Вернуться назад Распечатать

Томати на зиму — рецепти

Томати на зиму — рецепти
Консервовані помідори – чудова знахідка взимку. Рецепти заготовок томатів на зиму чекають вас нижче.
Томати з часником на зиму – рецепти
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:

  • помідори;

  • часник подрібнений – 1 ст. ложка;

  • есенція оцтова – 70 мл;

  • пісок цукровий – 90 г;

  • сіль – 25 р.


  • Приготування
    Вимиті помідори розподіляємо по банкам. Зверху заливаємо киплячою водою, зверху кладемо кришки і даємо постояти 10 хвилин. Потім воду зливаємо, солимо, додаємо цукор і даємо закипіти. Прямо в банку вливаємо оцтову есенцію, кладемо тертий часник і заливаємо зверху маринадом. Банки закатуємо, ставимо вгору денцем, вкриваємо чимось теплим і залишаємо так для остигання.
    Томати в желе на зиму
    Інгредієнти:

  • помідори «Сливка» – 800 м;

  • кухонна сіль – 30 г;

  • лавовий лист невеликого розміру – 2 шт.;

  • цибуля – 200 г;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • пісок цукровий – 45 г;

  • перець горошком;

  • желатин – 20 г;

  • оцет столовий 9% – 10 мл


  • Приготування
    Помідори миємо й вирізаємо плодоніжки. Після цього розрізаємо плоди на четвертинки. Цибулю шаткуємо кільцями, часник просто очищаємо. На дно пропареної банки викладаємо кільця цибулі і зубчики часнику. Потім до половини банки поміщаємо підготовлені помідори. Посипаємо желатином і зверху кладемо помідори. В 700 мл води розводимо сіль і цукор. Після закипання вливаємо рідина в банку, кладемо спеції. Банку з помідорами стерилізуємо на водяній бані чверть години. Тільки після цього вливаємо оцет і укупориваем.
    Помідори в томаті на зиму без стерилізації
    Інгредієнти:

  • помідори – 15 кг;

  • корінь хрону подрібнений – 1 ст. ложка;

  • томатний сік – 13 літра;

  • цукор – 45 г;

  • перець болгарський червоного кольору – 1 шт.;

  • сіль поварена – 30 г;

  • подрібнений часник – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Поміщаємо вимиті помідори в банки. Хвилин на 15 заливаємо їх окропом, потім воду зливаємо, кип'ятимо і заливаємо нею ще на 10 хвилин. Часник, корінь хрону, червоний перець подрібнюємо на м'ясорубці. Кип'ятимо томат в каструльці з товстим дном, кладемо в нього подрібнені інгредієнти. Також додаємо цукор, сіль і кип'ятимо 5 хвилин. Воду з банок виливаємо, заливаємо помідори томатним соком і закатуємо.
    Томати черрі на зиму
    Інгредієнти:

  • помідорчики черрі;

  • зелень петрушки;

  • часник;

  • гіркий перець;

  • очищена вода – 1 літр;

  • оцет 6% – 45 мл;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • парасольки кропу;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • листя чорної смородини;

  • сіль – 40 р.


  • Приготування
    Кладемо пару зубчиків часнику в пропарені літрові банки. Додаємо по колечку гіркого перцю, парасольки кропу, листку чорної смородини і шматочку листки хрону. Помідори черрі моєму, біля плодоніжки проколюємо зубочисткою, щоб при заливці шкірка не полопалася. Поміщаємо помідори в банки, кладемо по гілочки зелені петрушки і парасольку кропу. Доводимо до кипіння воду для маринаду і заливаємо помідори в банки, зверху прикриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15. Потім воду зливаємо, кладемо цукор і сіль, знову кип'ятимо, вливаємо оцет, кладемо лаврові листочки і гвоздику, знову заливаємо помідори. Закриваємо бляшаними кришками, перевертаємо денцем вгору і закутуємо чимось теплим.
    Мариновані помідори з цибулею на зиму – рецепт
    Інгредієнти:

  • свіжі помідори – 2 кг;

  • олія рафінована рослинна – 50 мл;

  • лист лавровий – 3 шт.;

  • цукор – 45 г;

  • очищена вода – 1 літр;

  • цибуля – 280 м;

  • оцет – 55 мл;

  • перець чорний горошком – 5 шт.;

  • сіль – 30 р.


  • Приготування
    Лук очищаємо і шаткуємо кільцями. Вимиті помідори ріжемо часточками. На денце пропареної банки кладемо трохи цибулі, чорний перець горошком і лавровий лист. Потім заповнюємо банку помідорів з цибулею. Заливаємо зверху рослинним маслом. Воду для маринаду солимо, сахарим. Маринад доводимо до кипіння, вливаємо оцет і тепер вже заливаємо ним помідори. На водяній бані стерилізуємо томати з цибулею на зиму близько 20 хвилин, а потім закриваємо.
    Вдалих заготовок і приємного апетиту!