Розсіл для солоних огірків
Огірки — відмінна заготівля на зиму. Як зробити розсіл для огірків, читайте нижче.
Інгредієнти:
Для 3-х літрової банки:
лист хрону середньої величини — 2 шт.;
кухонна сіль — 3 ст. ложки;
пісок цукровий — 6 ст. ложок;
лист смородини — 3-4 шт.;
лаврові листочки — 2-3 шт.;
вишневий лист — 3 шт.;
оцет 6% — 9 ст. ложок;
перець чорний горошком — 8 шт.;
вода.
Приготування
Поміщаємо перчик горошком в банку, туди ж кладемо листочки, кріп і хрін. Якщо використовуємо свіжі огірки, то їх просто моєму і зрізаємо кінчики. Якщо вони вже не зовсім свіжі, то краще їх спочатку замочити хвилин на 40. Після цього поміщаємо їх в банку, заливаємо окропом і даємо настоятися чверть години. Потім воду зливаємо в каструлю, даємо їй закипіти, знову заливаємо огірки і даємо ще постояти. Тепер воду зливаємо, сахарим, солимо. А після того, як розсіл закипить, вливаємо оцет. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і укупориваем.
Інгредієнти:
огірки;
вода — 3 літр;
дубові листочки — 5 шт.;
листя хрону — 4 шт.;
листя чорної смородини і вишні — по 10 шт.;
перець гострий «вогник» — 3 шт.;
не йодована велика сіль — 120 г;
суцвіття кропу — 4 шт.;
корінь хрону середнього розміру — 1 шт.
Приготування
Гострий перчик і корінь хрону середнього розміру нарізаємо шматочками. На дно великої ємності поміщаємо частина прянощів і перець з хріном. Потім поміщаємо шар огірків, знову прянощі, огірки, знову прянощі. Останнім повинен бути шар з листя. У холодній воді розмішуємо сіль. Отриманим розсолом заливаємо огірки. Зверху кладемо плоску тарілку або кришку плоскою стороною догори і на неї ставимо банку з водою. Залишаємо огірки днів на 5. А якщо в приміщенні дуже жарко, то достатньо буде і 3 днів. Розсіл з огірків зливаємо, прянощі прибираємо, а огірки промиваємо. Складаємо їх в ретельно вимиті банки. Розсіл кип'ятимо і заливаємо їм огірочки до самого верху і прикривають кришками. Даємо трохи постояти, а потім зливаємо, кип'ятимо, знову заливаємо огірки до самого верху і закатуємо.
Інгредієнти:
вода — 125 літра;
оцет 9% — 150 мл;
лавровий лист — 1 шт.;
зерна гірчиці — 6 шт.;
листочки смородини і вишні — по 5 шт.;
сіль крупна не йодована — 30 г;
парасольки кропу — 3 шт.;
цукровий пісок — 80 г;
часник — 4-5 зубчиків.
Приготування
На денце ретельно вимитих баночок викладаємо лист смородини, вишні, спеції, гірчицю і поміщаємо огірки. Тепер робимо розсіл: каструльку з водою ставимо на вогонь, солимо і сахарим. Вливаємо оцет після закипання. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і стерилізуємо чверть години на водяній бані. Потім зафарбовуємо.
Рецепт розсолу для огірків
Інгредієнти:
Для 3-х літрової банки:
Приготування
Поміщаємо перчик горошком в банку, туди ж кладемо листочки, кріп і хрін. Якщо використовуємо свіжі огірки, то їх просто моєму і зрізаємо кінчики. Якщо вони вже не зовсім свіжі, то краще їх спочатку замочити хвилин на 40. Після цього поміщаємо їх в банку, заливаємо окропом і даємо настоятися чверть години. Потім воду зливаємо в каструлю, даємо їй закипіти, знову заливаємо огірки і даємо ще постояти. Тепер воду зливаємо, сахарим, солимо. А після того, як розсіл закипить, вливаємо оцет. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і укупориваем.
Розсіл для солоних огірків на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Гострий перчик і корінь хрону середнього розміру нарізаємо шматочками. На дно великої ємності поміщаємо частина прянощів і перець з хріном. Потім поміщаємо шар огірків, знову прянощі, огірки, знову прянощі. Останнім повинен бути шар з листя. У холодній воді розмішуємо сіль. Отриманим розсолом заливаємо огірки. Зверху кладемо плоску тарілку або кришку плоскою стороною догори і на неї ставимо банку з водою. Залишаємо огірки днів на 5. А якщо в приміщенні дуже жарко, то достатньо буде і 3 днів. Розсіл з огірків зливаємо, прянощі прибираємо, а огірки промиваємо. Складаємо їх в ретельно вимиті банки. Розсіл кип'ятимо і заливаємо їм огірочки до самого верху і прикривають кришками. Даємо трохи постояти, а потім зливаємо, кип'ятимо, знову заливаємо огірки до самого верху і закатуємо.
Смачний розсіл для огірків
Інгредієнти:
Приготування
На денце ретельно вимитих баночок викладаємо лист смородини, вишні, спеції, гірчицю і поміщаємо огірки. Тепер робимо розсіл: каструльку з водою ставимо на вогонь, солимо і сахарим. Вливаємо оцет після закипання. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і стерилізуємо чверть години на водяній бані. Потім зафарбовуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Розсіл для огірків на зиму
Розібратися у величезній кількості рецептів різноманітних закруток допоможуть рекомендації в цій статті. Далі підкажемо тільки самі прості й
Розсіл для огірків
Кілька цікавих варіацій соління огірків, описані далі. Розповімо, як зробити цю найпростішу і улюблену багатьма закуску відразу декількома способами.
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Засолювання огірків з гірчицею
Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків