» » Розсіл для солоних огірків

Розсіл для солоних огірків

Розсіл для солоних огірків
Огірки — відмінна заготівля на зиму. Як зробити розсіл для огірків, читайте нижче.

Рецепт розсолу для огірків


Інгредієнти:
Для 3-х літрової банки:

  • лист хрону середньої величини — 2 шт.;

  • кухонна сіль — 3 ст. ложки;

  • пісок цукровий — 6 ст. ложок;

  • лист смородини — 3-4 шт.;

  • лаврові листочки — 2-3 шт.;

  • вишневий лист — 3 шт.;

  • оцет 6% — 9 ст. ложок;

  • перець чорний горошком — 8 шт.;

  • вода.


  • Приготування
    Поміщаємо перчик горошком в банку, туди ж кладемо листочки, кріп і хрін. Якщо використовуємо свіжі огірки, то їх просто моєму і зрізаємо кінчики. Якщо вони вже не зовсім свіжі, то краще їх спочатку замочити хвилин на 40. Після цього поміщаємо їх в банку, заливаємо окропом і даємо настоятися чверть години. Потім воду зливаємо в каструлю, даємо їй закипіти, знову заливаємо огірки і даємо ще постояти. Тепер воду зливаємо, сахарим, солимо. А після того, як розсіл закипить, вливаємо оцет. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і укупориваем.

    Розсіл для солоних огірків на зиму


    Інгредієнти:

  • огірки;

  • вода — 3 літр;

  • дубові листочки — 5 шт.;

  • листя хрону — 4 шт.;

  • листя чорної смородини і вишні — по 10 шт.;

  • перець гострий «вогник» — 3 шт.;

  • не йодована велика сіль — 120 г;

  • суцвіття кропу — 4 шт.;

  • корінь хрону середнього розміру — 1 шт.


  • Приготування
    Гострий перчик і корінь хрону середнього розміру нарізаємо шматочками. На дно великої ємності поміщаємо частина прянощів і перець з хріном. Потім поміщаємо шар огірків, знову прянощі, огірки, знову прянощі. Останнім повинен бути шар з листя. У холодній воді розмішуємо сіль. Отриманим розсолом заливаємо огірки. Зверху кладемо плоску тарілку або кришку плоскою стороною догори і на неї ставимо банку з водою. Залишаємо огірки днів на 5. А якщо в приміщенні дуже жарко, то достатньо буде і 3 днів. Розсіл з огірків зливаємо, прянощі прибираємо, а огірки промиваємо. Складаємо їх в ретельно вимиті банки. Розсіл кип'ятимо і заливаємо їм огірочки до самого верху і прикривають кришками. Даємо трохи постояти, а потім зливаємо, кип'ятимо, знову заливаємо огірки до самого верху і закатуємо.

    Смачний розсіл для огірків


    Інгредієнти:

  • вода — 125 літра;

  • оцет 9% — 150 мл;

  • лавровий лист — 1 шт.;

  • зерна гірчиці — 6 шт.;

  • листочки смородини і вишні — по 5 шт.;

  • сіль крупна не йодована — 30 г;

  • парасольки кропу — 3 шт.;

  • цукровий пісок — 80 г;

  • часник — 4-5 зубчиків.


  • Приготування
    На денце ретельно вимитих баночок викладаємо лист смородини, вишні, спеції, гірчицю і поміщаємо огірки. Тепер робимо розсіл: каструльку з водою ставимо на вогонь, солимо і сахарим. Вливаємо оцет після закипання. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і стерилізуємо чверть години на водяній бані. Потім зафарбовуємо.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:58
    Переглядів: 115