Огірки — відмінна заготівля на зиму. Як зробити розсіл для огірків, читайте нижче.
Рецепт розсолу для огірків
Інгредієнти: Для 3-х літрової банки:
лист хрону середньої величини — 2 шт.; кухонна сіль — 3 ст. ложки; пісок цукровий — 6 ст. ложок; лист смородини — 3-4 шт.; лаврові листочки — 2-3 шт.; вишневий лист — 3 шт.; оцет 6% — 9 ст. ложок; перець чорний горошком — 8 шт.; вода. Приготування Поміщаємо перчик горошком в банку, туди ж кладемо листочки, кріп і хрін. Якщо використовуємо свіжі огірки, то їх просто моєму і зрізаємо кінчики. Якщо вони вже не зовсім свіжі, то краще їх спочатку замочити хвилин на 40. Після цього поміщаємо їх в банку, заливаємо окропом і даємо настоятися чверть години. Потім воду зливаємо в каструлю, даємо їй закипіти, знову заливаємо огірки і даємо ще постояти. Тепер воду зливаємо, сахарим, солимо. А після того, як розсіл закипить, вливаємо оцет. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і укупориваем.
Розсіл для солоних огірків на зиму
Інгредієнти: огірки; вода — 3 літр; дубові листочки — 5 шт.; листя хрону — 4 шт.; листя чорної смородини і вишні — по 10 шт.; перець гострий «вогник» — 3 шт.; не йодована велика сіль — 120 г; суцвіття кропу — 4 шт.; корінь хрону середнього розміру — 1 шт. Приготування Гострий перчик і корінь хрону середнього розміру нарізаємо шматочками. На дно великої ємності поміщаємо частина прянощів і перець з хріном. Потім поміщаємо шар огірків, знову прянощі, огірки, знову прянощі. Останнім повинен бути шар з листя. У холодній воді розмішуємо сіль. Отриманим розсолом заливаємо огірки. Зверху кладемо плоску тарілку або кришку плоскою стороною догори і на неї ставимо банку з водою. Залишаємо огірки днів на 5. А якщо в приміщенні дуже жарко, то достатньо буде і 3 днів. Розсіл з огірків зливаємо, прянощі прибираємо, а огірки промиваємо. Складаємо їх в ретельно вимиті банки. Розсіл кип'ятимо і заливаємо їм огірочки до самого верху і прикривають кришками. Даємо трохи постояти, а потім зливаємо, кип'ятимо, знову заливаємо огірки до самого верху і закатуємо.
Смачний розсіл для огірків
Інгредієнти: вода — 125 літра; оцет 9% — 150 мл; лавровий лист — 1 шт.; зерна гірчиці — 6 шт.; листочки смородини і вишні — по 5 шт.; сіль крупна не йодована — 30 г; парасольки кропу — 3 шт.; цукровий пісок — 80 г; часник — 4-5 зубчиків. Приготування На денце ретельно вимитих баночок викладаємо лист смородини, вишні, спеції, гірчицю і поміщаємо огірки. Тепер робимо розсіл: каструльку з водою ставимо на вогонь, солимо і сахарим. Вливаємо оцет після закипання. Огірки заливаємо приготовленим розсолом і стерилізуємо чверть години на водяній бані. Потім зафарбовуємо.