Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсіл для огірків на зиму

Розсіл для огірків на зиму

22-09-2016, 20:59
973
Розсіл для огірків на зиму
Для тих, хто ще не визначився з рецептом заготівлі огірків на зиму, пропонуємо варіації рецептів розсолу. По кожному з них вийде новий, але завжди гідний смак огірочків. А головне, з ними нічого не трапиться навіть при кімнатних умовах – кришки не роздуються, а вміст судин не заграє.

Смачний розсіл для огірків на зиму з оцтом


Інгредієнти:

  • фільтрована або джерельна вода – 1 л;

  • сіль кам'яна не йодована – 50 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • оцет столовий 9% – 50 мл


  • Приготування
    Для розсолу не рекомендується використовувати воду з-під крана, необхідно взяти джерельну або фільтровану. Спочатку підігріваємо її до кипіння і розливаємо по банках з заготівлею. У кожну з них необхідно покласти мінімум парасольку кропу, листочок хрону і кілька порічкових аркушів, а також пару-трійку часникових зубчиків. При бажанні можна також використовувати і іншу зелень або прянощі на свій смак. Підготовлені огірки необхідно укладати в банки щільно інакше вони можуть вийти пересоленными.
    Через п'ятнадцять хвилин воду необхідно з банок злити і виміряти її обсяг. На кожен літр рідини додаємо 50 грам солі, 75 грам цукрового піску і після закипання і розчинення всіх кристалів вливаємо 50 мл оцту. Заливаємо гарячим розсолом огірки в банку, герметично укупориваем судини і залишаємо для самостерилизации дном догори під теплим пледом або ковдрою.

    Найсмачніший розсіл для огірків на зиму з лимонною кислотою


    Інгредієнти:

  • фільтрована або джерельна вода – 1 л;

  • пісок цукровий – 55 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 60 г;

  • кислота лимонна – 2 ч. ложки на одну трилітрову банку.


  • Приготування
    Дуже смачними виходять огірочки в розсолі з лимонною кислотою. Для такої заготовки готуємо стерильні банки, додаємо в кожну зелень і прянощі і заповнюємо підготовленими огірочками. Дуже смачно виходить, якщо додати в кожну ємність трохи цілих гірчичних зерен. Також як і в попередньому випадку заливаємо вміст банок підігрітою до кипіння водичкою, а хвилин через п'ятнадцять зливаємо її і заміряємо обсяг.
    На кожен літр рідини всипаємо по 55 грам піску і по 60 г кам'яної великої не йодованої солі. Лимонну кислоту ми будемо додавати прямо в банки. У кожну трилітрову ємність необхідно всипати дві чайних ложки. Заливаємо заготовки киплячим розсолом, укупориваем герметично кришки і перевертаємо банки догори дном під теплий плед або ковдру. Залишаємо судини для повільного остигання і природної самостеризизации.

    Як приготувати розсіл на огірки на зиму з яблучним оцтом?


    Інгредієнти:

  • фільтрована або джерельна вода – 1 л;

  • пісок цукровий – 80 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 30 г;

  • яблучний оцет – 145 мл


  • Приготування
    Для заготівлі огірочків в розсолі з яблучним оцтом заливку киплячій чистою водою необхідно провести двічі. Точно також готуємо стерильні банки, доповнюючи їх зеленню, часником, прянощами на свій смак і заповнюючи вимитими огірочками. Заливаємо заготовки крутим окропом, а через п'ятнадцять хвилин воду зливаємо, знову кип'ятимо і ще раз заливаємо в банки. Тепер виливаємо рідина знову в каструлю і вимірюємо обсяг. На кожен літр всипаємо 80 грам цукрового піску і 30 грам солі, а після закипання вливаємо яблучний оцет. Коли розсіл добре знову закипить, розливаємо його по банках, укупориваем їх герметично і точно також як і в попередніх рецептах залишаємо під «шубою» для самостерилизации.

    Правильний розсіл для огірків на зиму з оцтовою есенцією


    Інгредієнти:

  • фільтрована або джерельна вода – 1 л;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 45 г;

  • оцтова есенція – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Якщо з усіх видів кислоти у вас тільки оцтова есенція, то огірки можна заготовити й з її участю. Для цього огірки з зеленню і прянощами в банках заливаємо окропом, хвилин через п'ятнадцять зливаємо і заміряємо його обсяг. На кожен літр додаємо по 50 г цукру і по 45 г кам'яної не йодованої солі. Оцтову есенцію ллємо прямо в банку. У трилітрову ємність необхідно додати чайну ложку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервовані помідори з виноградом
    Консервовані помідори з виноградом
    Чудовий спосіб урізноманітнити солону консервацію нової оригінальної закускою - закрити шалено смачні помідори і доповнити баночки виноградне гроно.
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Маринований терен
    Маринований терен
    Ця закуска неодмінно стане улюбленою заготівлею, і ви кожен рік її неодмінно будете консервувати. Маринований терен - шалено смачне частування, яке
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
    Компот з аличі з кісточками на зиму
    Компот з аличі з кісточками на зиму
    Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.