Для тих, хто ще не визначився з рецептом заготівлі огірків на зиму, пропонуємо варіації рецептів розсолу. По кожному з них вийде новий, але завжди гідний смак огірочків. А головне, з ними нічого не трапиться навіть при кімнатних умовах – кришки не роздуються, а вміст судин не заграє.
Смачний розсіл для огірків на зиму з оцтом
Інгредієнти: фільтрована або джерельна вода – 1 л; сіль кам'яна не йодована – 50 г; цукровий пісок – 75 г; оцет столовий 9% – 50 мл Приготування Для розсолу не рекомендується використовувати воду з-під крана, необхідно взяти джерельну або фільтровану. Спочатку підігріваємо її до кипіння і розливаємо по банках з заготівлею. У кожну з них необхідно покласти мінімум парасольку кропу, листочок хрону і кілька порічкових аркушів, а також пару-трійку часникових зубчиків. При бажанні можна також використовувати і іншу зелень або прянощі на свій смак. Підготовлені огірки необхідно укладати в банки щільно інакше вони можуть вийти пересоленными.
Через п'ятнадцять хвилин воду необхідно з банок злити і виміряти її обсяг. На кожен літр рідини додаємо 50 грам солі, 75 грам цукрового піску і після закипання і розчинення всіх кристалів вливаємо 50 мл оцту. Заливаємо гарячим розсолом огірки в банку, герметично укупориваем судини і залишаємо для самостерилизации дном догори під теплим пледом або ковдрою.
Найсмачніший розсіл для огірків на зиму з лимонною кислотою
Інгредієнти: фільтрована або джерельна вода – 1 л; пісок цукровий – 55 г; сіль кам'яна не йодована – 60 г; кислота лимонна – 2 ч. ложки на одну трилітрову банку. Приготування Дуже смачними виходять огірочки в розсолі з лимонною кислотою. Для такої заготовки готуємо стерильні банки, додаємо в кожну зелень і прянощі і заповнюємо підготовленими огірочками. Дуже смачно виходить, якщо додати в кожну ємність трохи цілих гірчичних зерен. Також як і в попередньому випадку заливаємо вміст банок підігрітою до кипіння водичкою, а хвилин через п'ятнадцять зливаємо її і заміряємо обсяг.
На кожен літр рідини всипаємо по 55 грам піску і по 60 г кам'яної великої не йодованої солі. Лимонну кислоту ми будемо додавати прямо в банки. У кожну трилітрову ємність необхідно всипати дві чайних ложки. Заливаємо заготовки киплячим розсолом, укупориваем герметично кришки і перевертаємо банки догори дном під теплий плед або ковдру. Залишаємо судини для повільного остигання і природної самостеризизации.
Як приготувати розсіл на огірки на зиму з яблучним оцтом?
Інгредієнти: фільтрована або джерельна вода – 1 л; пісок цукровий – 80 г; сіль кам'яна не йодована – 30 г; яблучний оцет – 145 мл Приготування Для заготівлі огірочків в розсолі з яблучним оцтом заливку киплячій чистою водою необхідно провести двічі. Точно також готуємо стерильні банки, доповнюючи їх зеленню, часником, прянощами на свій смак і заповнюючи вимитими огірочками. Заливаємо заготовки крутим окропом, а через п'ятнадцять хвилин воду зливаємо, знову кип'ятимо і ще раз заливаємо в банки. Тепер виливаємо рідина знову в каструлю і вимірюємо обсяг. На кожен літр всипаємо 80 грам цукрового піску і 30 грам солі, а після закипання вливаємо яблучний оцет. Коли розсіл добре знову закипить, розливаємо його по банках, укупориваем їх герметично і точно також як і в попередніх рецептах залишаємо під «шубою» для самостерилизации.
Правильний розсіл для огірків на зиму з оцтовою есенцією
Інгредієнти: фільтрована або джерельна вода – 1 л; пісок цукровий – 50 г; сіль кам'яна не йодована – 45 г; оцтова есенція – 1 ч. ложка. Приготування Якщо з усіх видів кислоти у вас тільки оцтова есенція, то огірки можна заготовити й з її участю. Для цього огірки з зеленню і прянощами в банках заливаємо окропом, хвилин через п'ятнадцять зливаємо і заміряємо його обсяг. На кожен літр додаємо по 50 г цукру і по 45 г кам'яної не йодованої солі. Оцтову есенцію ллємо прямо в банку. У трилітрову ємність необхідно додати чайну ложку.