Консервовані помідори з виноградом
Якщо ви ще не пробували консервовані помідори з виноградом, неодмінно заготовте їх за запропонованими нижче рецептами і насолодитеся прекрасним і пікантним їх смаком. І томати і виноградини виходять просто відмінними. У першому рецепті виноград з природною кислинкою виступає в якості природного консерванту, і тому ми не додаємо оцет або лимонну кислоту.
Для консервування черрі додамо трохи лимонної кислоти , тому виноград можна взяти самий солодкий, в ідеалі без кісточок.
Інгредієнти:
помідори свіжі – 14 кг;
білий виноград – 03 кг;
сіль кам'яна не йодована – 30 г;
цукровий пісок – 50 г;
зубці часникові – 2-3 шт.;
парасолька кропу – 1 шт.;
петрушка (зелень) – 4 гілочки;
вишневі листочки – 4 шт.;
листки смородини чорної – 3 шт.;
болгарський перець солодкий – 190 г;
чорний і запашний перець (горошини) – по 5 шт.;
середнього розміру лаврове листя – 2 шт.
Приготування
Спочатку готуємо листочки і гілочки необхідної зелені. Споліскуємо їх, обсушуємо й укладаємо на дно сухої стерильної банки. Туди ж відправляємо солодкий перець. Його необхідно попередньо звільнити від насіння і плодоніжок і розрізати на кілька часточок. Часникові зубчики очищаємо, ріжемо навпіл і кидаємо також в банку. Додаємо разом з тим горошини чорного і запашного перцю і лаврові листи.
Тепер черга томатів та винограду. Помідори миємо, обсушуємо й укладаємо в банку, чергуючи з невеликими фрагментами грон білого винограду. Останній в даному випадку не повинен бути занадто солодким. В крайньому випадку, можна взяти трохи недозрілі грона. Заповнену банку заливаємо крутим окропом, прикривають стерильною металевою кришкою і залишаємо хвилин на двадцять. По закінченні часу воду зливаємо в каструлю і ставимо на плиту для нагрівання. В цей час в кожну трилітрову банку насипаємо по одній столовій ложці солі і дві столові ложки цукрового піску.
Після закипання води в каструлі проварюємо її хвилин п'ять, виливаємо знову в банку, тут же укупориваем кришку і перевертаємо посудина із заготівлею під теплу ковдру або плед для повільного остигання і самостерлизации.
Інгредієнти:
помідори черрі (без гілочок) – 11 кг;
білий виноград – 04 кг;
сіль кам'яна не йодована – 50 г;
цукровий пісок – 50 г;
кислота лимонна – 10 г;
зубці часникові – 2-3 шт.;
кріп (зелень) – 05 пучка;
петрушка (зелень) – 4 гілочки;
вишневі листочки – 4 шт.;
листочки смородини чорної – 3 шт.;
болгарський перець солодкий – 190 г;
чорний і запашний перець (горошини) – по 5 шт.;
середнього розміру лаврове листя – 2 шт.
Приготування
Для консервування помідорів черрі з виноградом томати знімаємо з гілочок, позбавляє від плодоніжок, а виноградинки відриваємо з грон. На дно стерильних скляних банок укладаємо листочки вишні і смородини, а також гілочки петрушки і кропу. Всю зелень необхідно попередньо сполоснути і обсушити. Кидаємо також у банку горошини перцю чорного і духмяного, лаврове листя, шматочки болгарського перцю, попередньо очищеного від насіння і плодоніжок. Туди ж відправляємо очищені й розрізані навпіл часникові зубці.
Тепер споліскуємо і обсушуємо томати черрі і виноградини, після чого шарами вкладаємо їх у банки. Заливаємо після цього вміст банок крутим окропом і залишаємо хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу воду зливаємо, відмірюючи одночасно її обсяг. На один літр злитої рідини додаємо по дві столові ложки цукрового піску і солі, а після її закипання ще і по чайній ложці лимонної кислоти.
Заливаємо киплячим маринадом черрі з виноградом в банках, укупориваем кришками і ставимо дном догори під теплий плед або ковдру для природної самостерилизации.
Для консервування черрі додамо трохи лимонної кислоти , тому виноград можна взяти самий солодкий, в ідеалі без кісточок.
Мариновані помідори з виноградом - рецепт на зиму без оцту
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо листочки і гілочки необхідної зелені. Споліскуємо їх, обсушуємо й укладаємо на дно сухої стерильної банки. Туди ж відправляємо солодкий перець. Його необхідно попередньо звільнити від насіння і плодоніжок і розрізати на кілька часточок. Часникові зубчики очищаємо, ріжемо навпіл і кидаємо також в банку. Додаємо разом з тим горошини чорного і запашного перцю і лаврові листи.
Тепер черга томатів та винограду. Помідори миємо, обсушуємо й укладаємо в банку, чергуючи з невеликими фрагментами грон білого винограду. Останній в даному випадку не повинен бути занадто солодким. В крайньому випадку, можна взяти трохи недозрілі грона. Заповнену банку заливаємо крутим окропом, прикривають стерильною металевою кришкою і залишаємо хвилин на двадцять. По закінченні часу воду зливаємо в каструлю і ставимо на плиту для нагрівання. В цей час в кожну трилітрову банку насипаємо по одній столовій ложці солі і дві столові ложки цукрового піску.
Після закипання води в каструлі проварюємо її хвилин п'ять, виливаємо знову в банку, тут же укупориваем кришку і перевертаємо посудина із заготівлею під теплу ковдру або плед для повільного остигання і самостерлизации.
Консервовані помідори черрі з виноградом на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для консервування помідорів черрі з виноградом томати знімаємо з гілочок, позбавляє від плодоніжок, а виноградинки відриваємо з грон. На дно стерильних скляних банок укладаємо листочки вишні і смородини, а також гілочки петрушки і кропу. Всю зелень необхідно попередньо сполоснути і обсушити. Кидаємо також у банку горошини перцю чорного і духмяного, лаврове листя, шматочки болгарського перцю, попередньо очищеного від насіння і плодоніжок. Туди ж відправляємо очищені й розрізані навпіл часникові зубці.
Тепер споліскуємо і обсушуємо томати черрі і виноградини, після чого шарами вкладаємо їх у банки. Заливаємо після цього вміст банок крутим окропом і залишаємо хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу воду зливаємо, відмірюючи одночасно її обсяг. На один літр злитої рідини додаємо по дві столові ложки цукрового піску і солі, а після її закипання ще і по чайній ложці лимонної кислоти.
Заливаємо киплячим маринадом черрі з виноградом в банках, укупориваем кришками і ставимо дном догори під теплий плед або ковдру для природної самостерилизации.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервування помідорів на зиму – рецепти
Традиційна закрутка з овочів, яку заготовляють практично всі господині - консервовані томати. Варіацій такої заготовки неймовірне безліч, і далі
Томати на зиму — рецепти
Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому
Мариновані томати на зиму
У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
Помідори з виноградом на зиму
Ми звикли закривати помідори в розсолах і пускати їх на соуси, а виноград використовувати для варення, компотів або вина. Так чому б не відкинути
Виноград на зиму
Знаючи деякі тонкощі роботи з виноградом і озброївшись хорошими рецептами, можна без залишку використовувати його великий урожай. Далі опишемо цікаві
Компот з винограду і яблук на зиму
Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний