» » Консервування помідорів на зиму – рецепти

Консервування помідорів на зиму – рецепти

Пропонуємо вам зайнятися консервуванням на майбутню зиму шалено смачних томатів.

Консервування томатів черрі з лимонною кислотою – рецепт на зиму

Консервування помідорів на зиму – рецепти

Інгредієнти:

  • томати черрі -800 г;

  • молодий часник – 3 зубки;

  • зерна гірчиці – 1 ч. ложка;

  • чорний і запашний перець – по 4 горошини;

  • лист лавра – 1 шт.;

  • кухонна сіль – 1 десертна ложка;

  • цукровий пісок – 3 десертної ложки;

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка

  • вода – 11 л.


  • Приготування
    Хороші, щільні томати черрі акуратно знімаємо з гілочок, ретельно вимиваємо кожен плід і відразу ж, у самий центр плодоніжки, гострої зубочисткою, робимо сантиметровий прокол. Тепер можна бути впевненими, що помідори будуть красиво лежати в банку, без потрісканою шкірки.
    Підготовлені черрі укладаємо в підходящу каструлю і заливаємо їх закип'яченим в окремій ємності окропом. Щільно прикривають томати кришкою і протягом 10-12 хвилин даємо постояти в такому вигляді. Потім зливаємо з них всю воду, вводимо в неї цукровий пісок, кухонну сіль, консервант додаємо лимонну кислоту і відправляємо все на конфорки плити, для повторного закипання. Томати переміщаємо в стерилізовану 15 літрову баночку, на дно якої насипаємо зерна гірчиці, горошини двох видів перцю, листочок лаврушки і зубки надвоє розрізаного молодого часнику. Заливаємо все до краю горлечка вже закипевшим розсолом і закатуємо до упору кришечкою. Перевертаємо і ставимо нашу банку на ковдру, закутуємо.

    Консервування зелених томатів на зиму в домашніх умовах

    Консервування помідорів на зиму – рецепти

    Інгредієнти:

  • зелені (або трохи бурі) томати – 28 кг;

  • петрушка – 05 пучка;

  • парасольки кропу – 3-4 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • листя смородини – 2 шт.;

  • вода – 15 л;

  • цукровий пісок – 4 ст. ложки;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки;

  • столовий оцет (9%) – 160 мл;

  • соняшникова олія – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Належним чином готуємо до консервації зелені або трохи бурі томати.
    Бланшируем всі томати в чистій киплячій воді не більше 4 хвилин. У просмажене в духовій шафі банку, об'ємом 3 літри кладемо на дно добре промиті листки лавра і смородини. Потім, укладаємо пару шарів томатів, поверх яких розміщуємо 2-3 гілочки свіжої петрушки, парасолька кропу і з таким чергуванням заповнюємо весь бутель. Наливаємо сюди соняшникова олія, столовий оцет, а після доповнюємо банку щойно знятим з плити розсолом з цукру та кухонної кухонної солі. Переміщаємо бутель в глибоку каструлю, наливаємо в неї воду і стерилізуємо зелені томати не менше 25 хвилин від того часу, як закипить у банку розсіл. Після просто укупориваем наші томати герметично стерильною кришкою і відставляємо їх в сторону.

    Консервування томатів у власному соку без оцту – рецепт на зиму

    Консервування помідорів на зиму – рецепти

    Інгредієнти:

  • стиглі томати (невеликі) – 2 кг;

  • кухонна сіль – 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 35 ст. ложки;

  • томатний сік – 16 л;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • запашний перець – 4 шт.


  • Приготування
    У дві стерилізовані літрові банки розкладаємо двічі промиті у воді дрібні томати. Заливаємо їх звичайним чистим окропом, а через 20 хвилин повністю зливаємо його.
    Заздалегідь підготовлений сік із стиглих томатів переливаємо в каструльку на 2 літри, додаємо до нього цукровий пісок, велику кухонну сіль і ставимо варитися на плиту. У центр невеликого відрізу стерильної марлі компактно кладемо спеції і зав'язуємо їх у вузлик, який занурюємо в киплячий сік. Через 15 хвилин виймаємо і викидаємо ароматні спеції, а заливаємо соком томати. Для надійності хвилин 10-12 стерилізуємо баночки, а після вже укупориваем їх на зиму.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:13
    Переглядів: 72