Огірки в гірчичному соусі
Давайте приступимо до приготування огірків в трохи незвичному гірчичному соусі, а ми в процесі розповімо, як вам все правильно зробити.
Інгредієнти:
свіжі огірки – 15 кг;
гірчичний порошок – 1 десертна ложка;
зерна гірчиці – 1 ч. ложка;
запашний і чорний перець – за 5-6шт.;
гвоздика – 4 бутона;
молодий часник – 4-5 зубків
цукор– 1 ст. ложка;
кухонна сіль – 15 ст. ложки;
базилік – 5 аркушів;
столовий оцет – 60 мл;
хрін (листя) – 2 шт.;
вода – 900 мл.
Приготування
Кожен огірочок ретельно вимиваємо від бруду і пилу. Потім складаємо їх в чисту чашку і повністю заливаємо дуже холодною водою мінімум на 4 години. Далі виймаємо овочі з води, обрізаємо непотрібні нам кінчики, а всю іншу частину огірка подрібнюємо тонкими, 5-7 мм кільцями. Переміщаємо їх в миску з високими бортами, поверх рівномірно раструшиваем гірчичний порошок, вливаємо столовий оцет і дрібно нарубану зелень базиліка. Чистими руками перемішуємо огірки з введеними до них інгредієнтами. Після того, як вони постоять хоча б 40 хвилин розподіляємо їх по прожареним в духовій шафі банкам, на дно яких укладається по листку хрону і зубку молодого часнику.
Воду виливаємо в невелику каструльку, додаємо в неї кухонну сіль разом з цукровим піском. Потім сюди ж вводимо зерна гірчиці, бутони гвоздики, а також горошини чорного і запашного перцю. Ставимо маринад на конфорки плити і, довівши його до стадії кипіння, проварюємо не більше 2 хвилин. Розливаємо його по ємностей з огірками і до упору закочує їх підсмаженою кришками, на які банки і встановлюємо. Накидаємо на 1-2 баночки ковдри і до ранку не розкриваємо!
Інгредієнти:
огірки (невеликі) – 25 кг;
кріп – 3-4 парасольки;
порошок і зерна гірчиці – по 1 десертній ложці;
корінь хрону – 10-15 г;
лист лавра – 4 шт.;
запашний перець – 6 горошин;
кухонна сіль – 100 г;
питна вода – 13 л.
Приготування
Вимиваємо, а після замочуємо огірки водою з-під крана, які дістаємо через 7-75 годин.
Кожну баночку вимиваємо з усіх сторін з додаванням харчової соди і над парою стерилізуємо їх. Далі викладаємо на дно кожної, ще гарячою банки парасольку кропу, кілька горошин запашного перчика, листу лавра, щіпці зерен гірчиці і за такою ж щіпці подрібненого кореня хрону. Зверху укладаємо компактно невеликі огірки. У кип'яченої, але ще теплій воді розчиняємо велику кухонну сіль і суху гірчицю. Таким соусом заливаємо до краю банки з огірками. Капроновими кришками, що щільно закриваємо кожну ємність і поставити її в холодильник або льох.
Інгредієнти:
молоді огірки – 32 кг;
цукровий пісок – 2/3 ст.;
соняшникова олія – 2/3 ст.;
суха гірчиця – 15 ст. ложки;
перець (мелений) – 15 ч. ложки;
кухонна сіль – 3 ст. ложки;
столовий оцет – 2/3 ст.
Приготування
Ретельно вимиваємо молоді огірки і нарізаємо їх поздовжньо (по всій довжині) на 4 або 6 частин.
Соняшникову олію і хороший столовий оцет вливаємо в одну миску. Далі ми додаємо до них сухий гірчичний порошок, дрібний цукор, мелений чорний перець і, звичайно ж, кухонну сіль. Розмішуємо все до однорідної маси і поливаємо цим чудовим соусом всі огірки, а після все перемішуємо. Огіркам треба постояти в гірчичному соусі близько 15 годин, і тільки після цього рівномірно розподіляємо їх по стерильним, скляним банкам. Залишилися соусом заповнюємо простір в баночках і відправляємо їх на 20 хвилин у велику ємність з водою для стерилізації. Потім щільно їх закатуємо і відставляємо в сторону остигати.
Мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Кожен огірочок ретельно вимиваємо від бруду і пилу. Потім складаємо їх в чисту чашку і повністю заливаємо дуже холодною водою мінімум на 4 години. Далі виймаємо овочі з води, обрізаємо непотрібні нам кінчики, а всю іншу частину огірка подрібнюємо тонкими, 5-7 мм кільцями. Переміщаємо їх в миску з високими бортами, поверх рівномірно раструшиваем гірчичний порошок, вливаємо столовий оцет і дрібно нарубану зелень базиліка. Чистими руками перемішуємо огірки з введеними до них інгредієнтами. Після того, як вони постоять хоча б 40 хвилин розподіляємо їх по прожареним в духовій шафі банкам, на дно яких укладається по листку хрону і зубку молодого часнику.
Воду виливаємо в невелику каструльку, додаємо в неї кухонну сіль разом з цукровим піском. Потім сюди ж вводимо зерна гірчиці, бутони гвоздики, а також горошини чорного і запашного перцю. Ставимо маринад на конфорки плити і, довівши його до стадії кипіння, проварюємо не більше 2 хвилин. Розливаємо його по ємностей з огірками і до упору закочує їх підсмаженою кришками, на які банки і встановлюємо. Накидаємо на 1-2 баночки ковдри і до ранку не розкриваємо!
Рецепт засолки смачних огірків з гірчичним соусом
Інгредієнти:
Приготування
Вимиваємо, а після замочуємо огірки водою з-під крана, які дістаємо через 7-75 годин.
Кожну баночку вимиваємо з усіх сторін з додаванням харчової соди і над парою стерилізуємо їх. Далі викладаємо на дно кожної, ще гарячою банки парасольку кропу, кілька горошин запашного перчика, листу лавра, щіпці зерен гірчиці і за такою ж щіпці подрібненого кореня хрону. Зверху укладаємо компактно невеликі огірки. У кип'яченої, але ще теплій воді розчиняємо велику кухонну сіль і суху гірчицю. Таким соусом заливаємо до краю банки з огірками. Капроновими кришками, що щільно закриваємо кожну ємність і поставити її в холодильник або льох.
Рецепт консервування огірків на зиму під гірчичним соусом
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно вимиваємо молоді огірки і нарізаємо їх поздовжньо (по всій довжині) на 4 або 6 частин.
Соняшникову олію і хороший столовий оцет вливаємо в одну миску. Далі ми додаємо до них сухий гірчичний порошок, дрібний цукор, мелений чорний перець і, звичайно ж, кухонну сіль. Розмішуємо все до однорідної маси і поливаємо цим чудовим соусом всі огірки, а після все перемішуємо. Огіркам треба постояти в гірчичному соусі близько 15 годин, і тільки після цього рівномірно розподіляємо їх по стерильним, скляним банкам. Залишилися соусом заповнюємо простір в баночках і відправляємо їх на 20 хвилин у велику ємність з водою для стерилізації. Потім щільно їх закатуємо і відставляємо в сторону остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Огірки в гірчичному соусі на зиму
Цю прекрасну заготовку можна назвати впевнено пікантною, адже гірчиця надає огіркам абсолютно незвичайний смак. Далі підкажемо декілька варіантів
Як замаринувати лисички?
Напередодні грибного сезону варто запастися цікавими рецептами заготовки різноманітних дарів лісу. У цьому матеріалі зібрані найбільш цікаві варіації
Розсіл для солоних огірків
Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
Засолювання огірків з гірчицею
Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків