Вернуться назад Распечатать

Огірки в гірчичному соусі

Огірки в гірчичному соусі
Давайте приступимо до приготування огірків в трохи незвичному гірчичному соусі, а ми в процесі розповімо, як вам все правильно зробити.

Мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації


Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 15 кг;

  • гірчичний порошок – 1 десертна ложка;

  • зерна гірчиці – 1 ч. ложка;

  • запашний і чорний перець – за 5-6шт.;

  • гвоздика – 4 бутона;

  • молодий часник – 4-5 зубків

  • цукор– 1 ст. ложка;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки;

  • базилік – 5 аркушів;

  • столовий оцет – 60 мл;

  • хрін (листя) – 2 шт.;

  • вода – 900 мл.


  • Приготування
    Кожен огірочок ретельно вимиваємо від бруду і пилу. Потім складаємо їх в чисту чашку і повністю заливаємо дуже холодною водою мінімум на 4 години. Далі виймаємо овочі з води, обрізаємо непотрібні нам кінчики, а всю іншу частину огірка подрібнюємо тонкими, 5-7 мм кільцями. Переміщаємо їх в миску з високими бортами, поверх рівномірно раструшиваем гірчичний порошок, вливаємо столовий оцет і дрібно нарубану зелень базиліка. Чистими руками перемішуємо огірки з введеними до них інгредієнтами. Після того, як вони постоять хоча б 40 хвилин розподіляємо їх по прожареним в духовій шафі банкам, на дно яких укладається по листку хрону і зубку молодого часнику.
    Воду виливаємо в невелику каструльку, додаємо в неї кухонну сіль разом з цукровим піском. Потім сюди ж вводимо зерна гірчиці, бутони гвоздики, а також горошини чорного і запашного перцю. Ставимо маринад на конфорки плити і, довівши його до стадії кипіння, проварюємо не більше 2 хвилин. Розливаємо його по ємностей з огірками і до упору закочує їх підсмаженою кришками, на які банки і встановлюємо. Накидаємо на 1-2 баночки ковдри і до ранку не розкриваємо!

    Рецепт засолки смачних огірків з гірчичним соусом


    Інгредієнти:

  • огірки (невеликі) – 25 кг;

  • кріп – 3-4 парасольки;

  • порошок і зерна гірчиці – по 1 десертній ложці;

  • корінь хрону – 10-15 г;

  • лист лавра – 4 шт.;

  • запашний перець – 6 горошин;

  • кухонна сіль – 100 г;

  • питна вода – 13 л.


  • Приготування
    Вимиваємо, а після замочуємо огірки водою з-під крана, які дістаємо через 7-75 годин.
    Кожну баночку вимиваємо з усіх сторін з додаванням харчової соди і над парою стерилізуємо їх. Далі викладаємо на дно кожної, ще гарячою банки парасольку кропу, кілька горошин запашного перчика, листу лавра, щіпці зерен гірчиці і за такою ж щіпці подрібненого кореня хрону. Зверху укладаємо компактно невеликі огірки. У кип'яченої, але ще теплій воді розчиняємо велику кухонну сіль і суху гірчицю. Таким соусом заливаємо до краю банки з огірками. Капроновими кришками, що щільно закриваємо кожну ємність і поставити її в холодильник або льох.

    Рецепт консервування огірків на зиму під гірчичним соусом


    Інгредієнти:

  • молоді огірки – 32 кг;

  • цукровий пісок – 2/3 ст.;

  • соняшникова олія – 2/3 ст.;

  • суха гірчиця – 15 ст. ложки;

  • перець (мелений) – 15 ч. ложки;

  • кухонна сіль – 3 ст. ложки;

  • столовий оцет – 2/3 ст.


  • Приготування
    Ретельно вимиваємо молоді огірки і нарізаємо їх поздовжньо (по всій довжині) на 4 або 6 частин.
    Соняшникову олію і хороший столовий оцет вливаємо в одну миску. Далі ми додаємо до них сухий гірчичний порошок, дрібний цукор, мелений чорний перець і, звичайно ж, кухонну сіль. Розмішуємо все до однорідної маси і поливаємо цим чудовим соусом всі огірки, а після все перемішуємо. Огіркам треба постояти в гірчичному соусі близько 15 годин, і тільки після цього рівномірно розподіляємо їх по стерильним, скляним банкам. Залишилися соусом заповнюємо простір в баночках і відправляємо їх на 20 хвилин у велику ємність з водою для стерилізації. Потім щільно їх закатуємо і відставляємо в сторону остигати.