Давайте приступимо до приготування огірків в трохи незвичному гірчичному соусі, а ми в процесі розповімо, як вам все правильно зробити.
Мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації
Інгредієнти: свіжі огірки – 15 кг; гірчичний порошок – 1 десертна ложка; зерна гірчиці – 1 ч. ложка; запашний і чорний перець – за 5-6шт.; гвоздика – 4 бутона; молодий часник – 4-5 зубків цукор– 1 ст. ложка; кухонна сіль – 15 ст. ложки; базилік – 5 аркушів; столовий оцет – 60 мл; хрін (листя) – 2 шт.; вода – 900 мл. Приготування Кожен огірочок ретельно вимиваємо від бруду і пилу. Потім складаємо їх в чисту чашку і повністю заливаємо дуже холодною водою мінімум на 4 години. Далі виймаємо овочі з води, обрізаємо непотрібні нам кінчики, а всю іншу частину огірка подрібнюємо тонкими, 5-7 мм кільцями. Переміщаємо їх в миску з високими бортами, поверх рівномірно раструшиваем гірчичний порошок, вливаємо столовий оцет і дрібно нарубану зелень базиліка. Чистими руками перемішуємо огірки з введеними до них інгредієнтами. Після того, як вони постоять хоча б 40 хвилин розподіляємо їх по прожареним в духовій шафі банкам, на дно яких укладається по листку хрону і зубку молодого часнику.
Воду виливаємо в невелику каструльку, додаємо в неї кухонну сіль разом з цукровим піском. Потім сюди ж вводимо зерна гірчиці, бутони гвоздики, а також горошини чорного і запашного перцю. Ставимо маринад на конфорки плити і, довівши його до стадії кипіння, проварюємо не більше 2 хвилин. Розливаємо його по ємностей з огірками і до упору закочує їх підсмаженою кришками, на які банки і встановлюємо. Накидаємо на 1-2 баночки ковдри і до ранку не розкриваємо!
Рецепт засолки смачних огірків з гірчичним соусом
Інгредієнти: огірки (невеликі) – 25 кг; кріп – 3-4 парасольки; порошок і зерна гірчиці – по 1 десертній ложці; корінь хрону – 10-15 г; лист лавра – 4 шт.; запашний перець – 6 горошин; кухонна сіль – 100 г; питна вода – 13 л. Приготування Вимиваємо, а після замочуємо огірки водою з-під крана, які дістаємо через 7-75 годин.
Кожну баночку вимиваємо з усіх сторін з додаванням харчової соди і над парою стерилізуємо їх. Далі викладаємо на дно кожної, ще гарячою банки парасольку кропу, кілька горошин запашного перчика, листу лавра, щіпці зерен гірчиці і за такою ж щіпці подрібненого кореня хрону. Зверху укладаємо компактно невеликі огірки. У кип'яченої, але ще теплій воді розчиняємо велику кухонну сіль і суху гірчицю. Таким соусом заливаємо до краю банки з огірками. Капроновими кришками, що щільно закриваємо кожну ємність і поставити її в холодильник або льох.
Рецепт консервування огірків на зиму під гірчичним соусом
Інгредієнти: молоді огірки – 32 кг; цукровий пісок – 2/3 ст.; соняшникова олія – 2/3 ст.; суха гірчиця – 15 ст. ложки; перець (мелений) – 15 ч. ложки; кухонна сіль – 3 ст. ложки; столовий оцет – 2/3 ст. Приготування Ретельно вимиваємо молоді огірки і нарізаємо їх поздовжньо (по всій довжині) на 4 або 6 частин.
Соняшникову олію і хороший столовий оцет вливаємо в одну миску. Далі ми додаємо до них сухий гірчичний порошок, дрібний цукор, мелений чорний перець і, звичайно ж, кухонну сіль. Розмішуємо все до однорідної маси і поливаємо цим чудовим соусом всі огірки, а після все перемішуємо. Огіркам треба постояти в гірчичному соусі близько 15 годин, і тільки після цього рівномірно розподіляємо їх по стерильним, скляним банкам. Залишилися соусом заповнюємо простір в баночках і відправляємо їх на 20 хвилин у велику ємність з водою для стерилізації. Потім щільно їх закатуємо і відставляємо в сторону остигати.