Огірки в гірчичному соусі на зиму
Огірки, заготовлені на зиму в гірчичному маринаді, виходять неймовірно пікантними, надзвичайно смачними і хрусткими. Будь-який з запропонованих рецептів простий у реалізації і включає тільки найбільш доступні та прості компоненти.
Інгредієнти:
Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:
огірки – 4 кг;
перетертий або видавлений часник – 2 ст. ложки;
гірчичний порошок – 1 ст. ложка;
мелений чорний перець – 10 г;
цукровий пісок – 210 г;
сіль кам'яна не йодована – 90 г;
олія соняшникова рафінована – 210 мл;
оцет (9 %) – 210 мл
Приготування
Консервування огірків в гірчичному соусі по даному рецепту не відніме у вас багато часу. Вимиваємо спочатку плоди від забруднень, після чого позбавляє їх від плодоніжок і розрізаємо на чотири-вісім часточок в залежності від величини і товщини овоча. Укладаємо заготовки в миску, вливаємо туди ж олія рослинна без аромату, оцет, додаємо цукровий пісок, сіль і гірчичний порошок, приправляємо масу меленим перцем і перетертим або видавленим часником. Ретельно перемішуємо огірки з компонентами соусу і даємо їм настоятися при кімнатних умовах протягом трьох годин.
По закінченні часу розкладаємо огіркові скибочки по сухим і чистим скляних баночках, заливаємо цим гірчичним соусом і ставимо в посудину з гарячою водою для стерилізації, прикривши баночки бляшаними кришками. Через двадцять хвилин кришки укупориваем і даємо заготівлях охолонути в перевернутому догори дном вигляді.
Інгредієнти:
невеликі огірки – 1 кг;
гірчиця – 4 ст. ложки;
вода фільтрована – 1 л;
цибулина ріпчаста середнього розміру – 1 шт.;
мелений чорний перець – 10 г;
кріп (зелень) – 1 маленький пучок;
цукровий пісок – 70 г;
сіль кам'яна не йодована – 30 г;
оцет (9 %) – 20 мл
Приготування
Для того щоб заготовити мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації, промиваємо плоди ретельно, а для маринаду (гірчичного соусу) в каструльці змішуємо воду фільтровану, гірчицю, сіль, цукровий пісок і оцет. Додаємо в ємність мелений чорний перчик, нарізаний кріп і півкільця цибулі і даємо суміші закипіти при періодичному помішуванні. Тепер закладаємо в соус підготовлені невеликі огірочки, проварюємо їх протягом п'яти хвилин і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим, простерилизованным банкам, заливаємо також киплячим гірчичним маринадом, укупориваем герметично стерильними кришечками і ставимо для повільного остигання і самостерилизации під теплий плед або ковдру.
Інгредієнти:
Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:
огірки – 4 кг;
перетертий або видавлений часник – 4 ст. ложки;
гірчиця готова – 190 г;
оцет – 90 мл;
мелений чорний перець – 10 г;
цукровий пісок – 160 г;
сіль кам'яна не йодована – 90 г;
олія соняшникова рафінована – 210 мл;
перець мелений «чилі» – 25 р.
Приготування
Для засолювання гострих огірочків спочатку промиваємо плоди і за допомогою овочечистки очищаємо тверду шкірку. Тепер розрізаємо заготовки на «барила» висотою приблизно два з половиною сантиметри і укладаємо в миску. В окремій посудині з'єднуємо гірчицю з оцтом, рослинним маслом без аромату, сіллю, цукровим піском, перцем чорним меленим чилі, закладаємо також перетерті або продавлені через прес, попередньо очищені часникові зубці й гарненько розмішуємо компоненти маринаду. Заливаємо отриманою сумішшю нарізані огірки в мисці, перемішуємо ретельно і даємо їм три-чотири години настоятися.
Отриману заготівлю розкладаємо по підготовленим баночках, прикриваємо кришечками і даємо в киплячій воді хвилин двадцять простерилизоваться. Після цього укупориваем кришки і додатково витримуємо ємності дном догори під теплою ковдрою, поки повністю охолонуть.
Як приготувати огірки в гірчичному соусі на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:
Приготування
Консервування огірків в гірчичному соусі по даному рецепту не відніме у вас багато часу. Вимиваємо спочатку плоди від забруднень, після чого позбавляє їх від плодоніжок і розрізаємо на чотири-вісім часточок в залежності від величини і товщини овоча. Укладаємо заготовки в миску, вливаємо туди ж олія рослинна без аромату, оцет, додаємо цукровий пісок, сіль і гірчичний порошок, приправляємо масу меленим перцем і перетертим або видавленим часником. Ретельно перемішуємо огірки з компонентами соусу і даємо їм настоятися при кімнатних умовах протягом трьох годин.
По закінченні часу розкладаємо огіркові скибочки по сухим і чистим скляних баночках, заливаємо цим гірчичним соусом і ставимо в посудину з гарячою водою для стерилізації, прикривши баночки бляшаними кришками. Через двадцять хвилин кришки укупориваем і даємо заготівлях охолонути в перевернутому догори дном вигляді.
Мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб заготовити мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації, промиваємо плоди ретельно, а для маринаду (гірчичного соусу) в каструльці змішуємо воду фільтровану, гірчицю, сіль, цукровий пісок і оцет. Додаємо в ємність мелений чорний перчик, нарізаний кріп і півкільця цибулі і даємо суміші закипіти при періодичному помішуванні. Тепер закладаємо в соус підготовлені невеликі огірочки, проварюємо їх протягом п'яти хвилин і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим, простерилизованным банкам, заливаємо також киплячим гірчичним маринадом, укупориваем герметично стерильними кришечками і ставимо для повільного остигання і самостерилизации під теплий плед або ковдру.
Засолювання огірків в гострому гірчичному соусі з перцем чилі
Інгредієнти:
Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:
Приготування
Для засолювання гострих огірочків спочатку промиваємо плоди і за допомогою овочечистки очищаємо тверду шкірку. Тепер розрізаємо заготовки на «барила» висотою приблизно два з половиною сантиметри і укладаємо в миску. В окремій посудині з'єднуємо гірчицю з оцтом, рослинним маслом без аромату, сіллю, цукровим піском, перцем чорним меленим чилі, закладаємо також перетерті або продавлені через прес, попередньо очищені часникові зубці й гарненько розмішуємо компоненти маринаду. Заливаємо отриманою сумішшю нарізані огірки в мисці, перемішуємо ретельно і даємо їм три-чотири години настоятися.
Отриману заготівлю розкладаємо по підготовленим баночках, прикриваємо кришечками і даємо в киплячій воді хвилин двадцять простерилизоваться. Після цього укупориваем кришки і додатково витримуємо ємності дном догори під теплою ковдрою, поки повністю охолонуть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Мариновані томати на зиму
У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
Смажений перець на зиму
Якщо у вашому арсеналі домашньої консервації ще немає баночки зі смаженим перцем, настійно рекомендуємо заготовити цю дуже смачну закуску. Такий
Огірки в гірчичному соусі
Поки господині метушаться про те, що настав час заготовляти смачні огірочки на зиму, ми вже зібрали прекрасні і вельми незвичайні рецепти закрутки
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих