Лечо з болгарського перцю на зиму
Для шанувальників закусок з солодкого болгарського перцю пропонуємо рецепти заготівлі пікантного і апетитного лечо на зиму. Його можна зробити як зі свіжими томатами, так і з томатною пастою, в будь-якому випадку вийде смачно.
Інгредієнти:
Розрахунок на 6 півлітрових банок:
перець солодкий болгарський – 21 кг;
паста томатна – 515 м;
вода очищена – 520 мл;
пісок цукровий – 165 г;
сіль кам'яна не йодована – 30 г;
олія соняшникова рафінована – 220 мл;
оцет (9%) – 105 мл
Приготування
Самий примітивний і швидкий спосіб приготування лечо з болгарського перчика на зиму передбачає використання томатної пасти. З'єднуємо її в каструлі з очищеною водою, ретельно розмішуємо і ставимо на конфорки плити. Додаємо в посудину сіль та цукровий пісок і прогріваємо при періодичному помішуванні до кипіння.
Одночасно, поки закипає томатна суміш, моєму, позбавляє від насіннєвих коробок і плодоніжок і нарізаємо крупно плоди болгарського солодкого перцю. Після закипання томату, вливаємо в каструлю масло рослинне, викладаємо перець, даємо повторно закипіти й варимо протягом двадцяти хвилин. По закінченні часу вводимо до заготівлі оцет, розмішуємо і розкладаємо перці разом з соусом за заздалегідь підготовленим і сухим стерильним скляним баночках. Укупориваем ємності стерильними кришечками і залишаємо остигати під пальто чи теплим пледом.
Інгредієнти:
Розрахунок на 7 пів-літрових банок:
болгарський перець солодкий – 21 кг;
помідори свіжі стиглі – 12 кг;
ріпчасті цибулини – 320 г;
зубки часникові – 7-10 шт.;
зелень петрушки, кінзи і селери за бажанням – за смаком;
цукор – 195 г;
сіль кам'яна не йодована – 50 г або по смаку;
мелена паприка солодка і свежеперемолотый чорний перець – по 5 г;
олія соняшникова рафінована – 220 мл;
оцет (9 %) – 55 мл
Приготування
У сотейник або каструлю з товстим дном наливаємо олію рафіновану, викладаємо півкільця цибулі і тушкуємо до прозорості овочевих скибочок. Тепер вливаємо сік, віджатий зі свіжих стиглих томатів, і проварюємо хвилин п'ять. На наступному етапі додаємо перець солодкий болгарський. Його необхідно заздалегідь помити, звільнити від насіння і хвостиків і нашаткувати крупно. Проварюємо овочеву масу в закритій посудині при періодичному помішуванні протягом п'ятнадцяти хвилин.
За цей час очищаємо і дрібно рубаємо часникові зубки, а також подрібнюємо свіжу зелень. Закладаємо підготовлені компоненти в посудину з лечо, додаємо цукор, сіль, олію рафіновану рослинну олію, кидаємо мелену паприку і перець чорний мелений, проварюємо заготівлю ще хвилин десять, вливаємо оцет, розмішуємо і гарячим розливаємо по сухим стерильним скляним банкам. Укупориваем судини герметично кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження.
Інгредієнти:
перець солодкий болгарський – 29 кг;
сік томатний свіжовіджатий – 15 л;
ріпчасті цибулини – 14 кг;
морква – 400 г;
цукровий пісок – 210 г;
сіль кам'яна не йодована – 80 г або по смаку;
олія соняшникова рафінована – 260 мл;
оцет (9 %) – 215 мл
Приготування
Для приготування лечо по даному рецепту очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою або перетираємо на тертці моркву і шаткуємо півкільцями цибулини, завантажуємо овочеву масу в каструлю, заливаємо томатним соком і варимо, помішуючи, на конфорки плити протягом десяти хвилин. Після цього закладаємо очищені і нарізані довільно болгарські перці солодкі, додаємо кам'яну не йодовану сіль, цукровий пісок, олія рафінована і столовий оцет і варимо вміст посудини протягом півгодини при помірному томлінні.
Розкладаємо гаряче лечо по стерильним баночках, укупориваем герметично і перевертаємо догори дном під теплий плед або пальто для самостерилизации і повільного остигання.
Як приготувати лечо з болгарського перцю з томатною пастою?
Інгредієнти:
Розрахунок на 6 півлітрових банок:
Приготування
Самий примітивний і швидкий спосіб приготування лечо з болгарського перчика на зиму передбачає використання томатної пасти. З'єднуємо її в каструлі з очищеною водою, ретельно розмішуємо і ставимо на конфорки плити. Додаємо в посудину сіль та цукровий пісок і прогріваємо при періодичному помішуванні до кипіння.
Одночасно, поки закипає томатна суміш, моєму, позбавляє від насіннєвих коробок і плодоніжок і нарізаємо крупно плоди болгарського солодкого перцю. Після закипання томату, вливаємо в каструлю масло рослинне, викладаємо перець, даємо повторно закипіти й варимо протягом двадцяти хвилин. По закінченні часу вводимо до заготівлі оцет, розмішуємо і розкладаємо перці разом з соусом за заздалегідь підготовленим і сухим стерильним скляним баночках. Укупориваем ємності стерильними кришечками і залишаємо остигати під пальто чи теплим пледом.
Найсмачніше лечо на зиму з болгарського перцю - класичний рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на 7 пів-літрових банок:
Приготування
У сотейник або каструлю з товстим дном наливаємо олію рафіновану, викладаємо півкільця цибулі і тушкуємо до прозорості овочевих скибочок. Тепер вливаємо сік, віджатий зі свіжих стиглих томатів, і проварюємо хвилин п'ять. На наступному етапі додаємо перець солодкий болгарський. Його необхідно заздалегідь помити, звільнити від насіння і хвостиків і нашаткувати крупно. Проварюємо овочеву масу в закритій посудині при періодичному помішуванні протягом п'ятнадцяти хвилин.
За цей час очищаємо і дрібно рубаємо часникові зубки, а також подрібнюємо свіжу зелень. Закладаємо підготовлені компоненти в посудину з лечо, додаємо цукор, сіль, олію рафіновану рослинну олію, кидаємо мелену паприку і перець чорний мелений, проварюємо заготівлю ще хвилин десять, вливаємо оцет, розмішуємо і гарячим розливаємо по сухим стерильним скляним банкам. Укупориваем судини герметично кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження.
Лечо з болгарського перцю з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування лечо по даному рецепту очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою або перетираємо на тертці моркву і шаткуємо півкільцями цибулини, завантажуємо овочеву масу в каструлю, заливаємо томатним соком і варимо, помішуючи, на конфорки плити протягом десяти хвилин. Після цього закладаємо очищені і нарізані довільно болгарські перці солодкі, додаємо кам'яну не йодовану сіль, цукровий пісок, олія рафінована і столовий оцет і варимо вміст посудини протягом півгодини при помірному томлінні.
Розкладаємо гаряче лечо по стерильним баночках, укупориваем герметично і перевертаємо догори дном під теплий плед або пальто для самостерилизации і повільного остигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець в томаті на зиму
Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх закруток новим яскравим частуванням - зробити насичене незвичайним смаком лечо з солодкого перцю і
Лечо з перцю і помідорів
Лечо з перцю і помідорів - смачна, дуже яскрава і святкова закуска, від якої навряд чи хто-небудь зважиться відмовитися. Пропонуємо вам кілька
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
Лечо з морквою
Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи