» » Лечо з болгарського перцю на зиму

Лечо з болгарського перцю на зиму

Лечо з болгарського перцю на зиму
Для шанувальників закусок з солодкого болгарського перцю пропонуємо рецепти заготівлі пікантного і апетитного лечо на зиму. Його можна зробити як зі свіжими томатами, так і з томатною пастою, в будь-якому випадку вийде смачно.

Як приготувати лечо з болгарського перцю з томатною пастою?


Інгредієнти:
Розрахунок на 6 півлітрових банок:

  • перець солодкий болгарський – 21 кг;

  • паста томатна – 515 м;

  • вода очищена – 520 мл;

  • пісок цукровий – 165 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 30 г;

  • олія соняшникова рафінована – 220 мл;

  • оцет (9%) – 105 мл


  • Приготування
    Самий примітивний і швидкий спосіб приготування лечо з болгарського перчика на зиму передбачає використання томатної пасти. З'єднуємо її в каструлі з очищеною водою, ретельно розмішуємо і ставимо на конфорки плити. Додаємо в посудину сіль та цукровий пісок і прогріваємо при періодичному помішуванні до кипіння.
    Одночасно, поки закипає томатна суміш, моєму, позбавляє від насіннєвих коробок і плодоніжок і нарізаємо крупно плоди болгарського солодкого перцю. Після закипання томату, вливаємо в каструлю масло рослинне, викладаємо перець, даємо повторно закипіти й варимо протягом двадцяти хвилин. По закінченні часу вводимо до заготівлі оцет, розмішуємо і розкладаємо перці разом з соусом за заздалегідь підготовленим і сухим стерильним скляним баночках. Укупориваем ємності стерильними кришечками і залишаємо остигати під пальто чи теплим пледом.

    Найсмачніше лечо на зиму з болгарського перцю - класичний рецепт


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 7 пів-літрових банок:

  • болгарський перець солодкий – 21 кг;

  • помідори свіжі стиглі – 12 кг;

  • ріпчасті цибулини – 320 г;

  • зубки часникові – 7-10 шт.;

  • зелень петрушки, кінзи і селери за бажанням – за смаком;

  • цукор – 195 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 50 г або по смаку;

  • мелена паприка солодка і свежеперемолотый чорний перець – по 5 г;

  • олія соняшникова рафінована – 220 мл;

  • оцет (9 %) – 55 мл


  • Приготування
    У сотейник або каструлю з товстим дном наливаємо олію рафіновану, викладаємо півкільця цибулі і тушкуємо до прозорості овочевих скибочок. Тепер вливаємо сік, віджатий зі свіжих стиглих томатів, і проварюємо хвилин п'ять. На наступному етапі додаємо перець солодкий болгарський. Його необхідно заздалегідь помити, звільнити від насіння і хвостиків і нашаткувати крупно. Проварюємо овочеву масу в закритій посудині при періодичному помішуванні протягом п'ятнадцяти хвилин.
    За цей час очищаємо і дрібно рубаємо часникові зубки, а також подрібнюємо свіжу зелень. Закладаємо підготовлені компоненти в посудину з лечо, додаємо цукор, сіль, олію рафіновану рослинну олію, кидаємо мелену паприку і перець чорний мелений, проварюємо заготівлю ще хвилин десять, вливаємо оцет, розмішуємо і гарячим розливаємо по сухим стерильним скляним банкам. Укупориваем судини герметично кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження.

    Лечо з болгарського перцю з морквою


    Інгредієнти:

  • перець солодкий болгарський – 29 кг;

  • сік томатний свіжовіджатий – 15 л;

  • ріпчасті цибулини – 14 кг;

  • морква – 400 г;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 80 г або по смаку;

  • олія соняшникова рафінована – 260 мл;

  • оцет (9 %) – 215 мл


  • Приготування
    Для приготування лечо по даному рецепту очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою або перетираємо на тертці моркву і шаткуємо півкільцями цибулини, завантажуємо овочеву масу в каструлю, заливаємо томатним соком і варимо, помішуючи, на конфорки плити протягом десяти хвилин. Після цього закладаємо очищені і нарізані довільно болгарські перці солодкі, додаємо кам'яну не йодовану сіль, цукровий пісок, олія рафінована і столовий оцет і варимо вміст посудини протягом півгодини при помірному томлінні.
    Розкладаємо гаряче лечо по стерильним баночках, укупориваем герметично і перевертаємо догори дном під теплий плед або пальто для самостерилизации і повільного остигання.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:13
    Переглядів: 95