Лечо з перцю і помідорів
Лечо не даремно називають угорським рататуєм у знаменитого рагу і правда є деяка подібність із класичним французьким блюдом, але, на відміну від рататуя, лечо частіше подають охолодженим, а в наших краях навіть закривають на зиму. Про декількох рецептах лечо з перцю і помідорів ми вирішили поговорити в цьому матеріалі.
Ви здивуєтеся, дізнавшись, що в традиційне угорське лечо прийнято додавати сало і копчені ковбаски. На вытопившемся м'ясному жиру обсмажують деякі компоненти страви, які пізніше збагачують готове лечо легким ароматом копчення.
Інгредієнти:
кабачки - 12 кг;
солодкий перець - 350 г;
печериці - 300 г;
томати - 280 м;
копчена ковбаска - 60 г;
томатне пюре - 210 г;
паприка - 1 ч. ложка.
Приготування
Якщо ви купили старий кабачок, то спершу очистіть його від жорсткої шкірки зовні, в іншому випадку можете відразу нарізати овоч кубиками зі стороною близько 2 див. Покладіть кабачки в сотейник і залийте 50 мл води, після чого тушкуйте 15 хвилин. Вимиті помідори і перці також наріжте шматочками аналогічного розміру. Додайте овочі до кабачків і тушкуйте ще пару хвилин.
Ковбаски обсмажте на сухій сковороді щоб витопити жир. До подрумянившимся шматочках покладіть гриби, а коли волога з останніх повністю випарується, додати засмажку до інших овочів разом з томатним пюре і паприкою. Коли овочі стануть м'якими, а їх соки, змішавшись з томатним пюре, перетворяться в густий соус страву можна буде знімати з плити.
До речі, лечо з перцю і помідорів можна зробити і в мультиварці, досить спершу обсмажити ковбаски з грибами на «Випікання», а після перемикання на «Гасіння» покласти інші овочі, влити воду і томатне пюре.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 110 г;
оливкова олія - 15 мл;
солодкий перець - 650 г;
томати - 540 г;
часникові зубки - 4 шт.
Приготування
Розігрійте трохи олії в сотейнику або будь-якої іншої посуді з товстим дном і використовуйте його для того, щоб спасерувати цибулю з кільцями солодкого перцю. Через 10 хвилин додайте до овочевої засмажки скибочки томатів, подрібнений часник і тушкуйте страву ще півгодини. Коли всі овочі розм'якшуватися, а томати перетворяться в густий соус лечо можна буде прибирати з вогню.
Подавати страву можна відразу ж, можна охолодити його і є так, а можна заготовити лечо з перцю і помідорів на зиму, моментально розлив гаряче овочеве рагу по стерильним банкам і засукавши стерильними кришками.
Рецепт лечо з кабачками, помідорами і перцем
Ви здивуєтеся, дізнавшись, що в традиційне угорське лечо прийнято додавати сало і копчені ковбаски. На вытопившемся м'ясному жиру обсмажують деякі компоненти страви, які пізніше збагачують готове лечо легким ароматом копчення.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви купили старий кабачок, то спершу очистіть його від жорсткої шкірки зовні, в іншому випадку можете відразу нарізати овоч кубиками зі стороною близько 2 див. Покладіть кабачки в сотейник і залийте 50 мл води, після чого тушкуйте 15 хвилин. Вимиті помідори і перці також наріжте шматочками аналогічного розміру. Додайте овочі до кабачків і тушкуйте ще пару хвилин.
Ковбаски обсмажте на сухій сковороді щоб витопити жир. До подрумянившимся шматочках покладіть гриби, а коли волога з останніх повністю випарується, додати засмажку до інших овочів разом з томатним пюре і паприкою. Коли овочі стануть м'якими, а їх соки, змішавшись з томатним пюре, перетворяться в густий соус страву можна буде знімати з плити.
До речі, лечо з перцю і помідорів можна зробити і в мультиварці, досить спершу обсмажити ковбаски з грибами на «Випікання», а після перемикання на «Гасіння» покласти інші овочі, влити воду і томатне пюре.
Рецепт лечо з помідорів і перцю з часником
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте трохи олії в сотейнику або будь-якої іншої посуді з товстим дном і використовуйте його для того, щоб спасерувати цибулю з кільцями солодкого перцю. Через 10 хвилин додайте до овочевої засмажки скибочки томатів, подрібнений часник і тушкуйте страву ще півгодини. Коли всі овочі розм'якшуватися, а томати перетворяться в густий соус лечо можна буде прибирати з вогню.
Подавати страву можна відразу ж, можна охолодити його і є так, а можна заготовити лечо з перцю і помідорів на зиму, моментально розлив гаряче овочеве рагу по стерильним банкам і засукавши стерильними кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.
Лечо в мультиварці
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарських перців і томатного соку. І, звичайно ж, ми не змогли обійти варіанти його створення
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
Лечо з морквою
Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи