Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лечо з перцю і помідорів

Лечо з перцю і помідорів

20-06-2015, 21:44
1 709
Лечо з перцю і помідорів
Лечо не даремно називають угорським рататуєм у знаменитого рагу і правда є деяка подібність із класичним французьким блюдом, але, на відміну від рататуя, лечо частіше подають охолодженим, а в наших краях навіть закривають на зиму. Про декількох рецептах лечо з перцю і помідорів ми вирішили поговорити в цьому матеріалі.

Рецепт лечо з кабачками, помідорами і перцем


Ви здивуєтеся, дізнавшись, що в традиційне угорське лечо прийнято додавати сало і копчені ковбаски. На вытопившемся м'ясному жиру обсмажують деякі компоненти страви, які пізніше збагачують готове лечо легким ароматом копчення.
Інгредієнти:

  • кабачки - 12 кг;

  • солодкий перець - 350 г;

  • печериці - 300 г;

  • томати - 280 м;

  • копчена ковбаска - 60 г;

  • томатне пюре - 210 г;

  • паприка - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Якщо ви купили старий кабачок, то спершу очистіть його від жорсткої шкірки зовні, в іншому випадку можете відразу нарізати овоч кубиками зі стороною близько 2 див. Покладіть кабачки в сотейник і залийте 50 мл води, після чого тушкуйте 15 хвилин. Вимиті помідори і перці також наріжте шматочками аналогічного розміру. Додайте овочі до кабачків і тушкуйте ще пару хвилин.
    Ковбаски обсмажте на сухій сковороді щоб витопити жир. До подрумянившимся шматочках покладіть гриби, а коли волога з останніх повністю випарується, додати засмажку до інших овочів разом з томатним пюре і паприкою. Коли овочі стануть м'якими, а їх соки, змішавшись з томатним пюре, перетворяться в густий соус страву можна буде знімати з плити.
    До речі, лечо з перцю і помідорів можна зробити і в мультиварці, досить спершу обсмажити ковбаски з грибами на «Випікання», а після перемикання на «Гасіння» покласти інші овочі, влити воду і томатне пюре.

    Рецепт лечо з помідорів і перцю з часником


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • солодкий перець - 650 г;
  • Лечо з перцю і помідорів

  • томати - 540 г;

  • часникові зубки - 4 шт.


  • Приготування
    Розігрійте трохи олії в сотейнику або будь-якої іншої посуді з товстим дном і використовуйте його для того, щоб спасерувати цибулю з кільцями солодкого перцю. Через 10 хвилин додайте до овочевої засмажки скибочки томатів, подрібнений часник і тушкуйте страву ще півгодини. Коли всі овочі розм'якшуватися, а томати перетворяться в густий соус лечо можна буде прибирати з вогню.
    Подавати страву можна відразу ж, можна охолодити його і є так, а можна заготовити лечо з перцю і помідорів на зиму, моментально розлив гаряче овочеве рагу по стерильним банкам і засукавши стерильними кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковані кабачки з помідорами
    Тушковані кабачки з помідорами
    Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.
    Лечо в мультиварці
    Лечо в мультиварці
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарських перців і томатного соку. І, звичайно ж, ми не змогли обійти варіанти його створення
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з томатною пастою
    Лечо з томатною пастою
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
    Лечо з морквою
    Лечо з морквою
    Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи