Перець в томаті на зиму
Для вас рецепти неймовірно смачних заготовок на зиму з болгарського перцю в томаті. Взимку особливо приємно буде насолодитися річним смаком і свіжим ароматом таких овочевих закусок.
Інгредієнти:
перець солодкий болгарський – 2 кг;
сік томатний (свіжовичавлений) – 750 мл;
цукровий пісок – 50 г;
сіль кам'яна не йодована – 2/3 столових ложки;
олія соняшникова рафінована 100 мл;
оцет 9 % – 50 мл
Приготування
Зробити таку заготовку не просто, а дуже просто. Спочатку змішуємо в підходящої емальованої ємності свіжовіджатий сік томатний, олія соняшникова без аромату, сіль та цукровий пісок і ставимо на помірний вогонь на плиту. Прогріваємо соус при періодичному помішуванні до кипіння. Одночасно готуємо перець болгарський. Моєму стручки, позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок і розрізаємо м'якоть на довгасті шматочки або на довільні великі скибочки. Після закипання томатної основи вливаємо в неї оцет, закладаємо перці і після повторного закипання варимо п'ятнадцять хвилин, періодично розмішуючи.
Розливаємо заготовку по стерильним і сухим баночках, укупориваем герметично і ставимо під тепле пальто або ковдру остигати.
Інгредієнти:
стручки червоного або зеленого гострого перцю – 05 кг;
томатний сік (свіжовичавлений) – 1 л;
зубки часникові – 2 шт.;
цукровий пісок – 30 г;
сіль кам'яна не йодована – 15 г;
чорний перець (мелений) – 2 щіпки;
лаврові листки середнього розміру – 2 шт.;
олія рослинна без аромату – 35 мл;
оцет 70% – 1 ч. ложка.
Приготування
Готуємо томатний сік, наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Після закипання варимо вміст п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо в ємність цукровий пісок, сіль, лаврові листи і мелений перчик. Тепер залишаємо увариваться томатну основу при періодичному помішуванні хвилин на тридцять.
За цей час готуємо стручки гострого перцю. Їх необхідно сполоснути водою і дати стекти. Закладаємо перці в киплячий томат і варимо, іноді помішуючи, хвилин п'ятнадцять. Тепер закладаємо очищені і видавлені зубці часникові, вливаємо олію рослинну без аромату, а лаврові листи виймаємо. Після повторного закипання вливаємо оцтову кислоту або оцет у пропорції і знімаємо заготовку з вогню. Розкладаємо перці по стерильним баночках, заливаємо гарячим томатом з каструлі, укупориваем герметично і закутуємо пальто або ковдрою до повного охолодження.
Інгредієнти:
перець солодкий болгарський (дрібний) – 2 кг;
морква – 23 кг;
ріпчасті цибулини – 620 г;
петрушка і кріп (зелень) – 65 г;
олія рослинна рафінована – 360 мл;
сіль кам'яна не йодована – 35 г;
Для томатної заливки:
паста томатна – 820 г;
очищена вода – 3 л;
сіль кам'яна не йодована – 75 г;
пісок цукровий – 125 г;
чорний перець (горошок) – 7 шт.;
запашний перець (горошок) – 4 шт.;
лаврові листки середнього розміру – 2 шт.;
бутони гвоздики – 2-3 шт.;
олія рослинна без аромату – 40 мл;
оцет 9% – 35 мл
Приготування
Для начинки очищену моркву і цибулини нарізаємо соломкою і півкільцями відповідно. Обсмажуємо овочеву масу порційно за кілька разів або в одній великій ємності відразу до м'якості, після чого підсолюємо, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень і перемішуємо.
Поки начинка остигає, споліскують і позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок перці, бланшируем їх за три хвилини в окропі, а потім окатываем холодною водою. Фаршируємо плоди підготовленою начинкою.
Для томатної заливки змішуємо воду і якісну томатну пасту, даємо суміші закипіти на помірному вогні, після чого додаємо сіль, цукровий пісок, лаврові листи, горошини перцю і бутони гвоздики, даємо масі ще п'ять хвилин прокипіти, вливаємо олія, оцет і знімаємо з плити.
У літрові скляні банки наливаємо потроху соусу і заповнюємо ємності перцями з начинкою. Заливаємо вміст судин томатною заливкою, прикривають кришками і ставимо на п'ятдесят хвилин стерилізуватися в киплячу воду. Тепер укупориваем кришки, перевертаємо баночки дном догори і даємо охолонути.
Болгарський перець в томаті на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Зробити таку заготовку не просто, а дуже просто. Спочатку змішуємо в підходящої емальованої ємності свіжовіджатий сік томатний, олія соняшникова без аромату, сіль та цукровий пісок і ставимо на помірний вогонь на плиту. Прогріваємо соус при періодичному помішуванні до кипіння. Одночасно готуємо перець болгарський. Моєму стручки, позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок і розрізаємо м'якоть на довгасті шматочки або на довільні великі скибочки. Після закипання томатної основи вливаємо в неї оцет, закладаємо перці і після повторного закипання варимо п'ятнадцять хвилин, періодично розмішуючи.
Розливаємо заготовку по стерильним і сухим баночках, укупориваем герметично і ставимо під тепле пальто або ковдру остигати.
Гіркий перець в томаті на зиму з часником
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо томатний сік, наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Після закипання варимо вміст п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо в ємність цукровий пісок, сіль, лаврові листи і мелений перчик. Тепер залишаємо увариваться томатну основу при періодичному помішуванні хвилин на тридцять.
За цей час готуємо стручки гострого перцю. Їх необхідно сполоснути водою і дати стекти. Закладаємо перці в киплячий томат і варимо, іноді помішуючи, хвилин п'ятнадцять. Тепер закладаємо очищені і видавлені зубці часникові, вливаємо олію рослинну без аромату, а лаврові листи виймаємо. Після повторного закипання вливаємо оцтову кислоту або оцет у пропорції і знімаємо заготовку з вогню. Розкладаємо перці по стерильним баночках, заливаємо гарячим томатом з каструлі, укупориваем герметично і закутуємо пальто або ковдрою до повного охолодження.
Як закрити на зиму перець, фарширований овочами в томаті?
Інгредієнти:
Для томатної заливки:
Приготування
Для начинки очищену моркву і цибулини нарізаємо соломкою і півкільцями відповідно. Обсмажуємо овочеву масу порційно за кілька разів або в одній великій ємності відразу до м'якості, після чого підсолюємо, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень і перемішуємо.
Поки начинка остигає, споліскують і позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок перці, бланшируем їх за три хвилини в окропі, а потім окатываем холодною водою. Фаршируємо плоди підготовленою начинкою.
Для томатної заливки змішуємо воду і якісну томатну пасту, даємо суміші закипіти на помірному вогні, після чого додаємо сіль, цукровий пісок, лаврові листи, горошини перцю і бутони гвоздики, даємо масі ще п'ять хвилин прокипіти, вливаємо олія, оцет і знімаємо з плити.
У літрові скляні банки наливаємо потроху соусу і заповнюємо ємності перцями з начинкою. Заливаємо вміст судин томатною заливкою, прикривають кришками і ставимо на п'ятдесят хвилин стерилізуватися в киплячу воду. Тепер укупориваем кришки, перевертаємо баночки дном догори і даємо охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани в томаті на зиму
Поповніть запас своїх заготовок баночкою дивно смачної закуски. Баклажани в томаті виходять дуже смачними і поживними, а готувати їх зовсім не
Гіркий перець, маринована на зиму
Неодмінно заготовте баночку-другу дивно пікантною закуски з гіркого перцю. Розповімо, як замаринувати стручки по двом традиційним кавказьким
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Перець, фарширований овочами та рисом
Популярний літній страва пропонуємо трохи урізноманітнити, внісши деякі корективи в базовий рецепт. Далі запропонуємо варіанти приготування шалено
Смажений перець на зиму
Якщо у вашому арсеналі домашньої консервації ще немає баночки зі смаженим перцем, настійно рекомендуємо заготовити цю дуже смачну закуску. Такий
Квасоля в томаті
По-справжньому смачна квасоля в томаті та, що приготовлена на домашній кухні. Пропонуємо кілька цікавих варіацій заготовки з різних сортів бобових.