» » Перець в томаті на зиму

Перець в томаті на зиму

Перець в томаті на зиму
Для вас рецепти неймовірно смачних заготовок на зиму з болгарського перцю в томаті. Взимку особливо приємно буде насолодитися річним смаком і свіжим ароматом таких овочевих закусок.

Болгарський перець в томаті на зиму без стерилізації


Інгредієнти:

  • перець солодкий болгарський – 2 кг;

  • сік томатний (свіжовичавлений) – 750 мл;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 2/3 столових ложки;

  • олія соняшникова рафінована 100 мл;

  • оцет 9 % – 50 мл


  • Приготування
    Зробити таку заготовку не просто, а дуже просто. Спочатку змішуємо в підходящої емальованої ємності свіжовіджатий сік томатний, олія соняшникова без аромату, сіль та цукровий пісок і ставимо на помірний вогонь на плиту. Прогріваємо соус при періодичному помішуванні до кипіння. Одночасно готуємо перець болгарський. Моєму стручки, позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок і розрізаємо м'якоть на довгасті шматочки або на довільні великі скибочки. Після закипання томатної основи вливаємо в неї оцет, закладаємо перці і після повторного закипання варимо п'ятнадцять хвилин, періодично розмішуючи.
    Розливаємо заготовку по стерильним і сухим баночках, укупориваем герметично і ставимо під тепле пальто або ковдру остигати.

    Гіркий перець в томаті на зиму з часником


    Інгредієнти:

  • стручки червоного або зеленого гострого перцю – 05 кг;

  • томатний сік (свіжовичавлений) – 1 л;

  • зубки часникові – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 15 г;

  • чорний перець (мелений) – 2 щіпки;

  • лаврові листки середнього розміру – 2 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 35 мл;

  • оцет 70% – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Готуємо томатний сік, наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Після закипання варимо вміст п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо в ємність цукровий пісок, сіль, лаврові листи і мелений перчик. Тепер залишаємо увариваться томатну основу при періодичному помішуванні хвилин на тридцять.
    За цей час готуємо стручки гострого перцю. Їх необхідно сполоснути водою і дати стекти. Закладаємо перці в киплячий томат і варимо, іноді помішуючи, хвилин п'ятнадцять. Тепер закладаємо очищені і видавлені зубці часникові, вливаємо олію рослинну без аромату, а лаврові листи виймаємо. Після повторного закипання вливаємо оцтову кислоту або оцет у пропорції і знімаємо заготовку з вогню. Розкладаємо перці по стерильним баночках, заливаємо гарячим томатом з каструлі, укупориваем герметично і закутуємо пальто або ковдрою до повного охолодження.

    Як закрити на зиму перець, фарширований овочами в томаті?


    Інгредієнти:

  • перець солодкий болгарський (дрібний) – 2 кг;

  • морква – 23 кг;

  • ріпчасті цибулини – 620 г;

  • петрушка і кріп (зелень) – 65 г;

  • олія рослинна рафінована – 360 мл;

  • сіль кам'яна не йодована – 35 г;


  • Для томатної заливки:

  • паста томатна – 820 г;

  • очищена вода – 3 л;

  • сіль кам'яна не йодована – 75 г;

  • пісок цукровий – 125 г;

  • чорний перець (горошок) – 7 шт.;

  • запашний перець (горошок) – 4 шт.;

  • лаврові листки середнього розміру – 2 шт.;

  • бутони гвоздики – 2-3 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 40 мл;

  • оцет 9% – 35 мл


  • Приготування
    Для начинки очищену моркву і цибулини нарізаємо соломкою і півкільцями відповідно. Обсмажуємо овочеву масу порційно за кілька разів або в одній великій ємності відразу до м'якості, після чого підсолюємо, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень і перемішуємо.
    Поки начинка остигає, споліскують і позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок перці, бланшируем їх за три хвилини в окропі, а потім окатываем холодною водою. Фаршируємо плоди підготовленою начинкою.
    Перець в томаті на зиму

    Для томатної заливки змішуємо воду і якісну томатну пасту, даємо суміші закипіти на помірному вогні, після чого додаємо сіль, цукровий пісок, лаврові листи, горошини перцю і бутони гвоздики, даємо масі ще п'ять хвилин прокипіти, вливаємо олія, оцет і знімаємо з плити.
    У літрові скляні банки наливаємо потроху соусу і заповнюємо ємності перцями з начинкою. Заливаємо вміст судин томатною заливкою, прикривають кришками і ставимо на п'ятдесят хвилин стерилізуватися в киплячу воду. Тепер укупориваем кришки, перевертаємо баночки дном догори і даємо охолонути.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:14
    Переглядів: 302