Баклажани в томаті на зиму
Пропонуємо рецепти заготівлі неймовірно смачних баклажан в томаті на зиму. Така закуска не взимку залишить байдужими навіть тих, хто не надто шанує овоч у звичних повсякденних літніх стравах, так як виходить просто божественно ароматною і апетитною.
Інгредієнти:
невеликі молоді баклажани – 15 кг;
сік томатний або стиглі помідори – 15 кг;
болгарський червоний солодкий перець – 250 г;
часникова велика головка – 1 шт.;
стручок гострого перцю – 1 шт.;
лаврові листи – 2 шт.;
горошини чорного перцю – 5-7 шт.;
цукровий пісок – 100 г;
рослинна без аромату масло – 250 мл;
оцет 9% – 100 мл;
сіль кам'яна не йодована – 1 ст. ложка з гіркою.
Приготування
Баклажани для даної заготовки краще вибирати молоденькі, дрібні з молодими м'якими насінням. Їх необхідно вимити, обрізати плодоніжки, а самі плоди нарізати кружечками завтовшки приблизно п'ять-сім міліметрів. Як томатної основи можна використовувати свіжовіджатий томатний сік або просто стиглі помідори, які необхідно помити і пропустити через м'ясорубку або змолоти в блендері. Тим же манером подрібнюємо очищені часникові зубці, стручок гострого перцю і болгарські перці. Останні також промиваємо і позбавляємо додатково від плодоніжок і насіннєвих коробок.
Тепер переливаємо томатну основу в підходящу емальовану каструльку, додаємо подрібнений болгарський і гострий перець і часник і розташовуємо на вогні. Після закипання додаємо горошини чорного перцю, лаврові листи, цукор сіль оцет і проварюємо масу протягом семи хвилин. По закінченні часу закладаємо в отриманий томатний соус підготовлені баклажановые гуртки і проварюємо після закипання хвилин двадцять-двадцять п'ять. Скибочки овочі повинні стати м'якими, але ще добре тримати форму. Розкладаємо гарячу заготовку по стерильним скляних баночках, закатуємо простерилизованными кришечками і даємо повністю охолонути в перевернутому кришками вниз вигляді під теплим пальто або ковдрою.
Інгредієнти:
невеликі молоді баклажани – 2 кг;
помідори солодких сортів – 2 кг;
цибуля ріпчаста – 450 г;
часникова велика головка – 1 шт.;
стручок гострого перцю – 1-2 шт. (за смаком);
кріп (зелень) – 1 пучок;
горошини чорного перцю – 5-7 шт.;
цукровий пісок – 20 г;
горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.;
рослинна без аромату олія для смаження – скільки буде потрібно;
сіль кам'яна не йодована – 30 г або по смаку.
Приготування
В даному випадку ми будемо консервувати смажені баклажани в томаті. Для цього плоди миємо, обсушуємо, позбавляє від плодоніжки і нарізаємо скибочками товщиною близько семи міліметрів. Змащуємо їх з усіх боків рослинним маслом і підрум'янюємо трохи на сковороді.
Цибулини очищаємо, нарізаємо кружечками і також обсмажуємо в маслі хвилин п'ять (не більше) в глибокому сотейнику. Помідори разом з очищеним гострим перцем перекручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері і виливаємо отриману масу в ємність до цибульним кілець. Кидаємо туди ж горошини перчика, цукровий пісок і сіль (соус повинен бути зовсім трохи пересоленим), перемішуємо і припускаємо пару хвилин при помірному кипінні, додавши в кінці розібраний на зубці, очищений і дрібненько нарізаний часник.
Тепер з'єднуємо обсмажені баклажани і соус томатний, дуже акуратно перемішуємо, розкладаємо по чистим баночках, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися в ємність з киплячою водою на одну годину. Після цього укупориваем кришки, даємо заготівлі охолонути, і ставимо на зберігання в комору.
Баклажани в томаті на зиму - рецепт приготування з часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани для даної заготовки краще вибирати молоденькі, дрібні з молодими м'якими насінням. Їх необхідно вимити, обрізати плодоніжки, а самі плоди нарізати кружечками завтовшки приблизно п'ять-сім міліметрів. Як томатної основи можна використовувати свіжовіджатий томатний сік або просто стиглі помідори, які необхідно помити і пропустити через м'ясорубку або змолоти в блендері. Тим же манером подрібнюємо очищені часникові зубці, стручок гострого перцю і болгарські перці. Останні також промиваємо і позбавляємо додатково від плодоніжок і насіннєвих коробок.
Тепер переливаємо томатну основу в підходящу емальовану каструльку, додаємо подрібнений болгарський і гострий перець і часник і розташовуємо на вогні. Після закипання додаємо горошини чорного перцю, лаврові листи, цукор сіль оцет і проварюємо масу протягом семи хвилин. По закінченні часу закладаємо в отриманий томатний соус підготовлені баклажановые гуртки і проварюємо після закипання хвилин двадцять-двадцять п'ять. Скибочки овочі повинні стати м'якими, але ще добре тримати форму. Розкладаємо гарячу заготовку по стерильним скляних баночках, закатуємо простерилизованными кришечками і даємо повністю охолонути в перевернутому кришками вниз вигляді під теплим пальто або ковдрою.
Консервовані гострі смажені баклажани в томаті - рецепт на зиму з часником і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку ми будемо консервувати смажені баклажани в томаті. Для цього плоди миємо, обсушуємо, позбавляє від плодоніжки і нарізаємо скибочками товщиною близько семи міліметрів. Змащуємо їх з усіх боків рослинним маслом і підрум'янюємо трохи на сковороді.
Цибулини очищаємо, нарізаємо кружечками і також обсмажуємо в маслі хвилин п'ять (не більше) в глибокому сотейнику. Помідори разом з очищеним гострим перцем перекручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері і виливаємо отриману масу в ємність до цибульним кілець. Кидаємо туди ж горошини перчика, цукровий пісок і сіль (соус повинен бути зовсім трохи пересоленим), перемішуємо і припускаємо пару хвилин при помірному кипінні, додавши в кінці розібраний на зубці, очищений і дрібненько нарізаний часник.
Тепер з'єднуємо обсмажені баклажани і соус томатний, дуже акуратно перемішуємо, розкладаємо по чистим баночках, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися в ємність з киплячою водою на одну годину. Після цього укупориваем кришки, даємо заготівлі охолонути, і ставимо на зберігання в комору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гіркий перець, маринована на зиму
Неодмінно заготовте баночку-другу дивно пікантною закуски з гіркого перцю. Розповімо, як замаринувати стручки по двом традиційним кавказьким
Перець в томаті на зиму
Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Смажений перець на зиму
Якщо у вашому арсеналі домашньої консервації ще немає баночки зі смаженим перцем, настійно рекомендуємо заготовити цю дуже смачну закуску. Такий
Квасоля в томаті
По-справжньому смачна квасоля в томаті та, що приготовлена на домашній кухні. Пропонуємо кілька цікавих варіацій заготовки з різних сортів бобових.
Баклажани в часниковому соусі на зиму
Найбільшою популярністю серед зимових заготовок у багатьох господинь користуються баклажани. Цей чудовий овоч відмінно поєднується з більшістю