Пропонуємо рецепти заготівлі неймовірно смачних баклажан в томаті на зиму. Така закуска не взимку залишить байдужими навіть тих, хто не надто шанує овоч у звичних повсякденних літніх стравах, так як виходить просто божественно ароматною і апетитною.
Баклажани в томаті на зиму - рецепт приготування з часником
Інгредієнти: невеликі молоді баклажани – 15 кг; сік томатний або стиглі помідори – 15 кг; болгарський червоний солодкий перець – 250 г; часникова велика головка – 1 шт.; стручок гострого перцю – 1 шт.; лаврові листи – 2 шт.; горошини чорного перцю – 5-7 шт.; цукровий пісок – 100 г; рослинна без аромату масло – 250 мл; оцет 9% – 100 мл; сіль кам'яна не йодована – 1 ст. ложка з гіркою. Приготування Баклажани для даної заготовки краще вибирати молоденькі, дрібні з молодими м'якими насінням. Їх необхідно вимити, обрізати плодоніжки, а самі плоди нарізати кружечками завтовшки приблизно п'ять-сім міліметрів. Як томатної основи можна використовувати свіжовіджатий томатний сік або просто стиглі помідори, які необхідно помити і пропустити через м'ясорубку або змолоти в блендері. Тим же манером подрібнюємо очищені часникові зубці, стручок гострого перцю і болгарські перці. Останні також промиваємо і позбавляємо додатково від плодоніжок і насіннєвих коробок.
Тепер переливаємо томатну основу в підходящу емальовану каструльку, додаємо подрібнений болгарський і гострий перець і часник і розташовуємо на вогні. Після закипання додаємо горошини чорного перцю, лаврові листи, цукор сіль оцет і проварюємо масу протягом семи хвилин. По закінченні часу закладаємо в отриманий томатний соус підготовлені баклажановые гуртки і проварюємо після закипання хвилин двадцять-двадцять п'ять. Скибочки овочі повинні стати м'якими, але ще добре тримати форму. Розкладаємо гарячу заготовку по стерильним скляних баночках, закатуємо простерилизованными кришечками і даємо повністю охолонути в перевернутому кришками вниз вигляді під теплим пальто або ковдрою.
Консервовані гострі смажені баклажани в томаті - рецепт на зиму з часником і цибулею
Інгредієнти: невеликі молоді баклажани – 2 кг; помідори солодких сортів – 2 кг; цибуля ріпчаста – 450 г; часникова велика головка – 1 шт.; стручок гострого перцю – 1-2 шт. (за смаком); кріп (зелень) – 1 пучок; горошини чорного перцю – 5-7 шт.; цукровий пісок – 20 г; горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.; рослинна без аромату олія для смаження – скільки буде потрібно; сіль кам'яна не йодована – 30 г або по смаку. Приготування В даному випадку ми будемо консервувати смажені баклажани в томаті. Для цього плоди миємо, обсушуємо, позбавляє від плодоніжки і нарізаємо скибочками товщиною близько семи міліметрів. Змащуємо їх з усіх боків рослинним маслом і підрум'янюємо трохи на сковороді.
Цибулини очищаємо, нарізаємо кружечками і також обсмажуємо в маслі хвилин п'ять (не більше) в глибокому сотейнику. Помідори разом з очищеним гострим перцем перекручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в
блендері і виливаємо отриману масу в ємність до цибульним кілець. Кидаємо туди ж горошини перчика, цукровий пісок і сіль (соус повинен бути зовсім трохи пересоленим), перемішуємо і припускаємо пару хвилин при помірному кипінні, додавши в кінці розібраний на зубці, очищений і дрібненько нарізаний часник.
Тепер з'єднуємо обсмажені баклажани і соус томатний, дуже акуратно перемішуємо, розкладаємо по чистим баночках, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися в ємність з киплячою водою на одну годину. Після цього укупориваем кришки, даємо заготівлі охолонути, і ставимо на зберігання в комору.