Баклажани в часниковому соусі на зиму
Безсумнівним лідером серед овочів, що використовуються для приготування закусок на зиму є баклажани. Вони володіють цікавими смаковими якостями і безліччю корисних елементів. Особливо гарні баклажани в поєднанні з часниковим соусом .
Інгредієнти:
баклажани – 5 кг;
часник – 7 головок;
солодкий болгарський перець – 15 кг;
стручок гіркого перцю – 1 шт.;
рослинна рафінована олія – 500 мл;
оцет 9% – 375 мл;
сіль.
Приготування
Першим ділом промиваємо баклажани ретельно, шаткуємо гуртками, присаливаем і залишаємо їх на час для того, щоб вони віддали свою гіркоту. Тепер опускаємо баклажановые скибочки в холодну воду на десять хвилин, а потім виймаємо, промаківающімі серветками або рушниками і підрум'янюємо на рослинному маслі з двох сторін.
Для соусу очищаємо часник від лушпиння, болгарські та гострі перці позбавляємо від плодоніжок з насінням і пропускаємо підготовлені овочі через м'ясорубку. Можна також скористатися для цієї мети чашею блендера з насадкою «ніж». Поміщаємо овочеву суміш в емальовану ємність, додаємо чотириста мілілітрів рослинного масла, оцет, приблизно півтори столові ложки солі, прогріваємо все до кипіння, проварюємо протягом п'яти хвилин і знімаємо з вогню.
Обсмажені баклажани викладаємо у стерильні, сухі півлітрові банки, просочуючи кожен шар приготованим соусом, прикриваємо прокип'яченими кришками і ставимо на стерилізацію. Через сім хвилин перебування в киплячій воді, заготівлю закатуємо і поміщаємо під теплу ковдру кришками вниз до повного охолодження.
Баклажани, заготовлені за рецептом, позаимствованному з грузинської кухні, виходять досить гострі і пікантні. Для більш м'якого смаку можна зменшити кількість гострого перцю.
Інгредієнти:
баклажани – 3 кг;
часник – 3-4 головки;
червоний солодкий болгарський перець – 3 шт.;
стручки гіркого перцю – 2-3 шт.;
оцет 9% – 65 мл;
рослинне масло – 75 мл;
сіль – 30 г;
цукровий пісок – 100 р.
Приготування
Вимиті плоди баклажанів позбавляємо від плодоніжок, розрізаємо на дві половини, які в свою чергу ділимо ще на чотири частини. У підсумку отримуємо довгасті баклажановые часточки. Пересипаємо їх сіллю і залишаємо на півтора-дві години для відділення соку і видалення гіркоти. Потім заливаємо баклажани водою і відварюємо після закипання протягом п'яти хвилин. Далі відкидаємо часточки овоча на друшляк і даємо стекти. Тим часом очищаємо від насіння і плодоніжок солодкі і гіркі перчини, чистимо часник, прокручуємо через м'ясорубку і поміщаємо в емальовану ємність. Туди ж вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо цукровий пісок, сіль, перемішуємо і прогріваємо до кипіння.
Тепер з'єднуємо разом відварені баклажани і соус, визначаємо на вогонь і даємо прокипіти протягом п'яти хвилин.
По готовності розкладаємо гарячі баклажани по попередньо простерилизованным сухим баночках разом з соусом, закатуємо кришками і ставимо під теплу ковдру на самостерилизацию до повного охолодження.
Ще один варіант заготовки баклажанів в часниковому соусі передбачає їх попереднє обсмажування, що надає страві особливого шарму.
Інгредієнти:
баклажани – 25 кг;
цибуля ріпчаста – 200 г;
часник – 2-3 головки;
листя лавра;
сіль;
свіжа зелень петрушки;
вода фільтрована – 175 мл;
масло рослинне – 275 мл;
оцет 9% – 150 мл
Приготування
Баклажани промиваємо, позбавляє від плодоніжки і шкірки, шаткуємо кубиками середнього розміру і складаємо в емальований посуд, щедро пересипаючи шари сіллю. Через півтори-дві години, коли баклажани позбудуться від солі і виділять сік, промиваємо їх добряче холодною водою і даємо стекти.
Тим часом очищений цибулю шаткуємо півкільцями, дрібно рубаємо часник і попередньо промиту свіжу зелень петрушки. Очищену воду змішуємо зі ста п'ятдесяти мл рослинного масла, оцтом, додаємо свіжу зелень і часник, прогріваємо отриману суміш до кипіння і знімаємо з вогню.
Трохи обсохлі баклажани викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом, даємо підрум'яниться з усіх боків, і заповнюємо ними попередньо прокип'ячені сухі банки, чергуючи з цибулею і поливаючи шари приготованим соусом з часником і зеленню. Тепер поміщаємо ємності на стерилізацію і витримуємо півлітрові баночки - сім, а літрові - п'ятнадцять хвилин.
Баклажани в часниковому соусі - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом промиваємо баклажани ретельно, шаткуємо гуртками, присаливаем і залишаємо їх на час для того, щоб вони віддали свою гіркоту. Тепер опускаємо баклажановые скибочки в холодну воду на десять хвилин, а потім виймаємо, промаківающімі серветками або рушниками і підрум'янюємо на рослинному маслі з двох сторін.
Для соусу очищаємо часник від лушпиння, болгарські та гострі перці позбавляємо від плодоніжок з насінням і пропускаємо підготовлені овочі через м'ясорубку. Можна також скористатися для цієї мети чашею блендера з насадкою «ніж». Поміщаємо овочеву суміш в емальовану ємність, додаємо чотириста мілілітрів рослинного масла, оцет, приблизно півтори столові ложки солі, прогріваємо все до кипіння, проварюємо протягом п'яти хвилин і знімаємо з вогню.
Обсмажені баклажани викладаємо у стерильні, сухі півлітрові банки, просочуючи кожен шар приготованим соусом, прикриваємо прокип'яченими кришками і ставимо на стерилізацію. Через сім хвилин перебування в киплячій воді, заготівлю закатуємо і поміщаємо під теплу ковдру кришками вниз до повного охолодження.
Баклажани, заготовлені за рецептом, позаимствованному з грузинської кухні, виходять досить гострі і пікантні. Для більш м'якого смаку можна зменшити кількість гострого перцю.
Баклажани в гострому часниковому соусі - рецепт з грузинської кухні
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті плоди баклажанів позбавляємо від плодоніжок, розрізаємо на дві половини, які в свою чергу ділимо ще на чотири частини. У підсумку отримуємо довгасті баклажановые часточки. Пересипаємо їх сіллю і залишаємо на півтора-дві години для відділення соку і видалення гіркоти. Потім заливаємо баклажани водою і відварюємо після закипання протягом п'яти хвилин. Далі відкидаємо часточки овоча на друшляк і даємо стекти. Тим часом очищаємо від насіння і плодоніжок солодкі і гіркі перчини, чистимо часник, прокручуємо через м'ясорубку і поміщаємо в емальовану ємність. Туди ж вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо цукровий пісок, сіль, перемішуємо і прогріваємо до кипіння.
Тепер з'єднуємо разом відварені баклажани і соус, визначаємо на вогонь і даємо прокипіти протягом п'яти хвилин.
По готовності розкладаємо гарячі баклажани по попередньо простерилизованным сухим баночках разом з соусом, закатуємо кришками і ставимо під теплу ковдру на самостерилизацию до повного охолодження.
Ще один варіант заготовки баклажанів в часниковому соусі передбачає їх попереднє обсмажування, що надає страві особливого шарму.
Баклажани, смажені в часниковому соусі з цибулею - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, позбавляє від плодоніжки і шкірки, шаткуємо кубиками середнього розміру і складаємо в емальований посуд, щедро пересипаючи шари сіллю. Через півтори-дві години, коли баклажани позбудуться від солі і виділять сік, промиваємо їх добряче холодною водою і даємо стекти.
Тим часом очищений цибулю шаткуємо півкільцями, дрібно рубаємо часник і попередньо промиту свіжу зелень петрушки. Очищену воду змішуємо зі ста п'ятдесяти мл рослинного масла, оцтом, додаємо свіжу зелень і часник, прогріваємо отриману суміш до кипіння і знімаємо з вогню.
Трохи обсохлі баклажани викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом, даємо підрум'яниться з усіх боків, і заповнюємо ними попередньо прокип'ячені сухі банки, чергуючи з цибулею і поливаючи шари приготованим соусом з часником і зеленню. Тепер поміщаємо ємності на стерилізацію і витримуємо півлітрові баночки - сім, а літрові - п'ятнадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
Баклажани як гриби на зиму
У цій статті представлені рецепти, які допоможуть вам урізноманітнити домашній асортимент консервації. Пропонуємо два способи заготівлі баклажанів,
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами