Борщ в банках на зиму - рецепти
Сучасні господині оцінять запропоновані нижче рецепти і борщів зелених в банках на зиму. Ця заготовка заощадить масу часу для приготування борщу або і борщів зелених в міжсезоння і наповнить блюдо річним свіжим смаком.
Інгредієнти:
буряк столовий – 2 кг;
помідори – 950 г;
морква – 950 г;
ріпчаста цибуля – 11 кг;
часник – 4-5 головок або по смаку;
солодкий болгарський перець – 450 г;
рослинна рафінована олія – 350 мл;
свіжа зелень – 280 м;
оцет 9% – 175 мл;
сіль – 140 г;
цукровий пісок – 320 р.
Приготування
Помідори миємо, видаляємо плодоніжки розрізаємо на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Вимитий буряк і моркву чистимо і пропускаємо через крупну тертку. Також очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, а солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжки і насіннєвий коробки і подрібнюємо соломкою. Вимиту і обсушену свіжу зелень дрібненько розрізаємо гострим ножем.
Змішуємо всі підготовлені компоненти в глибокій емальованої ємності, додаємо сіль, цукровий пісок, рослинне масло без запаху, оцет і залишаємо для відділення соку приблизно на півтори години.
Після закінчення часу розкладаємо холодник по попередньо вимитим сухим баночках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з водою, щоб вона покривала банки по плічка. Розміщуємо конструкцію на плиті, прогріваємо до кипіння і витримуємо півлітрові ємності протягом двадцяти, а літрові тридцяти хвилин. Потім укупориваем банки з борщем кришками, даємо охолонути у перевернутому вигляді, а потім визначаємо на зберігання до інших заготовок.
Інгредієнти:
буряк столовий – 15 кг;
помідори – 15 кг;
морква – 1 кг;
ріпчаста цибуля – 1 кг;
гіркий перець невеликого розміру – 2 шт.;
солодкий болгарський перець – 1 кг;
рослинна рафінована олія – 500 мл;
свіжа зелень – 250 г або по смаку;
оцет 9% – 125 мл;
сіль – 120 г;
цукровий пісок – 50-75 р.
Приготування
Для приготування заготовки по цьому рецепту спочатку підготуємо належним чином всі овочі. Буряк і моркву очищаємо і пропускаємо через тертку. Солодкий болгарський і гіркий перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою, а очищений цибулю ріжемо кубиками або півкільцями. Томати моєму, і віджимаємо сік або перекручуємо за допомогою м'ясорубки або блендера.
У глибоку емальовану ємність наливаємо рослинне масло, закладаємо спочатку ріпчасту цибулю, протушиваем його трохи, додаємо моркву і через п'ять хвилин кидаємо буряк, болгарський і гіркий перець і виливаємо томат. Також приправляємо масу сіллю, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо попередньо дрібно посічену свіжу зелень і витримуємо на помірному вогні протягом п'ятдесяти хвилин.
По готовності розливаємо гарячу заготовку по попередньо простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо ємності до повного охолодження, перевернувши їх перш дном догори.
Заготівля з наступного рецепта чудово підійде для приготування і борщів зелених або стане відмінним закусочним салатом.
Інгредієнти:
буряк столовий – 17 кг;
помідори – 07 кг;
морква – 07 кг;
ріпчаста цибуля – 07 кг;
яблука антонівські – 07 кг;
солодкий болгарський перець – 07 кг;
рослинна рафінована олія – 250 мл;
свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;
оцет 9% – 100 мл;
сіль – 100 г;
цукровий пісок – 280 р.
Приготування
Попередньо вимиті і очищені моркву, буряк і яблучка перетираємо на крупній тертці і кладемо у місткій емальовану ємність. Додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і болгарський перець, а також очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Визначаємо ємність з салатом на вогонь, додаємо сіль, цукровий пісок і проварюємо після закипання на малому вогні протягом двадцяти хвилин. Потім вливаємо оцет, додаємо дрібно посічену свіжу зелень (за бажанням), витримуємо на вогні ще п'ять хвилин і тут же розкладаємо по чистим і сухим баночках. Ставимо їх в ємність з гарячою водою і стерилізуємо півлітрові ємності двадцять, а літрові тридцять хвилин.
Як приготувати заправку для і борщів зелених в банках на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо, видаляємо плодоніжки розрізаємо на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Вимитий буряк і моркву чистимо і пропускаємо через крупну тертку. Також очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, а солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжки і насіннєвий коробки і подрібнюємо соломкою. Вимиту і обсушену свіжу зелень дрібненько розрізаємо гострим ножем.
Змішуємо всі підготовлені компоненти в глибокій емальованої ємності, додаємо сіль, цукровий пісок, рослинне масло без запаху, оцет і залишаємо для відділення соку приблизно на півтори години.
Після закінчення часу розкладаємо холодник по попередньо вимитим сухим баночках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з водою, щоб вона покривала банки по плічка. Розміщуємо конструкцію на плиті, прогріваємо до кипіння і витримуємо півлітрові ємності протягом двадцяти, а літрові тридцяти хвилин. Потім укупориваем банки з борщем кришками, даємо охолонути у перевернутому вигляді, а потім визначаємо на зберігання до інших заготовок.
Заготівля і борщів зелених на зиму в банках без стерилізації - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування заготовки по цьому рецепту спочатку підготуємо належним чином всі овочі. Буряк і моркву очищаємо і пропускаємо через тертку. Солодкий болгарський і гіркий перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою, а очищений цибулю ріжемо кубиками або півкільцями. Томати моєму, і віджимаємо сік або перекручуємо за допомогою м'ясорубки або блендера.
У глибоку емальовану ємність наливаємо рослинне масло, закладаємо спочатку ріпчасту цибулю, протушиваем його трохи, додаємо моркву і через п'ять хвилин кидаємо буряк, болгарський і гіркий перець і виливаємо томат. Також приправляємо масу сіллю, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо попередньо дрібно посічену свіжу зелень і витримуємо на помірному вогні протягом п'ятдесяти хвилин.
По готовності розливаємо гарячу заготовку по попередньо простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо ємності до повного охолодження, перевернувши їх перш дном догори.
Заготівля з наступного рецепта чудово підійде для приготування і борщів зелених або стане відмінним закусочним салатом.
Як закатати салат «Борщ» на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо вимиті і очищені моркву, буряк і яблучка перетираємо на крупній тертці і кладемо у місткій емальовану ємність. Додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і болгарський перець, а також очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Визначаємо ємність з салатом на вогонь, додаємо сіль, цукровий пісок і проварюємо після закипання на малому вогні протягом двадцяти хвилин. Потім вливаємо оцет, додаємо дрібно посічену свіжу зелень (за бажанням), витримуємо на вогні ще п'ять хвилин і тут же розкладаємо по чистим і сухим баночках. Ставимо їх в ємність з гарячою водою і стерилізуємо півлітрові ємності двадцять, а літрові тридцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ на зиму
Сьогодні багато запасливі господині консервують різні заправки для перших страв. Однією з таких популярних заготовок є заправка для і борщів зелених.
Баклажани як гриби на зиму
У цій статті представлені рецепти, які допоможуть вам урізноманітнити домашній асортимент консервації. Пропонуємо два способи заготівлі баклажанів,
Смачна аджика з помідорів на зиму
Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
Аджика з кабачків з томатною пастою
Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для