Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ в банках на зиму - рецепти

Борщ в банках на зиму - рецепти

26-11-2015, 18:57
1 518
Борщ в банках на зиму - рецепти
Сучасні господині оцінять запропоновані нижче рецепти і борщів зелених в банках на зиму. Ця заготовка заощадить масу часу для приготування борщу або і борщів зелених в міжсезоння і наповнить блюдо річним свіжим смаком.

Як приготувати заправку для і борщів зелених в банках на зиму?


Інгредієнти:

  • буряк столовий – 2 кг;

  • помідори – 950 г;

  • морква – 950 г;

  • ріпчаста цибуля – 11 кг;

  • часник – 4-5 головок або по смаку;

  • солодкий болгарський перець – 450 г;

  • рослинна рафінована олія – 350 мл;

  • свіжа зелень – 280 м;

  • оцет 9% – 175 мл;

  • сіль – 140 г;

  • цукровий пісок – 320 р.


  • Приготування
    Помідори миємо, видаляємо плодоніжки розрізаємо на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Вимитий буряк і моркву чистимо і пропускаємо через крупну тертку. Також очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, а солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжки і насіннєвий коробки і подрібнюємо соломкою. Вимиту і обсушену свіжу зелень дрібненько розрізаємо гострим ножем.
    Змішуємо всі підготовлені компоненти в глибокій емальованої ємності, додаємо сіль, цукровий пісок, рослинне масло без запаху, оцет і залишаємо для відділення соку приблизно на півтори години.
    Після закінчення часу розкладаємо холодник по попередньо вимитим сухим баночках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з водою, щоб вона покривала банки по плічка. Розміщуємо конструкцію на плиті, прогріваємо до кипіння і витримуємо півлітрові ємності протягом двадцяти, а літрові тридцяти хвилин. Потім укупориваем банки з борщем кришками, даємо охолонути у перевернутому вигляді, а потім визначаємо на зберігання до інших заготовок.

    Заготівля і борщів зелених на зиму в банках без стерилізації - рецепт


    Інгредієнти:

  • буряк столовий – 15 кг;

  • помідори – 15 кг;

  • морква – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 1 кг;

  • гіркий перець невеликого розміру – 2 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 1 кг;

  • рослинна рафінована олія – 500 мл;

  • свіжа зелень – 250 г або по смаку;

  • оцет 9% – 125 мл;

  • сіль – 120 г;

  • цукровий пісок – 50-75 р.


  • Приготування
    Для приготування заготовки по цьому рецепту спочатку підготуємо належним чином всі овочі. Буряк і моркву очищаємо і пропускаємо через тертку. Солодкий болгарський і гіркий перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою, а очищений цибулю ріжемо кубиками або півкільцями. Томати моєму, і віджимаємо сік або перекручуємо за допомогою м'ясорубки або блендера.
    У глибоку емальовану ємність наливаємо рослинне масло, закладаємо спочатку ріпчасту цибулю, протушиваем його трохи, додаємо моркву і через п'ять хвилин кидаємо буряк, болгарський і гіркий перець і виливаємо томат. Також приправляємо масу сіллю, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо попередньо дрібно посічену свіжу зелень і витримуємо на помірному вогні протягом п'ятдесяти хвилин.
    По готовності розливаємо гарячу заготовку по попередньо простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо ємності до повного охолодження, перевернувши їх перш дном догори.
    Заготівля з наступного рецепта чудово підійде для приготування і борщів зелених або стане відмінним закусочним салатом.

    Як закатати салат «Борщ» на зиму?


    Інгредієнти:

  • буряк столовий – 17 кг;

  • помідори – 07 кг;

  • морква – 07 кг;

  • ріпчаста цибуля – 07 кг;

  • яблука антонівські – 07 кг;

  • солодкий болгарський перець – 07 кг;

  • рослинна рафінована олія – 250 мл;

  • свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;

  • оцет 9% – 100 мл;

  • сіль – 100 г;

  • цукровий пісок – 280 р.


  • Приготування
    Борщ в банках на зиму - рецепти

    Попередньо вимиті і очищені моркву, буряк і яблучка перетираємо на крупній тертці і кладемо у місткій емальовану ємність. Додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і болгарський перець, а також очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Визначаємо ємність з салатом на вогонь, додаємо сіль, цукровий пісок і проварюємо після закипання на малому вогні протягом двадцяти хвилин. Потім вливаємо оцет, додаємо дрібно посічену свіжу зелень (за бажанням), витримуємо на вогні ще п'ять хвилин і тут же розкладаємо по чистим і сухим баночках. Ставимо їх в ємність з гарячою водою і стерилізуємо півлітрові ємності двадцять, а літрові тридцять хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ на зиму
    Борщ на зиму
    Сьогодні багато запасливі господині консервують різні заправки для перших страв. Однією з таких популярних заготовок є заправка для і борщів зелених.
    Баклажани як гриби на зиму
    Баклажани як гриби на зиму
    У цій статті представлені рецепти, які допоможуть вам урізноманітнити домашній асортимент консервації. Пропонуємо два способи заготівлі баклажанів,
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
    Заправка для розсольнику на зиму
    Заправка для розсольнику на зиму
    Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для