Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачна аджика з помідорів на зиму

Смачна аджика з помідорів на зиму

2-11-2015, 19:49
984
Смачна аджика з помідорів на зиму
Період заготовок стрімко підходить до завершення. Тому варто поквапитися і запастися ще кількома баночками смачною аджики з помідор. Взимку ця чудова заготівля наповнить ваші звичні страви новими фарбами, підніме апетит і стане джерелом багатьох необхідних вітамінів.

Рецепт смачною аджики з помідорів на зиму


Інгредієнти:

  • помідори – 24 кг;

  • часник – 7-10 головок;

  • морква – 1 кг;

  • червоний болгарський перець – 09 кг;

  • гіркий перець – 2-3 шт.;

  • яблука – 1 кг;

  • цукровий пісок – 40 г або по смаку;

  • сіль – 30 г або по смаку;

  • рослинне масло – 240 мл


  • Приготування
    Рецепт цієї аджики відрізняється відсутністю у складі інгредієнтів оцту і індивідуальним підходом до алгоритму приготування. Овочі закладаються по черзі, завдяки чому досягається той самий неповторний смак і заготівля зберігається без проблем навіть при кімнатній температурі.
    Отже, для початку промиваємо помідори, пропускаємо через м'ясорубку і визначаємо масу в каструлю відповідного розміру. Розміщуємо ємність на вогні, підігріваємо помідорну масу до кипіння і проварюємо тридцять хвилин.
    Поки варяться томати, чистимо попередньо вимиті яблука, виймаємо серцевину і також подрібнюємо в м'ясорубці. Аналогічним чином подрібнюємо очищену моркву. Закладаємо морквяно-яблучну масу до помідорів після закінчення відведених для них тридцяти хвилин.
    Тепер промиваємо солодкі болгарські і гіркі перчини, позбавляє їх від плодоніжок і насіннєвих коробок і разом з очищеним часником також подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Закладаємо їх через тридцять хвилин після додавання яблук з морквою і знову варимо тридцять хвилин.
    Після закінчення часу додаємо рослинне масло, сіль та цукровий пісок і проварюємо ще п'ятнадцять хвилин. Тут же розподіляємо гарячу аджику по стерильним банкам і закатуємо прокип'яченими кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути під теплою ковдрою кришками вниз, і прибираємо в комору на зберігання.

    Смачна варена гостра аджика з помідорів на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • часник – 3-4 головки;

  • корінь хрону – 100 г;

  • червоний болгарський перець – 420 г;

  • гострий перець – 5-7 шт.;

  • сіль – 20 г або по смаку;

  • оцет 9% – 35 мл


  • Приготування
    Помідори і очищений корінь хрону гарненько промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Тепер надягаємо гумові рукавички, миємо та очищаємо від насіннєвих коробок і плодоніжок болгарські та гострі перці.
    Пропускаємо підготовлені овочеві плоди через м'ясорубку, закладаємо в емальовану каструлю і визначаємо на вогонь. Присмачую заготівлю сіллю і даємо прокипіти на помірному вогні тридцять-сорок хвилин. Потім додаємо пропущений через прес попередньо очищений часник, вливаємо оцет, проварюємо пару хвилин і тут же розкладаємо аджику з сухим стерильним баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Грунтовно закутуємо заготівлю теплою ковдрою, перевернувши банки догори дном, і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо баночки на зберігання в підвал або комору.

    Проста смачна аджика з помідорів на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;

  • часник – 3-4 головки;

  • червоний болгарський перець – 550 г;

  • гострий перець – 1-2 шт. або по смаку;

  • сіль – 30-40 г або по смаку;

  • мелений чорний і запашний перець – за смаком;

  • базилік сушений – за смаком;

  • пажитник мелений – за смаком.
  • Смачна аджика з помідорів на зиму


    Приготування
    Промиті помідори, солодкі й гострі перці, з яких попередньо витягаємо насінні коробки і плодоніжки, перемелюємо за допомогою блендера або м'ясорубки і складаємо в каструлю. Визначаємо ємність на вогонь, підігріваємо до кипіння і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо видавлений через прес часник, сіль, мелений чорний і запашний перець, а також приправляємо аджику сушеним базиліком і гуньбою. Даємо масі прокипіти ще десять хвилин, розкладаємо по сухим, заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути, перед цим обгорнувши її грунтовно, і визначаємо на зберігання в темне місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
    Домашня аджика з помідор - рецепт
    Домашня аджика з помідор - рецепт
    Саме складне в приготуванні аджики з поданими далі рецептами - це підготовка необхідних інгредієнтів. Сам процес заготівлі цього чудового пікантного
    Рецепти аджики з агрусу на зиму
    Рецепти аджики з агрусу на зиму
    Сьогодні багато хто любить експерименти з продуктами, поєднують, здавалося б, зовсім несумісні інгредієнти. До таких страв можна сміливо віднести
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити