Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти аджики з агрусу на зиму

Рецепти аджики з агрусу на зиму

20-09-2015, 12:50
613
Рецепти аджики з агрусу на зиму
Незвичайні страви завжди приваблюють своєю унікальністю і нестандартними смакові рішеннями. А цікавість спонукає нас обов'язково спробувати таку страву і оцінити ступінь його привабливості і право на перебування у списку своїх кулінарних рецептів.
Одним з таких страв є аджика з аґрусу. Вона хороша в якості добавок до маринаду м'яса або птиці перед смаженням або запіканням, а також прекрасно доповнить вже готові м'ясні страви.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати аджику з аґрусу запропонуємо кілька рецептів заготовки на зиму.

Аджика з агрусу з часником - рецепт


Інгредієнти:

  • аґрус – 13 кг;

  • часник – 4-5 великих головок;

  • базилік фіолетовий – 1 пучок;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком.


  • Приготування
    Аґрус, очищений часник і зелень фіолетового базиліка, промиваємо і просушуємо, розклавши на рушник. Перекручуємо підготовлені компоненти через м'ясорубку, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок і мелений чорний перець. Вливаємо також оливкове масло і гарненько перемішуємо.
    Розподіляємо аджику по стерильним баночках, прикриваємо кришечками, або перев'язуємо папером і поміщаємо для зберігання в холодильник.
    У таку аджику можна при бажанні додати натертий на тертці, або кілька разів перекручений через м'ясорубку корінь хрону.

    Рецепт аджики з агрусу на зиму з болгарським перцем


    Інгредієнти:

  • аґрус – 04 кг;

  • солодкий болгарський перець – 025 кг;

  • перець гострий – 65 г;

  • часник – 2 головки;

  • базилік фіолетовий – 2-3 гілочки;

  • рослинна рафінована олія – 20 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Агрус перебираємо, позбавляємо його від плодоніжок і чашолистків, промиваємо холодною водою і просушуємо на рушник. Солодкі та гіркі перчини теж миємо та очищаємо від насіння.
    Пропускаємо агрус і перці через м'ясорубку, чергуючи зі свіжою зеленню базиліка і очищеним часником. Додаємо за смаком сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець, вливаємо олію і гарненько перемішуємо.
    Розкладаємо отриману аджику за заздалегідь підготовленим простерилизованным баночках, прикривають кришками і визначаємо на зберігання в холодильник.

    Аджика з агрусу на зиму з горіхами


    Інгредієнти:

  • зелений аґрус – 05 кг;

  • солодкий болгарський перець – 2 шт.;

  • перець гострий чилі – 1 шт.;

  • часник – 1-2 головки;

  • базилік фіолетовий – 1 пучок;

  • зелень петрушки – 1 пучок;

  • свіжа м'ята – 1 пучок;

  • волоські горіхи – 1/3 склянки;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Аґрус, перець і часник промиваємо, очищаємо і просушуємо добряче. Подрібнюємо компоненти за допомогою блендера, м'ясорубки або комбайна разом з промитої і обсушенной зеленню і горіхами. Додаємо рослинне масло і сіль за смаком, ретельно перемішуємо і розкладаємо по попередньо приготованим стерильним баночках, прикривають кришками і ставимо в холодильник.

    Як приготувати аджику з агрусу з часником і кінзою?


    Інгредієнти:

  • зелений агрус – 1 кг;

  • часник – 7-8 головок;

  • зелень кінзи – 1 пучок;

  • мелений коріандр – 05 ст. ложки;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • Рецепти аджики з агрусу на зиму

  • сіль – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком.


  • Приготування
    Зелений агрус і свіжу зелень миємо і просушуємо на рушник для позбавлення від надлишків вологи. Часник очищаємо і теж промиваємо. Подрібнюємо ягоди, часник і кинзу за допомогою блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Присмачую аджику за смаком сіллю і цукровим піском, додаємо мелений коріандр, рослинне масло і перемішуємо.
    Розкладаємо заготовку по прокип'яченою сухим баночках і визначаємо в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
    Аджика з агрусу
    Аджика з агрусу
    Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
    Зелена аджика
    Зелена аджика
    Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з