Рецепти аджики з агрусу на зиму
Незвичайні страви завжди приваблюють своєю унікальністю і нестандартними смакові рішеннями. А цікавість спонукає нас обов'язково спробувати таку страву і оцінити ступінь його привабливості і право на перебування у списку своїх кулінарних рецептів.
Одним з таких страв є аджика з аґрусу. Вона хороша в якості добавок до маринаду м'яса або птиці перед смаженням або запіканням, а також прекрасно доповнить вже готові м'ясні страви.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати аджику з аґрусу запропонуємо кілька рецептів заготовки на зиму.
Інгредієнти:
аґрус – 13 кг;
часник – 4-5 великих головок;
базилік фіолетовий – 1 пучок;
оливкова олія – 55 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
цукровий пісок – за смаком.
Приготування
Аґрус, очищений часник і зелень фіолетового базиліка, промиваємо і просушуємо, розклавши на рушник. Перекручуємо підготовлені компоненти через м'ясорубку, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок і мелений чорний перець. Вливаємо також оливкове масло і гарненько перемішуємо.
Розподіляємо аджику по стерильним баночках, прикриваємо кришечками, або перев'язуємо папером і поміщаємо для зберігання в холодильник.
У таку аджику можна при бажанні додати натертий на тертці, або кілька разів перекручений через м'ясорубку корінь хрону.
Інгредієнти:
аґрус – 04 кг;
солодкий болгарський перець – 025 кг;
перець гострий – 65 г;
часник – 2 головки;
базилік фіолетовий – 2-3 гілочки;
рослинна рафінована олія – 20 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
цукровий пісок – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Агрус перебираємо, позбавляємо його від плодоніжок і чашолистків, промиваємо холодною водою і просушуємо на рушник. Солодкі та гіркі перчини теж миємо та очищаємо від насіння.
Пропускаємо агрус і перці через м'ясорубку, чергуючи зі свіжою зеленню базиліка і очищеним часником. Додаємо за смаком сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець, вливаємо олію і гарненько перемішуємо.
Розкладаємо отриману аджику за заздалегідь підготовленим простерилизованным баночках, прикривають кришками і визначаємо на зберігання в холодильник.
Інгредієнти:
зелений аґрус – 05 кг;
солодкий болгарський перець – 2 шт.;
перець гострий чилі – 1 шт.;
часник – 1-2 головки;
базилік фіолетовий – 1 пучок;
зелень петрушки – 1 пучок;
свіжа м'ята – 1 пучок;
волоські горіхи – 1/3 склянки;
рослинне масло – 20 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Аґрус, перець і часник промиваємо, очищаємо і просушуємо добряче. Подрібнюємо компоненти за допомогою блендера, м'ясорубки або комбайна разом з промитої і обсушенной зеленню і горіхами. Додаємо рослинне масло і сіль за смаком, ретельно перемішуємо і розкладаємо по попередньо приготованим стерильним баночках, прикривають кришками і ставимо в холодильник.
Інгредієнти:
зелений агрус – 1 кг;
часник – 7-8 головок;
зелень кінзи – 1 пучок;
мелений коріандр – 05 ст. ложки;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
сіль – за смаком;
цукровий пісок – за смаком.
Приготування
Зелений агрус і свіжу зелень миємо і просушуємо на рушник для позбавлення від надлишків вологи. Часник очищаємо і теж промиваємо. Подрібнюємо ягоди, часник і кинзу за допомогою блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Присмачую аджику за смаком сіллю і цукровим піском, додаємо мелений коріандр, рослинне масло і перемішуємо.
Розкладаємо заготовку по прокип'яченою сухим баночках і визначаємо в холодильник.
Одним з таких страв є аджика з аґрусу. Вона хороша в якості добавок до маринаду м'яса або птиці перед смаженням або запіканням, а також прекрасно доповнить вже готові м'ясні страви.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати аджику з аґрусу запропонуємо кілька рецептів заготовки на зиму.
Аджика з агрусу з часником - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Аґрус, очищений часник і зелень фіолетового базиліка, промиваємо і просушуємо, розклавши на рушник. Перекручуємо підготовлені компоненти через м'ясорубку, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок і мелений чорний перець. Вливаємо також оливкове масло і гарненько перемішуємо.
Розподіляємо аджику по стерильним баночках, прикриваємо кришечками, або перев'язуємо папером і поміщаємо для зберігання в холодильник.
У таку аджику можна при бажанні додати натертий на тертці, або кілька разів перекручений через м'ясорубку корінь хрону.
Рецепт аджики з агрусу на зиму з болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Агрус перебираємо, позбавляємо його від плодоніжок і чашолистків, промиваємо холодною водою і просушуємо на рушник. Солодкі та гіркі перчини теж миємо та очищаємо від насіння.
Пропускаємо агрус і перці через м'ясорубку, чергуючи зі свіжою зеленню базиліка і очищеним часником. Додаємо за смаком сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець, вливаємо олію і гарненько перемішуємо.
Розкладаємо отриману аджику за заздалегідь підготовленим простерилизованным баночках, прикривають кришками і визначаємо на зберігання в холодильник.
Аджика з агрусу на зиму з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Аґрус, перець і часник промиваємо, очищаємо і просушуємо добряче. Подрібнюємо компоненти за допомогою блендера, м'ясорубки або комбайна разом з промитої і обсушенной зеленню і горіхами. Додаємо рослинне масло і сіль за смаком, ретельно перемішуємо і розкладаємо по попередньо приготованим стерильним баночках, прикривають кришками і ставимо в холодильник.
Як приготувати аджику з агрусу з часником і кінзою?
Інгредієнти:
Приготування
Зелений агрус і свіжу зелень миємо і просушуємо на рушник для позбавлення від надлишків вологи. Часник очищаємо і теж промиваємо. Подрібнюємо ягоди, часник і кинзу за допомогою блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Присмачую аджику за смаком сіллю і цукровим піском, додаємо мелений коріандр, рослинне масло і перемішуємо.
Розкладаємо заготовку по прокип'яченою сухим баночках і визначаємо в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
Аджика з кабачків з томатною пастою
Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
Аджика з агрусу
Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з