Аджика з кабачків з томатною пастою
Аджика з кабачків чудово доповнить будь-яку страву або стане основою смачного бутерброда зі свіжим шматочком хліба. Крім того, це дуже бюджетна заготовка, яка включає в себе тільки доступні і недорогі продукти.
Завдяки ніжній м'якоті кабачка закуска виходить дуже легкою, а часник і перець додає гостроти та пікантності.
Існує маса рецептів приготування кабачкової аджики. Ми пропонуємо вам варіанти приготування такої заготовки з томатною пастою.
Інгредієнти:
кабачки – 25 кг;
часник очищений – 2/3 склянки;
гострий перець – 1 шт.;
рослинна рафінована олія – 200 мл;
цукровий пісок – 120 г;
сіль – 80 г;
томатна паста – 255 г;
оцет 9% – 50 мл
Приготування
Перед приготуванням аджики промиваємо кабачки, гострий перець і очищений часник. Позбавляємо кабачки від шкірки і при необхідності від серцевини з насінням, у перцю видаляємо плодоніжки і вичищаємо насіння.
Пропускаємо кабачки і перець через м'ясорубку, визначаємо масу в емальовану каструльку, додаємо рослинне рафінована олія, томатну пасту, сіль та цукровий пісок. Прогріваємо аджику до кипіння і варимо, помішуючи, на помірному вогні годину. За десять хвилин до кінця варіння вливаємо оцет, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо.
Розливаємо гарячу аджику за попередньо простерилизованным баночках , закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо до повного охолодження.
Інгредієнти:
кабачки – 3 кг;
морква – 07 кг;
часник очищений – 1 склянка;
гострий перець – 1 шт.;
рослинна рафінована олія – 250 мл;
цукровий пісок – 120 г;
сіль – 25 ст. ложки;
томатна паста – 275 р.
Приготування
Кабачки, моркву і гострий перець промиваємо, очищаємо і нарізаємо довільно шматочками середнього розміру. Прокручуємо всі овочі через м'ясорубку, складаємо в емальовану каструлю відповідного розміру, додаємо рослинне масло, сіль, цукровий пісок і томатну пасту, перемішуємо і визначаємо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, проварюємо сорок хвилин, і даємо охолонути. Потім додаємо пропущений через прес часник, доводимо до кипіння, витримуємо десять хвилин і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закорковуємо прокип'яченими кришками і закутуємо грунтовно до повного охолодження.
Інгредієнти:
кабачки – 3 кг;
болгарський перець – 550 г;
морква – 500 г;
часник очищений – 1 склянка;
червоний мелений перець – 40-50 г;
рослинна рафінована олія – 200 мл;
цукровий пісок – 120 г;
сіль – 2 ст. ложки;
томатна паста – 295 р.
Приготування
Першим ділом підготуємо всі овочі для подальшої переробки. Кабачки, моркву і перці промиємо і позбавимо від плодоніжок і насіння. Молоді кабачки просто нарізаємо довільними шматочками, а з більш зрілих видалимо серцевину. Морква очистимо і також наріжемо. Пропускаємо овочі через м'ясорубку і складаємо в емальовану ємність. Додаємо рослинне масло, сіль, цукровий пісок, томатну пасту, перемішуємо і визначаємо на плиту на середній вогонь. Після закипання витримуємо аджику сорок хвилин, додаємо пропущений через прес часник, додаємо червоний мелений перець, перемішуємо і через десять хвилин кипіння розливаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках і укупориваем кришками. Ставимо під теплу ковдру кришками вниз на самостерилизацию до повного охолодження.
Остиглі баночки визначаємо в комору до інших заготовок.
Завдяки ніжній м'якоті кабачка закуска виходить дуже легкою, а часник і перець додає гостроти та пікантності.
Існує маса рецептів приготування кабачкової аджики. Ми пропонуємо вам варіанти приготування такої заготовки з томатною пастою.
Рецепт аджики з кабачків з томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням аджики промиваємо кабачки, гострий перець і очищений часник. Позбавляємо кабачки від шкірки і при необхідності від серцевини з насінням, у перцю видаляємо плодоніжки і вичищаємо насіння.
Пропускаємо кабачки і перець через м'ясорубку, визначаємо масу в емальовану каструльку, додаємо рослинне рафінована олія, томатну пасту, сіль та цукровий пісок. Прогріваємо аджику до кипіння і варимо, помішуючи, на помірному вогні годину. За десять хвилин до кінця варіння вливаємо оцет, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо.
Розливаємо гарячу аджику за попередньо простерилизованным баночках , закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо до повного охолодження.
Кабачкова аджика на зиму з томатною пастою і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки, моркву і гострий перець промиваємо, очищаємо і нарізаємо довільно шматочками середнього розміру. Прокручуємо всі овочі через м'ясорубку, складаємо в емальовану каструлю відповідного розміру, додаємо рослинне масло, сіль, цукровий пісок і томатну пасту, перемішуємо і визначаємо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, проварюємо сорок хвилин, і даємо охолонути. Потім додаємо пропущений через прес часник, доводимо до кипіння, витримуємо десять хвилин і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закорковуємо прокип'яченими кришками і закутуємо грунтовно до повного охолодження.
Гостра аджика з кабачків з томатною пастою і болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом підготуємо всі овочі для подальшої переробки. Кабачки, моркву і перці промиємо і позбавимо від плодоніжок і насіння. Молоді кабачки просто нарізаємо довільними шматочками, а з більш зрілих видалимо серцевину. Морква очистимо і також наріжемо. Пропускаємо овочі через м'ясорубку і складаємо в емальовану ємність. Додаємо рослинне масло, сіль, цукровий пісок, томатну пасту, перемішуємо і визначаємо на плиту на середній вогонь. Після закипання витримуємо аджику сорок хвилин, додаємо пропущений через прес часник, додаємо червоний мелений перець, перемішуємо і через десять хвилин кипіння розливаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках і укупориваем кришками. Ставимо під теплу ковдру кришками вниз на самостерилизацию до повного охолодження.
Остиглі баночки визначаємо в комору до інших заготовок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з