Аджика на зиму - простий рецепт
Єдиною складністю в рецепті приготування аджики може опинитися підготовка овочів перед подрібненням, в іншому ж кавказький соус досить простий і під силу навіть не самому вмілому кулінару. На виході ви отримаєте баночку пікантною аджики, яку можна буде сервірувати до м'яса, використовувати в якості маринаду до нього ж або їсти просто так з хлібом.
Найпростіша аджика являє собою суміш з томатів і декількох видів перцю, спільно перетертих до пюреподібної консистенції. Такий соус виходить не дуже пекучим і підходить для вживання тими, кому доводиться знайомитися з аджикою вперше.
Інгредієнти:
томати - 980 р;
цукровий пісок - 45 г;
солодкий перець - 460 м;
часникові зубки - 10-12 шт.;
гострий перець - 2-3 стручка;
оцет - 60 мл;
рослинне масло - 65 мл
Приготування
Перед тим, як приступати до подрібнення овочів, видалити насінну коробку з обох видів перців. Покладіть перець, часник і помідори в чашу блендера і пюрируйте разом. Отримане пюре і є аджикою, тільки влаштовувати її в банки поки зарано, спершу соус слід проварити близько 40 хвилин на середньому вогні, доповнити маслом, посолити і заправити оцтом. Вже після вируючу аджику розливають по стерильної тарі і закочують кришками.
Соус кабачкової на основі більше нагадує овочеву ікру з більш вираженим кольором і ароматом. Аджика такого роду також абсолютно не гостра і чудово підходить в якості заготовки на зиму для всієї родини.
Інгредієнти:
кабачки - 18 кг;
томатна паста - 235 г;
оцет - 115 мл;
рослинне масло - 95 мл;
часникові зубки - 10-12 шт.;
цукровий пісок - 135 р.
Приготування
Кабачки пюрируйте будь-яким зручним чином або натріть на дрібній тертці. Отримане овочеве пюре злегка присолите і викладіть на друшляк, даючи стекти надлишків соку. Розітріть в пасту часникові зубчики і додайте їх до кабачка. Поставте ємність з майбутньою аджикою на вогонь і варіть близько півгодини, попередньо заправивши томатною пастою. По закінченні часу, змішайте кабачки з цукром і оцтом, залиште все побурлить ще пару хвилин і розливайте по стерильної тарі.
Рецепт цієї аджики пішов від оригіналу занадто далеко, в ньому немає гострого перцю чилі, а пікантність суміші надає корінь хрону і часник. З-за пекучих добавок томатну аджику можна навіть не варити, достатньо просто розлити її по стерильним банкам і зберігати щільно закритою в холодильнику.
Інгредієнти:
томати - 780 г;
часникові зубки - 8-10 шт.;
корінь хрону - 75 г;
цукровий пісок - 15 р.
Приготування
Шкірку томатів злегка надріжте, а самі плоди обдайте окропом. Зніміть відокремлену шкірку, розріжте кожен томат навпіл і видаліть насіння для того, щоб аджика не вийшла надмірно водянистою. Доповніть томатний соус розтертим часником і коренем хрону, всі підсолодіть, злегка посоліть і розлийте по чистим банкам. Аджика на зиму по цьому простому рецептом простоїть в холодильнику до самої весни.
Інгредієнти:
стручковий перець - 275 г;
часникові зубки - 6 шт.;
жменя зелені базиліка і кінзи;
волоський горіх - 35 р.
Приготування
Надівши на руки рукавички, очистіть стручкові перці від насіння, покладіть в чашу блендера і перетворіть в пасту з зеленню, горіхами і часниковими зубками. В ідеалі процес приготування аджики краще проводити в ступі, розтираючи всі складові товкачем. Готовий соус злегка посоліть, ретельно перемішайте і розкладіть по чистим банкам. У стерилізації подібна заготовка не потребує.
Простий рецепт аджики
Найпростіша аджика являє собою суміш з томатів і декількох видів перцю, спільно перетертих до пюреподібної консистенції. Такий соус виходить не дуже пекучим і підходить для вживання тими, кому доводиться знайомитися з аджикою вперше.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приступати до подрібнення овочів, видалити насінну коробку з обох видів перців. Покладіть перець, часник і помідори в чашу блендера і пюрируйте разом. Отримане пюре і є аджикою, тільки влаштовувати її в банки поки зарано, спершу соус слід проварити близько 40 хвилин на середньому вогні, доповнити маслом, посолити і заправити оцтом. Вже після вируючу аджику розливають по стерильної тарі і закочують кришками.
Аджика з кабачків на зиму - простий рецепт
Соус кабачкової на основі більше нагадує овочеву ікру з більш вираженим кольором і ароматом. Аджика такого роду також абсолютно не гостра і чудово підходить в якості заготовки на зиму для всієї родини.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки пюрируйте будь-яким зручним чином або натріть на дрібній тертці. Отримане овочеве пюре злегка присолите і викладіть на друшляк, даючи стекти надлишків соку. Розітріть в пасту часникові зубчики і додайте їх до кабачка. Поставте ємність з майбутньою аджикою на вогонь і варіть близько півгодини, попередньо заправивши томатною пастою. По закінченні часу, змішайте кабачки з цукром і оцтом, залиште все побурлить ще пару хвилин і розливайте по стерильної тарі.
Простий рецепт аджики з помідорів з хріном
Рецепт цієї аджики пішов від оригіналу занадто далеко, в ньому немає гострого перцю чилі, а пікантність суміші надає корінь хрону і часник. З-за пекучих добавок томатну аджику можна навіть не варити, достатньо просто розлити її по стерильним банкам і зберігати щільно закритою в холодильнику.
Інгредієнти:
Приготування
Шкірку томатів злегка надріжте, а самі плоди обдайте окропом. Зніміть відокремлену шкірку, розріжте кожен томат навпіл і видаліть насіння для того, щоб аджика не вийшла надмірно водянистою. Доповніть томатний соус розтертим часником і коренем хрону, всі підсолодіть, злегка посоліть і розлийте по чистим банкам. Аджика на зиму по цьому простому рецептом простоїть в холодильнику до самої весни.
Простий рецепт аджики без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Надівши на руки рукавички, очистіть стручкові перці від насіння, покладіть в чашу блендера і перетворіть в пасту з зеленню, горіхами і часниковими зубками. В ідеалі процес приготування аджики краще проводити в ступі, розтираючи всі складові товкачем. Готовий соус злегка посоліть, ретельно перемішайте і розкладіть по чистим банкам. У стерилізації подібна заготовка не потребує.
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
Абхазька аджика
Абхазька аджика відмінна від інших варіантів такого соусу, тим, що вона дуже солона і досить пекуча. І в цьому її перевага, завдяки якій вона може
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
Аджика з болгарського перцю
Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і
Аджика з агрусу
Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її