Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Аджика на зиму - простий рецепт

Аджика на зиму - простий рецепт

16-09-2015, 20:11
1 247
Аджика на зиму - простий рецепт
Єдиною складністю в рецепті приготування аджики може опинитися підготовка овочів перед подрібненням, в іншому ж кавказький соус досить простий і під силу навіть не самому вмілому кулінару. На виході ви отримаєте баночку пікантною аджики, яку можна буде сервірувати до м'яса, використовувати в якості маринаду до нього ж або їсти просто так з хлібом.

Простий рецепт аджики


Найпростіша аджика являє собою суміш з томатів і декількох видів перцю, спільно перетертих до пюреподібної консистенції. Такий соус виходить не дуже пекучим і підходить для вживання тими, кому доводиться знайомитися з аджикою вперше.
Інгредієнти:

  • томати - 980 р;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • солодкий перець - 460 м;

  • часникові зубки - 10-12 шт.;

  • гострий перець - 2-3 стручка;

  • оцет - 60 мл;

  • рослинне масло - 65 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приступати до подрібнення овочів, видалити насінну коробку з обох видів перців. Покладіть перець, часник і помідори в чашу блендера і пюрируйте разом. Отримане пюре і є аджикою, тільки влаштовувати її в банки поки зарано, спершу соус слід проварити близько 40 хвилин на середньому вогні, доповнити маслом, посолити і заправити оцтом. Вже після вируючу аджику розливають по стерильної тарі і закочують кришками.

    Аджика з кабачків на зиму - простий рецепт


    Соус кабачкової на основі більше нагадує овочеву ікру з більш вираженим кольором і ароматом. Аджика такого роду також абсолютно не гостра і чудово підходить в якості заготовки на зиму для всієї родини.
    Інгредієнти:

  • кабачки - 18 кг;

  • томатна паста - 235 г;

  • оцет - 115 мл;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • часникові зубки - 10-12 шт.;

  • цукровий пісок - 135 р.


  • Приготування
    Кабачки пюрируйте будь-яким зручним чином або натріть на дрібній тертці. Отримане овочеве пюре злегка присолите і викладіть на друшляк, даючи стекти надлишків соку. Розітріть в пасту часникові зубчики і додайте їх до кабачка. Поставте ємність з майбутньою аджикою на вогонь і варіть близько півгодини, попередньо заправивши томатною пастою. По закінченні часу, змішайте кабачки з цукром і оцтом, залиште все побурлить ще пару хвилин і розливайте по стерильної тарі.

    Простий рецепт аджики з помідорів з хріном


    Рецепт цієї аджики пішов від оригіналу занадто далеко, в ньому немає гострого перцю чилі, а пікантність суміші надає корінь хрону і часник. З-за пекучих добавок томатну аджику можна навіть не варити, достатньо просто розлити її по стерильним банкам і зберігати щільно закритою в холодильнику.
    Інгредієнти:

  • томати - 780 г;

  • часникові зубки - 8-10 шт.;

  • корінь хрону - 75 г;

  • цукровий пісок - 15 р.


  • Приготування
    Шкірку томатів злегка надріжте, а самі плоди обдайте окропом. Зніміть відокремлену шкірку, розріжте кожен томат навпіл і видаліть насіння для того, щоб аджика не вийшла надмірно водянистою. Доповніть томатний соус розтертим часником і коренем хрону, всі підсолодіть, злегка посоліть і розлийте по чистим банкам. Аджика на зиму по цьому простому рецептом простоїть в холодильнику до самої весни.

    Простий рецепт аджики без варіння


    Інгредієнти:

  • стручковий перець - 275 г;
  • Аджика на зиму - простий рецепт

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • жменя зелені базиліка і кінзи;

  • волоський горіх - 35 р.


  • Приготування
    Надівши на руки рукавички, очистіть стручкові перці від насіння, покладіть в чашу блендера і перетворіть в пасту з зеленню, горіхами і часниковими зубками. В ідеалі процес приготування аджики краще проводити в ступі, розтираючи всі складові товкачем. Готовий соус злегка посоліть, ретельно перемішайте і розкладіть по чистим банкам. У стерилізації подібна заготовка не потребує.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
    Абхазька аджика
    Абхазька аджика
    Абхазька аджика відмінна від інших варіантів такого соусу, тим, що вона дуже солона і досить пекуча. І в цьому її перевага, завдяки якій вона може
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
    Аджика з болгарського перцю
    Аджика з болгарського перцю
    Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і
    Аджика з агрусу
    Аджика з агрусу
    Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її