Аджика з зелених помідорів на зиму
Якщо нинішній сезон приніс вам велика кількість врожаю помідорів, то не поспішайте пускати їх все на приготування домашнього кетчупу виберіть інший соус на заміну, наприклад, ароматну аджику – кращу компанію м'ясних страв і незамінний інгредієнт для багатьох грузинських страв.
Інгредієнти:
томати (зелені) - 12 кг;
яблука - 240 г;
солодкий перець - 240 г;
перець чилі - 2 шт.;
часникові зубки - 6 шт.;
кріп, кінза, петрушка, базилік - по 1/2 пучка;
цукровий пісок - 25 г;
рослинне масло - 175 мл;
яблучний оцет - 15 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати аджику із зелених помідор, плоди краще надрізати і обшпарити, після чого зняти з них шкірку. Подібний прийом зробить соус більш однорідним. Томати подрібніть разом з яблуками і очищеним солодким перцем. Гострий перець очистити від насіння не обов'язково, але лише в тому випадку, якщо ви хочете приготувати по-справжньому гострий соус. Поставте суміш перців, яблук і томатів на вогонь і варіть, не забуваючи перемішувати, близько півгодини.
Тим часом подрібніть зелень або пропустіть її через м'ясорубку відразу разом з очищеними часниковими зубками. Додайте в соус зелень, слідом всипте цукор, заправте все оцтом і олією, повторно закип'ятіть і розлийте по банках, попередньо їх простерилізований. Якщо ви не плануєте готувати аджику із зелених помідорів на зиму, то достатньо охолодити готовий соус і наповнити їм будь-яку чисту ємність.
Інгредієнти:
томати зелені - 12 кг;
солодкий перець - 12 кг;
перець чилі - 1 шт.;
часникові зубки - 10-12 шт.;
оцет - 165 мл;
цукровий пісок - за смаком.
Приготування
Озброївшись блендером, пюрируйте разом помідори та солодкий перець. Звільніть чилі від насіння і додайте його в соус разом з часниковими зубками. Повторно подрібнивши соус, доповніть його оцтом, цукром і сіллю. Гостра аджика із зелених помідор згодиться в ролі заготовки на зиму, так як, навіть не дивлячись на відсутність теплової обробки, у неї є консерванти зразок солі й оцту, які допоможуть зберегти свіжість на довгий час.
Інгредієнти:
томати - 28 кг;
солодкий перець - 980 р;
часник - 190 г;
корені хрону - 190 г;
гострий перець - 3-4 шт.;
яблучний оцет - 220 мл;
цукровий пісок - 145 г;
сіль - 55 р.
Приготування
Підготуйте всі складові: промийте і очистіть томати, видаліть насіння з обох видів перців, зніміть оболонку з часникових зубков. Пропустіть всі підготовлені складові через м'ясорубку разом з корінням хрону і поставте аджику на вогонь на півгодини. Доповніть соус оцтом, цукром і сіллю, а потім розлийте по стерильним банкам і закатайте.
Аджика з зелених помідорів на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати аджику із зелених помідор, плоди краще надрізати і обшпарити, після чого зняти з них шкірку. Подібний прийом зробить соус більш однорідним. Томати подрібніть разом з яблуками і очищеним солодким перцем. Гострий перець очистити від насіння не обов'язково, але лише в тому випадку, якщо ви хочете приготувати по-справжньому гострий соус. Поставте суміш перців, яблук і томатів на вогонь і варіть, не забуваючи перемішувати, близько півгодини.
Тим часом подрібніть зелень або пропустіть її через м'ясорубку відразу разом з очищеними часниковими зубками. Додайте в соус зелень, слідом всипте цукор, заправте все оцтом і олією, повторно закип'ятіть і розлийте по банках, попередньо їх простерилізований. Якщо ви не плануєте готувати аджику із зелених помідорів на зиму, то достатньо охолодити готовий соус і наповнити їм будь-яку чисту ємність.
Аджика із зелених помідор без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Озброївшись блендером, пюрируйте разом помідори та солодкий перець. Звільніть чилі від насіння і додайте його в соус разом з часниковими зубками. Повторно подрібнивши соус, доповніть його оцтом, цукром і сіллю. Гостра аджика із зелених помідор згодиться в ролі заготовки на зиму, так як, навіть не дивлячись на відсутність теплової обробки, у неї є консерванти зразок солі й оцту, які допоможуть зберегти свіжість на довгий час.
Аджика з зелених помідорів з хріном
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте всі складові: промийте і очистіть томати, видаліть насіння з обох видів перців, зніміть оболонку з часникових зубков. Пропустіть всі підготовлені складові через м'ясорубку разом з корінням хрону і поставте аджику на вогонь на півгодини. Доповніть соус оцтом, цукром і сіллю, а потім розлийте по стерильним банкам і закатайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
Аджика з болгарського перцю
Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і
Аджика з агрусу
Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.