Якщо нинішній сезон приніс вам велика кількість врожаю помідорів, то не поспішайте пускати їх все на приготування домашнього кетчупу виберіть інший соус на заміну, наприклад, ароматну аджику – кращу компанію м'ясних страв і незамінний інгредієнт для багатьох грузинських страв.
Аджика з зелених помідорів на зиму – рецепт
Інгредієнти: томати (зелені) - 12 кг; яблука - 240 г; солодкий перець - 240 г; перець чилі - 2 шт.; часникові зубки - 6 шт.; кріп, кінза, петрушка, базилік - по 1/2 пучка; цукровий пісок - 25 г; рослинне масло - 175 мл; яблучний оцет - 15 мл Приготування Перед тим, як приготувати аджику із зелених помідор, плоди краще надрізати і обшпарити, після чого зняти з них шкірку. Подібний прийом зробить соус більш однорідним. Томати подрібніть разом з яблуками і очищеним солодким перцем. Гострий перець очистити від насіння не обов'язково, але лише в тому випадку, якщо ви хочете приготувати по-справжньому гострий соус. Поставте суміш перців, яблук і томатів на вогонь і варіть, не забуваючи перемішувати, близько півгодини.
Тим часом подрібніть зелень або пропустіть її через м'ясорубку відразу разом з очищеними часниковими зубками. Додайте в соус зелень, слідом всипте цукор, заправте все оцтом і олією, повторно закип'ятіть і розлийте по банках, попередньо їх простерилізований. Якщо ви не плануєте готувати аджику із зелених помідорів на зиму, то достатньо охолодити готовий соус і наповнити їм будь-яку чисту ємність.
Аджика із зелених помідор без варіння
Інгредієнти: томати зелені - 12 кг; солодкий перець - 12 кг; перець чилі - 1 шт.; часникові зубки - 10-12 шт.; оцет - 165 мл; цукровий пісок - за смаком. Приготування Озброївшись блендером, пюрируйте разом помідори та солодкий перець. Звільніть чилі від насіння і додайте його в соус разом з часниковими зубками. Повторно подрібнивши соус, доповніть його оцтом, цукром і сіллю. Гостра аджика із зелених помідор згодиться в ролі заготовки на зиму, так як, навіть не дивлячись на відсутність теплової обробки, у неї є консерванти зразок солі й оцту, які допоможуть зберегти свіжість на довгий час.
Аджика з зелених помідорів з хріном
Інгредієнти: томати - 28 кг; солодкий перець - 980 р; часник - 190 г; корені хрону - 190 г; гострий перець - 3-4 шт.; яблучний оцет - 220 мл; цукровий пісок - 145 г; сіль - 55 р. Приготування Підготуйте всі складові: промийте і очистіть томати, видаліть насіння з обох видів перців, зніміть оболонку з часникових зубков. Пропустіть всі підготовлені складові через м'ясорубку разом з корінням хрону і поставте аджику на вогонь на півгодини. Доповніть соус оцтом, цукром і сіллю, а потім розлийте по стерильним банкам і закатайте.