Аджика з агрусу
Ягоди агрусу можна використовувати не тільки як основу для солодких заготовок пряме доказ тому – приголомшлива аджика, яка складає чудову компанію страв з м'яса і птиці. З оригінальним рецептом така аджика має мало спільного, але це ні скільки не применшує цього пікантного смаку ягідного соусу.
Інгредієнти:
аґрус - 440 г;
солодкий перець - 90 г;
часникові зубки - 8-10 шт.;
листя базиліка - 8-10 шт.;
рослинне масло - 45 мл;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Спершу підготуйте використовувані інгредієнти: видаліть насіння з перців, а стінки плодів довільно наріжте. Зніміть оболонку з часникових зубчиків і ретельно промийте ягоди з зеленню. Покладіть всі складові в чашу блендера і залийте олією. Пюрируйте соус, а потім розлийте його по чистій тарі і щільно закрийте кришками. Така сира аджика з агрусу може спокійно зберігатися в холодильнику всю зиму.
Зберігати готовий соус можна не тільки в холоді, але і по сусідству з іншими заготовками в коморі. Для цього достатньо просто стерилізувати соус, довівши його до кипіння, а потім розлити по стерильним банкам і закатати.
Інгредієнти:
ягоди агрусу - 480 м;
гострий перець чилі - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 110 г;
мелена паприка - 1 ст. ложка;
часник -7-8 зубчиків;
томати - 320 г;
рослинне масло - 65 мл;
оцет - 85 мл
Приготування
Злегка натисніть на кожен часниковий зубок долонею або плоскою стороною ножа, щоб полегшити очищення. Очистіть цибулю і наріжте його великими шматками. За аналогією наріжте і томати. Покладіть підготовлені інгредієнти в чашу блендера разом з аґрусом і очищеним гострим перцем, додайте паприку і пюрируйте аджику блендером. Перелийте соус в каструлю, додайте олію, морську сіль і оцет. Кількість останнього може змінюватись в залежності від того, наскільки кислы томати і агрус. Коли соус закипить, перелийте його в стерильні банки і швидко закатайте. Коли аджика повністю охолоне, можна залишати її на зберігання.
Горіхи здатні надати страві не тільки свій характерний смак, але і приємну кремову текстуру. Укупі з травами і часником виходить приємна, не надто гостра варіація на тему грузинських соусів.
Інгредієнти:
аґрус - 480 м;
часникові зубки - 5-6 шт.;
волоські горіхи - 90 г;
рослинне масло - 130 мл;
гострий перець - за смаком;
жменя зелені базиліка і м'яти.
Приготування
Перебравши аґрус, сполосніть його і обсушіть. Гострий перець можна очистити від насіння, а можна залишити їх, в залежності від того, наскільки пекучої ви хочете приготувати аджику. Пропустіть ягоди, перець і горіхи з зеленню через м'ясорубку або пюрируйте інгредієнти за допомогою блендера. Влийте до соусу рослинне масло і розлийте його по банкам.
Інгредієнти:
аґрус - 440 г;
часник - 5-6 зубчиків;
гострий перець - за смаком;
оцет - 25 мл;
пучок кінзи;
цукровий пісок - 5 р.
Приготування
Очистивши агрус від плодоніжок, покладіть його в чашу блендера разом з очищеними часниковими зубчиками, кінзою і гострим перцем. Збивши інгредієнти за допомогою блендера, влийте до них оцет і додайте цукор, перемішайте і розлийте порції соусу з невеликим чистим банкам. Щільно закривши банки, зберігайте їх у холодильнику.
Аджика з агрусу з часником
Інгредієнти:
Приготування
Спершу підготуйте використовувані інгредієнти: видаліть насіння з перців, а стінки плодів довільно наріжте. Зніміть оболонку з часникових зубчиків і ретельно промийте ягоди з зеленню. Покладіть всі складові в чашу блендера і залийте олією. Пюрируйте соус, а потім розлийте його по чистій тарі і щільно закрийте кришками. Така сира аджика з агрусу може спокійно зберігатися в холодильнику всю зиму.
Аджика з агрусу на зиму
Зберігати готовий соус можна не тільки в холоді, але і по сусідству з іншими заготовками в коморі. Для цього достатньо просто стерилізувати соус, довівши його до кипіння, а потім розлити по стерильним банкам і закатати.
Інгредієнти:
Приготування
Злегка натисніть на кожен часниковий зубок долонею або плоскою стороною ножа, щоб полегшити очищення. Очистіть цибулю і наріжте його великими шматками. За аналогією наріжте і томати. Покладіть підготовлені інгредієнти в чашу блендера разом з аґрусом і очищеним гострим перцем, додайте паприку і пюрируйте аджику блендером. Перелийте соус в каструлю, додайте олію, морську сіль і оцет. Кількість останнього може змінюватись в залежності від того, наскільки кислы томати і агрус. Коли соус закипить, перелийте його в стерильні банки і швидко закатайте. Коли аджика повністю охолоне, можна залишати її на зберігання.
Як приготувати аджику з агрусу?
Горіхи здатні надати страві не тільки свій характерний смак, але і приємну кремову текстуру. Укупі з травами і часником виходить приємна, не надто гостра варіація на тему грузинських соусів.
Інгредієнти:
Приготування
Перебравши аґрус, сполосніть його і обсушіть. Гострий перець можна очистити від насіння, а можна залишити їх, в залежності від того, наскільки пекучої ви хочете приготувати аджику. Пропустіть ягоди, перець і горіхи з зеленню через м'ясорубку або пюрируйте інгредієнти за допомогою блендера. Влийте до соусу рослинне масло і розлийте його по банкам.
Аджика з агрусу з кінзою
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши агрус від плодоніжок, покладіть його в чашу блендера разом з очищеними часниковими зубчиками, кінзою і гострим перцем. Збивши інгредієнти за допомогою блендера, влийте до них оцет і додайте цукор, перемішайте і розлийте порції соусу з невеликим чистим банкам. Щільно закривши банки, зберігайте їх у холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
Аджика з болгарського перцю
Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і
Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.