Аджика з болгарського перцю
Русифікований рецепт оригінального абхазького соусу як правило, базується на великому кількість томатів, які приглушують термоядерну гостроту. В рамках цього рецепта левову частку аджики буде становити солодкий болгарський перець. Варіювати зміст гострого перцю ви можете на свій розсуд, виходячи з особистих уподобань, і того, де і як ви будете використовувати готовий соус.
Крім солодкого перцю, основу цієї аджики складають і томати, а тому такий соус відрізняється мінімальної гостротою і годиться в якості заміни соусу для піци і домашнього кетчупу.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 45 г;
часник - 3 зубки;
томати - 440 г;
солодкий перець - 320 г;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Солодкий перець обпаліть над палаючою конфоркою до тих пір, поки шкірка не почорніє. Покладіть перці в пакет і зав'яжіть, нехай вони пропарити під силою власної спека пару-трійку хвилин, щоб потім їх можна було легко очистити. Тим часом злегка надріжте шкірку томатів і бланшируйте їх. Зніміть шкірку, самі плоди довільно наріжте і відправте в сотейник разом з шматочками солодкого перцю, цибулі і пюрированными часниковими зубками. Подрібніть необхідну кількість гострого перцю і додайте його в соус. Тепер залишається лише проварити аджику з болгарського перцю близько 20 хвилин і можна розливати соус з стерильним банкам і закочувати.
Сира аджика не годиться для консервування, але підходить для зберігання в холодильнику. В її складі зовсім немає томатів, зате є такі не характерні для аджики складові, як яблука і моркву.
Інгредієнти:
болгарський перець - 14 кг;
гострий перець - 230 г;
морква - 280 м;
яблука - 280 м;
часник - 235 г;
зелень кінзи;
рослинне масло - 480 мл
Приготування
Приготування займає мінімум часу, але для підготовки всіх інгредієнтів потрібно очистити солодкий і гострий перець від насіння, зняти верхній шар з моркви і шкірку з яблук. Тепер всі підготовлені складові наріжте великими шматочками і пропустіть через м'ясорубку разом з часниковими зубками і зеленню. Змішайте соус з рослинним маслом, розкладіть по ємностей і тримайте закритими в холодильнику.
Незважаючи на те, що класична абхазька аджика являє собою перетерту з сіллю, часником і зеленню сіль, її цілком можна приготувати з додаванням солодкого перцю для того, щоб пом'якшити смак.
Інгредієнти:
гострий перець - 190 г;
болгарський перець - 310 г;
насіння кінзи, чаберу, кропу, базиліка - по 10 р;
волоські горіхи - 55 р.
Приготування
Таку сиру аджику найзручніше готувати в ступі, спершу розтерши все насіння в порошок, потім додавши горіхи і перетворивши їх в пасту, а в фіналі поклавши гострий і солодкий перець. Як тільки маса стане більш-менш однорідною, приправити соус сіллю і перекладіть в чисту тару на зберігання.
Інгредієнти:
червоний болгарський перець - 14 кг;
гострий перець - 6-8 стручків;
оцет - 185 мл;
часник - 125 г;
сіль, цукор - по 5 р.
Приготування
Очистивши перці, збийте їх блендером з оцтом, часником і спеціями. Як тільки соус стане однорідним, розлийте його по чистій тарі і міцно закрийте кришками. Зберігайте на холоді до моменту потреби.
Аджика з болгарського перцю на зиму
Крім солодкого перцю, основу цієї аджики складають і томати, а тому такий соус відрізняється мінімальної гостротою і годиться в якості заміни соусу для піци і домашнього кетчупу.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий перець обпаліть над палаючою конфоркою до тих пір, поки шкірка не почорніє. Покладіть перці в пакет і зав'яжіть, нехай вони пропарити під силою власної спека пару-трійку хвилин, щоб потім їх можна було легко очистити. Тим часом злегка надріжте шкірку томатів і бланшируйте їх. Зніміть шкірку, самі плоди довільно наріжте і відправте в сотейник разом з шматочками солодкого перцю, цибулі і пюрированными часниковими зубками. Подрібніть необхідну кількість гострого перцю і додайте його в соус. Тепер залишається лише проварити аджику з болгарського перцю близько 20 хвилин і можна розливати соус з стерильним банкам і закочувати.
Аджика з яблук і болгарського перцю
Сира аджика не годиться для консервування, але підходить для зберігання в холодильнику. В її складі зовсім немає томатів, зате є такі не характерні для аджики складові, як яблука і моркву.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування займає мінімум часу, але для підготовки всіх інгредієнтів потрібно очистити солодкий і гострий перець від насіння, зняти верхній шар з моркви і шкірку з яблук. Тепер всі підготовлені складові наріжте великими шматочками і пропустіть через м'ясорубку разом з часниковими зубками і зеленню. Змішайте соус з рослинним маслом, розкладіть по ємностей і тримайте закритими в холодильнику.
Класична абхазька аджика з болгарським перцем
Незважаючи на те, що класична абхазька аджика являє собою перетерту з сіллю, часником і зеленню сіль, її цілком можна приготувати з додаванням солодкого перцю для того, щоб пом'якшити смак.
Інгредієнти:
Приготування
Таку сиру аджику найзручніше готувати в ступі, спершу розтерши все насіння в порошок, потім додавши горіхи і перетворивши їх в пасту, а в фіналі поклавши гострий і солодкий перець. Як тільки маса стане більш-менш однорідною, приправити соус сіллю і перекладіть в чисту тару на зберігання.
Аджика з болгарського перцю без помідор
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши перці, збийте їх блендером з оцтом, часником і спеціями. Як тільки соус стане однорідним, розлийте його по чистій тарі і міцно закрийте кришками. Зберігайте на холоді до моменту потреби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
Абхазька аджика
Абхазька аджика відмінна від інших варіантів такого соусу, тим, що вона дуже солона і досить пекуча. І в цьому її перевага, завдяки якій вона може
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
Аджика з агрусу
Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.