Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Аджика з болгарського перцю

Аджика з болгарського перцю

16-09-2015, 20:11
2 415
Аджика з болгарського перцю
Русифікований рецепт оригінального абхазького соусу як правило, базується на великому кількість томатів, які приглушують термоядерну гостроту. В рамках цього рецепта левову частку аджики буде становити солодкий болгарський перець. Варіювати зміст гострого перцю ви можете на свій розсуд, виходячи з особистих уподобань, і того, де і як ви будете використовувати готовий соус.

Аджика з болгарського перцю на зиму


Крім солодкого перцю, основу цієї аджики складають і томати, а тому такий соус відрізняється мінімальної гостротою і годиться в якості заміни соусу для піци і домашнього кетчупу.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • часник - 3 зубки;

  • томати - 440 г;

  • солодкий перець - 320 г;

  • гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Солодкий перець обпаліть над палаючою конфоркою до тих пір, поки шкірка не почорніє. Покладіть перці в пакет і зав'яжіть, нехай вони пропарити під силою власної спека пару-трійку хвилин, щоб потім їх можна було легко очистити. Тим часом злегка надріжте шкірку томатів і бланшируйте їх. Зніміть шкірку, самі плоди довільно наріжте і відправте в сотейник разом з шматочками солодкого перцю, цибулі і пюрированными часниковими зубками. Подрібніть необхідну кількість гострого перцю і додайте його в соус. Тепер залишається лише проварити аджику з болгарського перцю близько 20 хвилин і можна розливати соус з стерильним банкам і закочувати.

    Аджика з яблук і болгарського перцю


    Сира аджика не годиться для консервування, але підходить для зберігання в холодильнику. В її складі зовсім немає томатів, зате є такі не характерні для аджики складові, як яблука і моркву.
    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 14 кг;

  • гострий перець - 230 г;

  • морква - 280 м;

  • яблука - 280 м;

  • часник - 235 г;

  • зелень кінзи;

  • рослинне масло - 480 мл


  • Приготування
    Приготування займає мінімум часу, але для підготовки всіх інгредієнтів потрібно очистити солодкий і гострий перець від насіння, зняти верхній шар з моркви і шкірку з яблук. Тепер всі підготовлені складові наріжте великими шматочками і пропустіть через м'ясорубку разом з часниковими зубками і зеленню. Змішайте соус з рослинним маслом, розкладіть по ємностей і тримайте закритими в холодильнику.

    Класична абхазька аджика з болгарським перцем


    Незважаючи на те, що класична абхазька аджика являє собою перетерту з сіллю, часником і зеленню сіль, її цілком можна приготувати з додаванням солодкого перцю для того, щоб пом'якшити смак.
    Інгредієнти:

  • гострий перець - 190 г;

  • болгарський перець - 310 г;

  • насіння кінзи, чаберу, кропу, базиліка - по 10 р;

  • волоські горіхи - 55 р.


  • Приготування
    Таку сиру аджику найзручніше готувати в ступі, спершу розтерши все насіння в порошок, потім додавши горіхи і перетворивши їх в пасту, а в фіналі поклавши гострий і солодкий перець. Як тільки маса стане більш-менш однорідною, приправити соус сіллю і перекладіть в чисту тару на зберігання.

    Аджика з болгарського перцю без помідор


    Інгредієнти:
    Аджика з болгарського перцю


  • червоний болгарський перець - 14 кг;

  • гострий перець - 6-8 стручків;

  • оцет - 185 мл;

  • часник - 125 г;

  • сіль, цукор - по 5 р.


  • Приготування
    Очистивши перці, збийте їх блендером з оцтом, часником і спеціями. Як тільки соус стане однорідним, розлийте його по чистій тарі і міцно закрийте кришками. Зберігайте на холоді до моменту потреби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
    Абхазька аджика
    Абхазька аджика
    Абхазька аджика відмінна від інших варіантів такого соусу, тим, що вона дуже солона і досить пекуча. І в цьому її перевага, завдяки якій вона може
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
    Аджика з агрусу
    Аджика з агрусу
    Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового
    Аджика на зиму - простий рецепт
    Аджика на зиму - простий рецепт
    Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.