Абхазька аджика

Класична абхазька аджика – рецепт
Приступаючи до приготування абхазької аджики за автентичним рецептом, не забудьте озброїтися терпінням і парою гумових рукавичок, щоб оберегти руки під час чищення перців. В якості основи для пекучого соусу може виступати будь-який гострий перець, як червоний, так і зелений.
Інгредієнти:
Приготування
Так як головну ароматичну композицію аджики складають прянощі, нам необхідно вичавити максимум з їх властивостей, для цього розжарте суху сковороду і покладіть на неї цілі насіння коріандру і пажитника. Як тільки піде аромат, доповніть вміст сковороди кропом і кумином, почекайте ще з півхвилини і пересипайте ароматну суміш в ступу. На даному етапі головне стежити, щоб зерна не підгоріли, інакше аджика вийде зіпсованою. Розітріть прянощі товкачем, але не занадто дрібно, не варто перетворювати їх в порошок, а потім пересипте все в блендер і збийте з часниковими зубками і очищеними від насіння перцями. Як тільки в чаші пристрою утворюється однорідна кашка, всипте пару столових ложок морської солі і аджика готова до розкладання по чистій тарі. Такий сирий соус прекрасно зберігається і без додаткової стерилізації, але для продовження терміну зберігання поверхню абхазької аджики можна покрити тонким шаром рослинного масла.
Гостра абхазька аджика – рецепт
Помітно менш гострий рецепт виходить таким за рахунок високого вмісту волоських горіхів. Завдяки останнім, аджика не тільки стає не такою пекучою, але і набуває приємний аромат і консистенцію, що дозволяє намазувати його на хліб.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування соусу зводиться до простого подрібнення всіх інгредієнтів з подальшим змішуванням. Очистивши гострий перець від насіннєвої коробки, пропустіть стінки плоду разом з часниковими зубками через м'ясорубку. На розпеченій сковороді швидко обсмажте коріандр, розітріть в ступі і додайте до подрібненим інгредієнтів. Розітріть часникові зубки в пасту і відправте пасту слідом за коріандром. Дрібно наріжте зелень. Ядра горіхів перетворіть в порошок за допомогою кавомолки або

Завдяки достатній кількості солі і гостроту перцю, в холодильнику такий соус може вистояти аж до року, що ідеально в разі, якщо ви вирішили заготовити абхазьку аджику на зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти

Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,

Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів

Аджика з болгарського перцю
Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і

Аджика на зиму - простий рецепт
Приготування будь аджики не являє собою нічого складного і з процесом без праці зможе впоратися самий недосвідчений кулінар. Пропонуємо найбільш

Домашня аджика
Домашня аджика є одним з найпопулярніших соусів на території пострадянського союзу. А прийшла на наші столи ця гостра закуска з гірської Абхазії, де

Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її