Домашня аджика

Розглянемо традиційні різновиди домашньої аджики:
Хоч помідори і не входять до складу традиційних рецептів аджики, на території нашої країни саме аджика з помідор завоювала найбільшу популярність. І саме така аджика найчастіше зустрічається на святкових столах або на полицях магазинів. Домашня аджика є відмінною закускою для сімейного обіду і для будь-якого торжества. Кожна господиня готує аджику по-своєму і додає в це блюдо свої улюблені інгредієнти. Консервування аджики і заготовки з аджики на зиму не менш популярні, ніж консервовані помідори і огірки. Консервація аджики - не складний і швидкий процес, тому аджика часто зустрічається на столах взимку.
Сучасні господині готують аджику з найрізноманітніших овочів і навіть фруктів. Домашня аджика з слив, помідор з хріном, з яблуками, кабачкова аджика - ці страви зустрічаються не рідше, ніж аджика з перцю.
Способи приготування домашньої аджики
Будь-яка аджика готується за однією і тією ж технологією. Перець і часник необхідно пропустити через м'ясорубку, додати до них прянощі і сіль і добре перемішати. Після цього аджику слід розкласти по банках і зберігати в холодному місці.
Якщо рецепт аджики входять

Для того щоб закрутити заготовки з аджики на зиму, подрібнені овочі необхідно годину варити разом з сіллю і спеціями. Після цього варену аджику розлити по банках і закатати.
Варена аджика зберігається довше, ніж свіжа, але і має інший смак. Для більш тривалого зберігання свіжої аджики рекомендується додавати в неї кілька столових ложок винного оцту.
Для отримання солодкої домашньої аджики під час варіння овочів слід додати кілька столових ложок цукру.
Дієтологи стверджують, що гострі страви сприяють апетиту. Аджика виконує не тільки цю функцію. Це гостре блюдо, приготоване тільки з натуральних продуктів, сприяє поліпшенню процесів травлення. Гостра, смачна домашня аджика надає більш пряний смак м'ясних і рибних страв. З аджикою навіть саме звичне блюдо стає по-новому смачним.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепти аджики
Аджика стала настільки популярною закускою на наших столах, що її традиційний рецепт, який передбачає перетирання між двох плоских каменів гострого

Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її

Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з

Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.

Сацебелі - рецепт
Сацебелі - знаменитий грузинський соус з кисло-солодким смаком - відмінна приправа до багатьох страв. До його складу входить чимало інгредієнтів, які

Баранина по-абхазьки - смачно і ситно
Назва «баранина по-абхазьки» - це цілий клас відмінних один від одного страв. Це і сосиски з баранини, і м'якоть, обсмажена з курдючним жиром, і