Рецепти аджики

Рецепт абхазької гострої аджики
Для приготування абхазької аджики у домашніх умовах необхідні наступні інгредієнти: 1 кілограм гострого червоного перцю, по 500 грамів часнику і свіжої кінзи, по 20 грамів свіжого кропу і базиліку, сіль. Справжня абхазька аджика готується без помідорів і без сухих приправ. Сюди входять тільки свіжі трави і овочі. Якщо готувати аджику по-абхазьки, то овочі необхідно розтирати між двох спеціальних плоских каменів. Але, як правило, сучасні жінки використовують м'ясорубку. Перець і часник необхідно помити і почистити, зелень промити, просушити і перебрати. Після цього всі інгредієнти необхідно змішати і пропустити через м'ясорубку. Якщо після м'ясорубки, суміш вийшла неоднорідною, то процедуру необхідно повторити. Після того, як отримана однорідна маса, додати сіль. Абхазці додають в аджику багато солі. Слідувати їх рекомендаціям необов'язково, якщо занадто солоні страви вам не по душі. Для отримання в міру солоною аджики буде потрібно близько 1/2 склянки солі. Після цього аджику слід розкласти по банках і зберігати 3 дні на холоді. Через 3 дні всі інгредієнти досить просолятся і перемішаються. Абхазька аджика виходить досить гострою і пряної, і відмінно підходить до багатьох м'ясних страв.

Рецепт грузинської аджики
Рецепт грузинської аджики відрізняється від абхазької додатковими інгредієнтами: волоські горіхи, хмелі-сунелі, шафран. Як і абхазька, грузинська аджика, по суті, є сирої, так як не вимагає варіння овочів. До всього іншого рецепт сирої грузинської аджики містить менше солі, ніж рецепт абхазької аджики. За смаком ця закуска виходить менш гострою і солоною.
Рецепт аджики з помідор
Існує і менш традиційний, але більш звичний на нашому столі рецепт аджики. Щоб зробити аджику з помідор вам знадобиться: 3 кг помідорів, по 1 кілограму солодкого перцю, яблук і моркви, 200 г часнику, 100 г гострого червоного перцю, по 1 склянці цукру, соняшникової олії і оцту, сіль. Всі овочі і фрукти необхідно помити, почистити і пропустити через м'ясорубку. Після цього отриману масу перекласти в казанок і варити у власному соку 1 год. Часник слід пропустити через прес, змішати з цукром, оцтом і олією. Додати отриману суміш до киплячим овочів і варити ще 15 хвилин. Після цього аджику потрібно розлити по банках і поставити в холодне місце. Цей рецепт аджики широко використовують для заготівель на зиму.
Так склалося, що сучасні господині віддають перевагу доповнювати будь-які рецепти своїми улюбленими інгредієнтами. Широко поширений рецепт приготування аджики з хріном. Часто зустрічається аджика з морквою, цибулею, баклажанами і навіть фруктами. Ці всі доповнення, звичайно, значно змінюють смак справжньої аджики, але не псують його.

Перед тим, як зробити аджику необхідно вдягати рукавички, оскільки гострий перець може пошкодити шкіру. Також, слід пам'ятати, що потрапляння червоного перцю в очі дуже небезпечно.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кетчуп в домашніх умовах
У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах

Домашня аджика
Домашня аджика є одним з найпопулярніших соусів на території пострадянського союзу. А прийшла на наші столи ця гостра закуска з гірської Абхазії, де

Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її

Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з

Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.

Сацебелі - рецепт
Сацебелі - знаменитий грузинський соус з кисло-солодким смаком - відмінна приправа до багатьох страв. До його складу входить чимало інгредієнтів, які