Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти аджики

Рецепти аджики

26-03-2015, 09:59
1 377
Рецепти аджики
Приготування в домашніх умовах аджики - національного абхазького страви, під силу будь-якій господині. Домашня аджика відрізняється тим, що в неї можна покласти улюблені інгредієнти і приправи. Кожна господиня використовує свій улюблений рецепт приготування домашньої аджики , а ми розглянемо найпопулярніші рецепти, що дозволяють приготувати домашню аджику.

Рецепт абхазької гострої аджики


Для приготування абхазької аджики у домашніх умовах необхідні наступні інгредієнти: 1 кілограм гострого червоного перцю, по 500 грамів часнику і свіжої кінзи, по 20 грамів свіжого кропу і базиліку, сіль. Справжня абхазька аджика готується без помідорів і без сухих приправ. Сюди входять тільки свіжі трави і овочі. Якщо готувати аджику по-абхазьки, то овочі необхідно розтирати між двох спеціальних плоских каменів. Але, як правило, сучасні жінки використовують м'ясорубку. Перець і часник необхідно помити і почистити, зелень промити, просушити і перебрати. Після цього всі інгредієнти необхідно змішати і пропустити через м'ясорубку. Якщо після м'ясорубки, суміш вийшла неоднорідною, то процедуру необхідно повторити. Після того, як отримана однорідна маса, додати сіль. Абхазці додають в аджику багато солі. Слідувати їх рекомендаціям необов'язково, якщо занадто солоні страви вам не по душі. Для отримання в міру солоною аджики буде потрібно близько 1/2 склянки солі. Після цього аджику слід розкласти по банках і зберігати 3 дні на холоді. Через 3 дні всі інгредієнти досить просолятся і перемішаються. Абхазька аджика виходить досить гострою і пряної, і відмінно підходить до багатьох м'ясних страв.
Рецепти аджики

Рецепт грузинської аджики


Рецепт грузинської аджики відрізняється від абхазької додатковими інгредієнтами: волоські горіхи, хмелі-сунелі, шафран. Як і абхазька, грузинська аджика, по суті, є сирої, так як не вимагає варіння овочів. До всього іншого рецепт сирої грузинської аджики містить менше солі, ніж рецепт абхазької аджики. За смаком ця закуска виходить менш гострою і солоною.

Рецепт аджики з помідор


Існує і менш традиційний, але більш звичний на нашому столі рецепт аджики. Щоб зробити аджику з помідор вам знадобиться: 3 кг помідорів, по 1 кілограму солодкого перцю, яблук і моркви, 200 г часнику, 100 г гострого червоного перцю, по 1 склянці цукру, соняшникової олії і оцту, сіль. Всі овочі і фрукти необхідно помити, почистити і пропустити через м'ясорубку. Після цього отриману масу перекласти в казанок і варити у власному соку 1 год. Часник слід пропустити через прес, змішати з цукром, оцтом і олією. Додати отриману суміш до киплячим овочів і варити ще 15 хвилин. Після цього аджику потрібно розлити по банках і поставити в холодне місце. Цей рецепт аджики широко використовують для заготівель на зиму.
Так склалося, що сучасні господині віддають перевагу доповнювати будь-які рецепти своїми улюбленими інгредієнтами. Широко поширений рецепт приготування аджики з хріном. Часто зустрічається аджика з морквою, цибулею, баклажанами і навіть фруктами. Ці всі доповнення, звичайно, значно змінюють смак справжньої аджики, але не псують його.
Рецепти аджики
Якщо ви віддаєте перевагу солодку аджику - додайте в блюдо, солодкий болгарський перець, яблука і цукор. Якщо в аджику додати баклажани, кабачки та інші овочі, то вона вийде дуже ситною. Традиційна абхазька аджика є дуже гострою і солоною, а багатьом таке блюдо не за смаком. Таку гостру приправу можна використовувати в якості основи для різноманітних соусів і закусок.
Перед тим, як зробити аджику необхідно вдягати рукавички, оскільки гострий перець може пошкодити шкіру. Також, слід пам'ятати, що потрапляння червоного перцю в очі дуже небезпечно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кетчуп в домашніх умовах
Кетчуп в домашніх умовах
У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах
Домашня аджика
Домашня аджика
Домашня аджика є одним з найпопулярніших соусів на території пострадянського союзу. А прийшла на наші столи ця гостра закуска з гірської Абхазії, де
Аджика на зиму
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Зелена аджика
Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з
Аджика з солодкого перцю
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.
Сацебелі - рецепт
Сацебелі - рецепт
Сацебелі - знаменитий грузинський соус з кисло-солодким смаком - відмінна приправа до багатьох страв. До його складу входить чимало інгредієнтів, які