Баранина по-абхазьки - смачно і ситно
Назвати подібний спосіб приготування споконвічно традиційним для абхазького народу ми не беремося, скоріше, це російська варіація на тему східної кухні. Назва «баранина по-абхазьки» об'єднується в собі цілий клас абсолютно різних одне від одного страв. Тут тобі і сосиски з баранини, і цілі шматки м'якоті, обсмажені з курдючним жиром, або навіть м'ясо, томленное з овочами.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
баранячий лівер - 100 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинна олія;
барбарис свіжий - 10 г;
зелень петрушки або кінзи - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Жирний шматок баранини очищаємо від плівок і жив, сам жир не зрізаємо. Нарізаємо м'ясо і лівер великими шматочками і попускаем через м'ясорубку. Готовий фарш приправляємо сіллю і перцем за смаком, змішуємо зі злегка примятим барбарисом і подрібнений ріпчастою цибулею. Готовий фарш ретельно відбиваємо і залишаємо відпочити і охолодитися в холодильнику на 3-4 години.
Тепер з пластичного баранячого фаршу можна формувати сосиски. Для цього вологими руками набираємо порцію фаршу, скачуємо її в ковбаску і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Подаємо страву до столу, притрусивши зеленню петрушки або кінзи за смаком.
Досить швидке і досить просте у приготуванні блюдо, яке здатне максимально наблизити вас до кавказької кухні за такий нетривалий час приготування.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
курдючний жир - 50 г;
аджика - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;
томат - 1 шт.;
зелень петрушки, кінзи або базиліка - за смаком;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець.
Приготування
Курдючний жир і баранячу м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Жир розтоплюємо в жаровні, або казані, і обсмажуємо на ньому м'ясо до готовності, не забуваючи посолити і поперчити за смаком.
Готове м'ясо перекладаємо в тарілку, а на що залишився в казані жирі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і томати. В отриману пасеровку закладаємо шматки баранини, додаємо трохи домашньої аджики і пару зубчиків часнику. Тушкуємо м'ясо в гострому соусі 10-15 хвилин, а потім подаємо до столу, прикрасивши порізаною зеленню.
Тим, хто віддає перевагу здорові страви, радимо приготувати баранину по-абхазьки з овочами. В блюдо з пісним м'ясом можна додавати овочі за смаком, і таким чином урізноманітнити рецепт при приготуванні кожен раз.
Інгредієнти:
бараняча грудинка - 500 г;
червоне вино - 1/2 ст.;
аджика - 1 ст. ложка;
картопля - 2 шт.;
баклажан - 1 шт.;
часник - 1/2 головки;
болгарський перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гострий перець - за смаком;
сумах - щіпка;
сіль, перець - за смаком;
томатна паста - 2 ст. ложки;
зелень - за смаком.
Приготування
Баранячу грудинку промиваємо та нарізаємо великими шматками. Занурюємо м'ясо в маринад, складається з червоного вина, часнику, сумаха і аджики. Не забуваємо додати солі і перцю. Грудинка повинна простояти в маринаді хоча б 6-8 годин, а краще - добу. Тепер мариноване м'ясо можна обсмажити на сковороді до готовності.
Приступаємо до нарізки овочів: картопля - кубиками, цибулю і баклажани - кружальцями, болгарський і гострий перець подрібнюємо. Нарізаний баклажан обсмажуємо і фаршируємо сумішшю перців з часником і зеленню.
На дно жаровні кладемо кубики картоплі, цибулю, м'ясо, а поверх - баклажани. Заливаємо м'ясо розчиненої у воді томатною пастою з аджикою. Тушкуємо м'ясо близько години на середньому вогні. Готову страву можна прикрасити зеленню.
Для зручності вживання страву можна розділити на порції, розклавши по горщикам.
Баранина по-абхазьки в сосисках
Інгредієнти:
Приготування
Жирний шматок баранини очищаємо від плівок і жив, сам жир не зрізаємо. Нарізаємо м'ясо і лівер великими шматочками і попускаем через м'ясорубку. Готовий фарш приправляємо сіллю і перцем за смаком, змішуємо зі злегка примятим барбарисом і подрібнений ріпчастою цибулею. Готовий фарш ретельно відбиваємо і залишаємо відпочити і охолодитися в холодильнику на 3-4 години.
Тепер з пластичного баранячого фаршу можна формувати сосиски. Для цього вологими руками набираємо порцію фаршу, скачуємо її в ковбаску і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Подаємо страву до столу, притрусивши зеленню петрушки або кінзи за смаком.
Смажена баранина по-абхазьки
Досить швидке і досить просте у приготуванні блюдо, яке здатне максимально наблизити вас до кавказької кухні за такий нетривалий час приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Курдючний жир і баранячу м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Жир розтоплюємо в жаровні, або казані, і обсмажуємо на ньому м'ясо до готовності, не забуваючи посолити і поперчити за смаком.
Готове м'ясо перекладаємо в тарілку, а на що залишився в казані жирі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і томати. В отриману пасеровку закладаємо шматки баранини, додаємо трохи домашньої аджики і пару зубчиків часнику. Тушкуємо м'ясо в гострому соусі 10-15 хвилин, а потім подаємо до столу, прикрасивши порізаною зеленню.
Баранина по-абхазьки з овочами
Тим, хто віддає перевагу здорові страви, радимо приготувати баранину по-абхазьки з овочами. В блюдо з пісним м'ясом можна додавати овочі за смаком, і таким чином урізноманітнити рецепт при приготуванні кожен раз.
Інгредієнти:
Приготування
Баранячу грудинку промиваємо та нарізаємо великими шматками. Занурюємо м'ясо в маринад, складається з червоного вина, часнику, сумаха і аджики. Не забуваємо додати солі і перцю. Грудинка повинна простояти в маринаді хоча б 6-8 годин, а краще - добу. Тепер мариноване м'ясо можна обсмажити на сковороді до готовності.
Приступаємо до нарізки овочів: картопля - кубиками, цибулю і баклажани - кружальцями, болгарський і гострий перець подрібнюємо. Нарізаний баклажан обсмажуємо і фаршируємо сумішшю перців з часником і зеленню.
На дно жаровні кладемо кубики картоплі, цибулю, м'ясо, а поверх - баклажани. Заливаємо м'ясо розчиненої у воді томатною пастою з аджикою. Тушкуємо м'ясо близько години на середньому вогні. Готову страву можна прикрасити зеленню.
Для зручності вживання страву можна розділити на порції, розклавши по горщикам.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Баранина, тушкована з овочами
Баранина, тушкована з овочами - це смачне і корисне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. Давайте розглянемо декілька простих, але в теж
Чанахи в мультиварці
Чанахи - це досить відоме і смачне блюдо грузинської кухні, яке робиться з баранини з овочами. Традиційно воно готується в глиняному горщику. Ми
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо
Хашлама з баранини
Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно