Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранина по-абхазьки - смачно і ситно

Баранина по-абхазьки - смачно і ситно

4-01-2015, 18:09
568
Баранина по-абхазьки - смачно і ситно
Назвати подібний спосіб приготування споконвічно традиційним для абхазького народу ми не беремося, скоріше, це російська варіація на тему східної кухні. Назва «баранина по-абхазьки» об'єднується в собі цілий клас абсолютно різних одне від одного страв. Тут тобі і сосиски з баранини, і цілі шматки м'якоті, обсмажені з курдючним жиром, або навіть м'ясо, томленное з овочами.

Баранина по-абхазьки в сосисках


Інгредієнти:

  • баранина - 500 г;

  • баранячий лівер - 100 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • барбарис свіжий - 10 г;

  • зелень петрушки або кінзи - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Жирний шматок баранини очищаємо від плівок і жив, сам жир не зрізаємо. Нарізаємо м'ясо і лівер великими шматочками і попускаем через м'ясорубку. Готовий фарш приправляємо сіллю і перцем за смаком, змішуємо зі злегка примятим барбарисом і подрібнений ріпчастою цибулею. Готовий фарш ретельно відбиваємо і залишаємо відпочити і охолодитися в холодильнику на 3-4 години.
    Тепер з пластичного баранячого фаршу можна формувати сосиски. Для цього вологими руками набираємо порцію фаршу, скачуємо її в ковбаску і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Подаємо страву до столу, притрусивши зеленню петрушки або кінзи за смаком.

    Смажена баранина по-абхазьки


    Досить швидке і досить просте у приготуванні блюдо, яке здатне максимально наблизити вас до кавказької кухні за такий нетривалий час приготування.
    Інгредієнти:

  • баранина - 500 г;

  • курдючний жир - 50 г;

  • аджика - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;

  • томат - 1 шт.;

  • зелень петрушки, кінзи або базиліка - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Курдючний жир і баранячу м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Жир розтоплюємо в жаровні, або казані, і обсмажуємо на ньому м'ясо до готовності, не забуваючи посолити і поперчити за смаком.
    Готове м'ясо перекладаємо в тарілку, а на що залишився в казані жирі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і томати. В отриману пасеровку закладаємо шматки баранини, додаємо трохи домашньої аджики і пару зубчиків часнику. Тушкуємо м'ясо в гострому соусі 10-15 хвилин, а потім подаємо до столу, прикрасивши порізаною зеленню.

    Баранина по-абхазьки з овочами


    Тим, хто віддає перевагу здорові страви, радимо приготувати баранину по-абхазьки з овочами. В блюдо з пісним м'ясом можна додавати овочі за смаком, і таким чином урізноманітнити рецепт при приготуванні кожен раз.
    Інгредієнти:

  • бараняча грудинка - 500 г;

  • червоне вино - 1/2 ст.;

  • аджика - 1 ст. ложка;

  • картопля - 2 шт.;

  • баклажан - 1 шт.;

  • часник - 1/2 головки;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • сумах - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Баранячу грудинку промиваємо та нарізаємо великими шматками. Занурюємо м'ясо в маринад, складається з червоного вина, часнику, сумаха і аджики. Не забуваємо додати солі і перцю. Грудинка повинна простояти в маринаді хоча б 6-8 годин, а краще - добу. Тепер
    Баранина по-абхазьки - смачно і ситно
    мариноване м'ясо можна обсмажити на сковороді до готовності.
    Приступаємо до нарізки овочів: картопля - кубиками, цибулю і баклажани - кружальцями, болгарський і гострий перець подрібнюємо. Нарізаний баклажан обсмажуємо і фаршируємо сумішшю перців з часником і зеленню.
    На дно жаровні кладемо кубики картоплі, цибулю, м'ясо, а поверх - баклажани. Заливаємо м'ясо розчиненої у воді томатною пастою з аджикою. Тушкуємо м'ясо близько години на середньому вогні. Готову страву можна прикрасити зеленню.
    Для зручності вживання страву можна розділити на порції, розклавши по горщикам.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
    Баранина, тушкована з овочами
    Баранина, тушкована з овочами
    Баранина, тушкована з овочами - це смачне і корисне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. Давайте розглянемо декілька простих, але в теж
    Чанахи в мультиварці
    Чанахи в мультиварці
    Чанахи - це досить відоме і смачне блюдо грузинської кухні, яке робиться з баранини з овочами. Традиційно воно готується в глиняному горщику. Ми
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Рецепт харчо з баранини
    Рецепт харчо з баранини
    Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо
    Хашлама з баранини
    Хашлама з баранини
    Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно