Русифікований рецепт оригінального абхазького соусу як правило, базується на великому кількість томатів, які приглушують термоядерну гостроту. В рамках цього рецепта левову частку аджики буде становити солодкий болгарський перець. Варіювати зміст гострого перцю ви можете на свій розсуд, виходячи з особистих уподобань, і того, де і як ви будете використовувати готовий соус.
Аджика з болгарського перцю на зиму
Крім солодкого перцю, основу цієї аджики складають і томати, а тому такий соус відрізняється мінімальної гостротою і годиться в якості заміни соусу для піци і домашнього кетчупу.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 45 г; часник - 3 зубки; томати - 440 г; солодкий перець - 320 г; гострий перець - за смаком. Приготування Солодкий перець обпаліть над палаючою конфоркою до тих пір, поки шкірка не почорніє. Покладіть перці в пакет і зав'яжіть, нехай вони пропарити під силою власної спека пару-трійку хвилин, щоб потім їх можна було легко очистити. Тим часом злегка надріжте шкірку томатів і бланшируйте їх. Зніміть шкірку, самі плоди довільно наріжте і відправте в сотейник разом з шматочками солодкого перцю, цибулі і пюрированными часниковими зубками. Подрібніть необхідну кількість гострого перцю і додайте його в соус. Тепер залишається лише проварити аджику з болгарського перцю близько 20 хвилин і можна розливати соус з стерильним банкам і закочувати.
Аджика з яблук і болгарського перцю
Сира аджика не годиться для консервування, але підходить для зберігання в холодильнику. В її складі зовсім немає томатів, зате є такі не характерні для аджики складові, як яблука і моркву.
Інгредієнти: болгарський перець - 14 кг; гострий перець - 230 г; морква - 280 м; яблука - 280 м; часник - 235 г; зелень кінзи; рослинне масло - 480 мл Приготування Приготування займає мінімум часу, але для підготовки всіх інгредієнтів потрібно очистити солодкий і гострий перець від насіння, зняти верхній шар з моркви і шкірку з яблук. Тепер всі підготовлені складові наріжте великими шматочками і пропустіть через м'ясорубку разом з часниковими зубками і зеленню. Змішайте соус з рослинним маслом, розкладіть по ємностей і тримайте закритими в холодильнику.
Класична абхазька аджика з болгарським перцем
Незважаючи на те, що класична абхазька аджика являє собою перетерту з сіллю, часником і зеленню сіль, її цілком можна приготувати з додаванням солодкого перцю для того, щоб пом'якшити смак.
Інгредієнти: гострий перець - 190 г; болгарський перець - 310 г; насіння кінзи, чаберу, кропу, базиліка - по 10 р; волоські горіхи - 55 р. Приготування Таку сиру аджику найзручніше готувати в ступі, спершу розтерши все насіння в порошок, потім додавши горіхи і перетворивши їх в пасту, а в фіналі поклавши гострий і солодкий перець. Як тільки маса стане більш-менш однорідною, приправити соус сіллю і перекладіть в чисту тару на зберігання.
Аджика з болгарського перцю без помідор
Інгредієнти: червоний болгарський перець - 14 кг; гострий перець - 6-8 стручків; оцет - 185 мл; часник - 125 г; сіль, цукор - по 5 р. Приготування Очистивши перці, збийте їх блендером з оцтом, часником і спеціями. Як тільки соус стане однорідним, розлийте його по чистій тарі і міцно закрийте кришками. Зберігайте на холоді до моменту потреби.