Вернуться назад Распечатать

Аджика з болгарського перцю

Аджика з болгарського перцю
Русифікований рецепт оригінального абхазького соусу як правило, базується на великому кількість томатів, які приглушують термоядерну гостроту. В рамках цього рецепта левову частку аджики буде становити солодкий болгарський перець. Варіювати зміст гострого перцю ви можете на свій розсуд, виходячи з особистих уподобань, і того, де і як ви будете використовувати готовий соус.

Аджика з болгарського перцю на зиму


Крім солодкого перцю, основу цієї аджики складають і томати, а тому такий соус відрізняється мінімальної гостротою і годиться в якості заміни соусу для піци і домашнього кетчупу.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • часник - 3 зубки;

  • томати - 440 г;

  • солодкий перець - 320 г;

  • гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Солодкий перець обпаліть над палаючою конфоркою до тих пір, поки шкірка не почорніє. Покладіть перці в пакет і зав'яжіть, нехай вони пропарити під силою власної спека пару-трійку хвилин, щоб потім їх можна було легко очистити. Тим часом злегка надріжте шкірку томатів і бланшируйте їх. Зніміть шкірку, самі плоди довільно наріжте і відправте в сотейник разом з шматочками солодкого перцю, цибулі і пюрированными часниковими зубками. Подрібніть необхідну кількість гострого перцю і додайте його в соус. Тепер залишається лише проварити аджику з болгарського перцю близько 20 хвилин і можна розливати соус з стерильним банкам і закочувати.

    Аджика з яблук і болгарського перцю


    Сира аджика не годиться для консервування, але підходить для зберігання в холодильнику. В її складі зовсім немає томатів, зате є такі не характерні для аджики складові, як яблука і моркву.
    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 14 кг;

  • гострий перець - 230 г;

  • морква - 280 м;

  • яблука - 280 м;

  • часник - 235 г;

  • зелень кінзи;

  • рослинне масло - 480 мл


  • Приготування
    Приготування займає мінімум часу, але для підготовки всіх інгредієнтів потрібно очистити солодкий і гострий перець від насіння, зняти верхній шар з моркви і шкірку з яблук. Тепер всі підготовлені складові наріжте великими шматочками і пропустіть через м'ясорубку разом з часниковими зубками і зеленню. Змішайте соус з рослинним маслом, розкладіть по ємностей і тримайте закритими в холодильнику.

    Класична абхазька аджика з болгарським перцем


    Незважаючи на те, що класична абхазька аджика являє собою перетерту з сіллю, часником і зеленню сіль, її цілком можна приготувати з додаванням солодкого перцю для того, щоб пом'якшити смак.
    Інгредієнти:

  • гострий перець - 190 г;

  • болгарський перець - 310 г;

  • насіння кінзи, чаберу, кропу, базиліка - по 10 р;

  • волоські горіхи - 55 р.


  • Приготування
    Таку сиру аджику найзручніше готувати в ступі, спершу розтерши все насіння в порошок, потім додавши горіхи і перетворивши їх в пасту, а в фіналі поклавши гострий і солодкий перець. Як тільки маса стане більш-менш однорідною, приправити соус сіллю і перекладіть в чисту тару на зберігання.

    Аджика з болгарського перцю без помідор


    Інгредієнти:
    Аджика з болгарського перцю


  • червоний болгарський перець - 14 кг;

  • гострий перець - 6-8 стручків;

  • оцет - 185 мл;

  • часник - 125 г;

  • сіль, цукор - по 5 р.


  • Приготування
    Очистивши перці, збийте їх блендером з оцтом, часником і спеціями. Як тільки соус стане однорідним, розлийте його по чистій тарі і міцно закрийте кришками. Зберігайте на холоді до моменту потреби.