Єдиною складністю в рецепті приготування аджики може опинитися підготовка овочів перед подрібненням, в іншому ж кавказький соус досить простий і під силу навіть не самому вмілому кулінару. На виході ви отримаєте баночку пікантною аджики, яку можна буде сервірувати до м'яса, використовувати в якості маринаду до нього ж або їсти просто так з хлібом.
Простий рецепт аджики
Найпростіша аджика являє собою суміш з томатів і декількох видів перцю, спільно перетертих до пюреподібної консистенції. Такий соус виходить не дуже пекучим і підходить для вживання тими, кому доводиться знайомитися з аджикою вперше.
Інгредієнти: томати - 980 р; цукровий пісок - 45 г; солодкий перець - 460 м; часникові зубки - 10-12 шт.; гострий перець - 2-3 стручка; оцет - 60 мл; рослинне масло - 65 мл Приготування Перед тим, як приступати до подрібнення овочів, видалити насінну коробку з обох видів перців. Покладіть перець, часник і помідори в чашу блендера і пюрируйте разом. Отримане пюре і є аджикою, тільки влаштовувати її в банки поки зарано, спершу соус слід проварити близько 40 хвилин на середньому вогні, доповнити маслом, посолити і заправити оцтом. Вже після вируючу аджику розливають по стерильної тарі і закочують кришками.
Аджика з кабачків на зиму - простий рецепт
Соус кабачкової на основі більше нагадує овочеву ікру з більш вираженим кольором і ароматом. Аджика такого роду також абсолютно не гостра і чудово підходить в якості заготовки на зиму для всієї родини.
Інгредієнти: кабачки - 18 кг; томатна паста - 235 г; оцет - 115 мл; рослинне масло - 95 мл; часникові зубки - 10-12 шт.; цукровий пісок - 135 р. Приготування Кабачки пюрируйте будь-яким зручним чином або натріть на дрібній тертці. Отримане овочеве пюре злегка присолите і викладіть на друшляк, даючи стекти надлишків соку. Розітріть в пасту часникові зубчики і додайте їх до кабачка. Поставте ємність з майбутньою аджикою на вогонь і варіть близько півгодини, попередньо заправивши томатною пастою. По закінченні часу, змішайте кабачки з цукром і оцтом, залиште все побурлить ще пару хвилин і розливайте по стерильної тарі.
Простий рецепт аджики з помідорів з хріном
Рецепт цієї аджики пішов від оригіналу занадто далеко, в ньому немає гострого перцю чилі, а пікантність суміші надає корінь хрону і часник. З-за пекучих добавок томатну аджику можна навіть не варити, достатньо просто розлити її по стерильним банкам і зберігати щільно закритою в холодильнику.
Інгредієнти: томати - 780 г; часникові зубки - 8-10 шт.; корінь хрону - 75 г; цукровий пісок - 15 р. Приготування Шкірку томатів злегка надріжте, а самі плоди обдайте окропом. Зніміть відокремлену шкірку, розріжте кожен томат навпіл і видаліть насіння для того, щоб аджика не вийшла надмірно водянистою. Доповніть томатний соус розтертим часником і коренем хрону, всі підсолодіть, злегка посоліть і розлийте по чистим банкам. Аджика на зиму по цьому простому рецептом простоїть в холодильнику до самої весни.
Простий рецепт аджики без варіння
Інгредієнти: стручковий перець - 275 г; часникові зубки - 6 шт.; жменя зелені базиліка і кінзи; волоський горіх - 35 р. Приготування Надівши на руки рукавички, очистіть стручкові перці від насіння, покладіть в чашу блендера і перетворіть в пасту з зеленню, горіхами і часниковими зубками. В ідеалі процес приготування аджики краще проводити в ступі, розтираючи всі складові товкачем. Готовий соус злегка посоліть, ретельно перемішайте і розкладіть по чистим банкам. У стерилізації подібна заготовка не потребує.