Заправка для розсольнику на зиму
Справжньою знахідкою для господинь є готові заправки для приготування перших страв. Досить відкрити заповітну баночку, додати її вміст у киплячий бульйон з картоплею і ароматне, апетитну страву на обід готовий. Але, звичайно ж, все це можливо за умови, що в сезон свіжих овочів ви не полінувалися і приділили деякий час на заготівлю таких заправок.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати на зиму заправу для розсольника.
Інгредієнти:
огірки – 32 кг;
помідори – 16 кг;
морква – 11 кг;
ріпчаста цибуля – 11 кг;
крупа перлова – 05 кг;
рослинна рафінована олія – 125 мл;
вода – 125 мл;
оцет 9% – 125 мл;
сіль – 2 ст. ложки;
цукровий пісок – 2 ст. ложки.
Приготування
Огірки і помідори промиваємо в холодній воді і нарізаємо кубиками. Очищену моркву пропускаємо через крупну тертку, а ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо. В емальовану каструлю складаємо спочатку нарізані помідори, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо воду і рослинне масло і перемішуємо. Тепер закладаємо огірки, моркву, ріпчасту цибулю і промиту перлову крупу, знову перемішуємо і визначаємо на вогонь. Після закипання проварюємо масу на помірному вогні тридцять хвилин. За десять хвилин до кінця приготування вливаємо оцет.
Готову заготовку гарячої розкладаємо по попередньо простерилизованным баночках і закатуємо прокип'яченими кришечками. Даємо повністю охолонути під ковдрою дном догори і визначаємо на зберігання в темне місце.
Інгредієнти:
огірки – 22 кг;
морква – 04 кг;
ріпчаста цибуля – 04 кг;
часник – 1 велика головка;
рослинна рафінована олія – 200 мл;
кріп – 1 пучок;
петрушка – 1 пучок;
оцет 9% – 90 мл;
сіль – 15 ст. ложки;
цукровий пісок – 25 ст. ложки.
Приготування
Огірки, очищену моркву і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, а часник чистимо і пропускаємо через прес. Промиту і просушену петрушку і кріп дрібно рубаємо. Визначаємо всі підготовлені овочі та зелень в емальовану каструлю, заправляємо рафінованим рослинним маслом, сіллю, цукровим піском і оцтом, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години.
Після закінчення часу визначаємо ємність з овочевою масою на вогонь, прогріваємо до кипіння і проварюємо десять хвилин. Тут же розливаємо заготовку за заздалегідь підготовленим і сухим стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришками, ховаємо під теплу ковдру до охолодження, а потім складаємо в комору до інших заготовок.
Інгредієнти:
огірки – 900 г;
помідори – 700 г;
морква – 600 г;
ріпчаста цибуля – 600 г;
болгарський солодкий перець – 500 г;
крупа рисова – 175 г;
кріп – 1 невеликий пучок;
петрушка – 1 невеликий пучок;
рослинна рафінована олія – 160 мл;
вода – 300 мл;
оцет 9% – 100 мл;
сіль – 15 ст. ложки;
цукровий пісок – 1 ст. ложки.
Приготування
Перед приготуванням заготовки промиємо всі овочі і зелень, моркву, цибулю і солодкий болгарський перець очистимо.
Тепер нарізаємо огірки, помідори, перець і цибулю кубиками, моркву пропускаємо через крупну тертку, а зелень дрібно рубаємо.
Змішуємо всі підготовлені компоненти в емальованій каструлі, всипаємо промиту рисову крупу, вливаємо воду і рослинну олію, приправляємо сіллю, цукровим піском і ставимо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, проварюємо до пом'якшення рису. Потім вливаємо оцет і кип'ятимо ще п'ять хвилин.
Готову заготовку розкладаємо по сухим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо на самостерилизацию під теплу ковдру до повного охолодження.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати на зиму заправу для розсольника.
Заправка для розсольнику з огірків на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Огірки і помідори промиваємо в холодній воді і нарізаємо кубиками. Очищену моркву пропускаємо через крупну тертку, а ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо. В емальовану каструлю складаємо спочатку нарізані помідори, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо воду і рослинне масло і перемішуємо. Тепер закладаємо огірки, моркву, ріпчасту цибулю і промиту перлову крупу, знову перемішуємо і визначаємо на вогонь. Після закипання проварюємо масу на помірному вогні тридцять хвилин. За десять хвилин до кінця приготування вливаємо оцет.
Готову заготовку гарячої розкладаємо по попередньо простерилизованным баночках і закатуємо прокип'яченими кришечками. Даємо повністю охолонути під ковдрою дном догори і визначаємо на зберігання в темне місце.
Заправка для розсольнику на зиму без перловки
Інгредієнти:
Приготування
Огірки, очищену моркву і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, а часник чистимо і пропускаємо через прес. Промиту і просушену петрушку і кріп дрібно рубаємо. Визначаємо всі підготовлені овочі та зелень в емальовану каструлю, заправляємо рафінованим рослинним маслом, сіллю, цукровим піском і оцтом, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години.
Після закінчення часу визначаємо ємність з овочевою масою на вогонь, прогріваємо до кипіння і проварюємо десять хвилин. Тут же розливаємо заготовку за заздалегідь підготовленим і сухим стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришками, ховаємо під теплу ковдру до охолодження, а потім складаємо в комору до інших заготовок.
Заправка для розсольнику з рисом на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням заготовки промиємо всі овочі і зелень, моркву, цибулю і солодкий болгарський перець очистимо.
Тепер нарізаємо огірки, помідори, перець і цибулю кубиками, моркву пропускаємо через крупну тертку, а зелень дрібно рубаємо.
Змішуємо всі підготовлені компоненти в емальованій каструлі, всипаємо промиту рисову крупу, вливаємо воду і рослинну олію, приправляємо сіллю, цукровим піском і ставимо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, проварюємо до пом'якшення рису. Потім вливаємо оцет і кип'ятимо ще п'ять хвилин.
Готову заготовку розкладаємо по сухим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо на самостерилизацию під теплу ковдру до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
Купуючи в кінці літа кавун і з'ївши всю його смачну і солодку м'якоть, багато нещадно викидають шкірку. Але адже з неї можна робити чудове ласощі на
Салат асорті на зиму
Складно собі уявити наше зимове меню без солоних огірочків або маринованих помідорів. А ще краще, коли все це в одній банці! Таке овочеве асорті
Солянка з капусти на зиму
Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
Розсольник на зиму
Пора консервації на зиму в самому розпалі. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити заправку для розсольнику на зиму. У нашій статті ми зібрали