Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соте з кабачків і баклажанів

Соте з кабачків і баклажанів

15-09-2015, 18:35
518
Соте з кабачків і баклажанів
Соте з кабачків і баклажанів є корисним, поживним і дуже смачним блюдом, яке зможе чудово доповнити ваше меню протягом усього року.
Кабачки з баклажанами разом з іншими овочами і спеціями створюють соковиту і ароматну структуру страви, яке чудово як у гарячому, так і в холодному вигляді. Тому в період достатку свіжих овочів варто подбати про міжсезоння і заготовити таку закуску на зиму.
Як правильно приготувати соте з баклажанів і кабачків ви дізнаєтеся більше детальніше з наших рецептів.

Овочеве соте з баклажанів і кабачками - рецепт


Інгредієнти:

  • баклажани середнього розміру – 2 шт.;

  • кабачки середнього розміру – 1 шт.;

  • помідори середнього розміру – 3 шт.;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • морква – 220 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • мелений чорний перець;

  • цукор;

  • сіль;

  • базилік, кріп і петрушка.


  • Приготування
    Очищений ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі протягом п'яти хвилин. Потім закладаємо очищену і нарізану соломкою моркву, додаємо позбавлення від шкірки і нарізану часточками помідори і розрізаний на широкі пелюстки солодкий болгарський перець.
    На іншій сковороді з рослинним маслом по черзі обсмажуємо нарізану великими кубиками баклажан і кабачок і закладаємо до інших овочів. Приправляємо страву сіллю, перцем, додаємо за смаком цукровий пісок, прогріваємо до кипіння і протушиваем п'ять хвилин, прикривши посуд з соте кришкою. В кінці приготування кидаємо за бажанням нарубаний часник і свіжу зелень кропу, базиліка і петрушки.

    Соте з баклажанів і кабачків в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 620 г;

  • кабачки – 320 г;

  • помідори – 580 г;

  • болгарський перець – 140 г;

  • ріпчаста цибуля – 160 г;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • оливкова олія – 65 мл;

  • зелень петрушки – 3 гілочки;

  • зелень селери – 3 гілочки;

  • суміш мелених перців;

  • сіль;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Баклажани і кабачки промиваємо, витираємо насухо, нарізаємо великими кубиками, пересипаємо сіллю і відставляємо в сторону.
    Тим часом вимитий солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою або розрізаємо на пелюстки. Помідори миємо й ріжемо на невеликі часточки. Цибулю і часник очищаємо, моєму і шаткуємо не дуже дрібно, зелень дрібно рубаємо.
    Всі овочі з зеленню заправляємо оливковою олією, сіллю, меленої сумішшю перців, перемішуємо і викладаємо шарами в промаслений ємність мультиварки. Першим нижнім шаром повинні бути баклажани з кабачками, а останнім верхнім помідори, інше розташування не принципово.
    Налаштовуємо мультиварку на режим «Гасіння» і готуємо страву дві години.
    Таке соте чудово в теплому або холодному вигляді.

    Соте з кабачків і баклажанів на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани – 520 г;

  • кабачки – 420 г;

  • помідори – 980 р;

  • болгарський перець – 450 г;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • морква – 650 г;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • рослинна рафінована олія – 145 мл;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • оцет яблучний 6% – 30 мл;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • свіжа зелень .


  • Приготування
    Цибулю і моркву очищаємо, шаткуємо кубиками і відправляємо в прогрітий казанок, попередньо наливши половину норми рослинного масла.
    Болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і ріжемо соломкою середнього розміру. Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо великими кубиками. Не забуваємо всі овочі попередньо помити і обсушити.
    Соте з кабачків і баклажанів

    До обсмаженої моркви з цибулею кидаємо помідори, а через п'ять хвилин вливаємо олію і закладаємо інші овочі. Протушиваем двадцять хвилин, знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Потім знову прогріваємо до кипіння, тушкуємо ще двадцять хвилин і знову охолодити.
    Тепер додаємо за смаком сіль, перець, доводимо овочі до готовності ще приблизно десять хвилин, додаємо нарізаний часник і зелень, вливаємо оцет, і через дві хвилини розкладаємо по стерильним баночках . Укупориваем прокип'яченими кришками і визначаємо під теплу ковдру до охолодження, перевернувши банки догори дном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соте - рецепт
    Соте - рецепт
    Рецепти, які представлені в цій статті, припадуть до душі тим, хто не байдужий до тушкованим овочам. Соте чудово впишеться в будь-меню: буденне або
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
    Соте з баклажанів на зиму
    Соте з баклажанів на зиму
    Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
    Тушковані баклажани з помідорами
    Тушковані баклажани з помідорами
    Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Соте з баклажанів
    Соте з баклажанів
    Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо