Соте з кабачків і баклажанів є корисним, поживним і дуже смачним блюдом, яке зможе чудово доповнити ваше меню протягом усього року.
Кабачки з баклажанами разом з іншими овочами і спеціями створюють соковиту і ароматну структуру страви, яке чудово як у гарячому, так і в холодному вигляді. Тому в період достатку свіжих овочів варто подбати про міжсезоння і заготовити таку закуску на зиму.
Як правильно приготувати соте з баклажанів і кабачків ви дізнаєтеся більше детальніше з наших рецептів.
Овочеве соте з баклажанів і кабачками - рецепт
Інгредієнти: баклажани середнього розміру – 2 шт.; кабачки середнього розміру – 1 шт.; помідори середнього розміру – 3 шт.; болгарський перець – 2 шт.; ріпчаста цибуля – 250 г; морква – 220 г; часник – 2-3 зубчики; рослинне масло – 75 мл; мелений чорний перець; цукор; сіль; базилік, кріп і петрушка. Приготування Очищений ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі протягом п'яти хвилин. Потім закладаємо очищену і нарізану соломкою моркву, додаємо позбавлення від шкірки і нарізану часточками помідори і розрізаний на широкі пелюстки солодкий болгарський перець.
На іншій сковороді з рослинним маслом по черзі обсмажуємо нарізану великими кубиками баклажан і кабачок і закладаємо до інших овочів. Приправляємо страву сіллю, перцем, додаємо за смаком цукровий пісок, прогріваємо до кипіння і протушиваем п'ять хвилин, прикривши посуд з соте кришкою. В кінці приготування кидаємо за бажанням нарубаний часник і свіжу зелень кропу, базиліка і петрушки.
Соте з баклажанів і кабачків в мультиварці
Інгредієнти: баклажани – 620 г; кабачки – 320 г; помідори – 580 г; болгарський перець – 140 г; ріпчаста цибуля – 160 г; часник – 4-5 зубчиків; оливкова олія – 65 мл; зелень петрушки – 3 гілочки; зелень селери – 3 гілочки; суміш мелених перців; сіль; свіжа зелень. Приготування Баклажани і кабачки промиваємо, витираємо насухо, нарізаємо великими кубиками, пересипаємо сіллю і відставляємо в сторону.
Тим часом вимитий солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою або розрізаємо на пелюстки. Помідори миємо й ріжемо на невеликі часточки. Цибулю і часник очищаємо, моєму і шаткуємо не дуже дрібно, зелень дрібно рубаємо.
Всі овочі з зеленню заправляємо оливковою олією, сіллю, меленої сумішшю перців, перемішуємо і викладаємо шарами в промаслений ємність мультиварки. Першим нижнім шаром повинні бути баклажани з кабачками, а останнім верхнім помідори, інше розташування не принципово.
Налаштовуємо мультиварку на режим «Гасіння» і готуємо страву дві години.
Таке соте чудово в теплому або холодному вигляді.
Соте з кабачків і баклажанів на зиму
Інгредієнти: баклажани – 520 г; кабачки – 420 г; помідори – 980 р; болгарський перець – 450 г; ріпчаста цибуля – 250 г; морква – 650 г; часник – 4-5 зубчиків; рослинна рафінована олія – 145 мл; свіжа зелень – 1 пучок; оцет яблучний 6% – 30 мл; мелений чорний перець; сіль; свіжа зелень . Приготування Цибулю і моркву очищаємо, шаткуємо кубиками і відправляємо в прогрітий казанок, попередньо наливши половину норми рослинного масла.
Болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і ріжемо соломкою середнього розміру. Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо великими кубиками. Не забуваємо всі овочі попередньо помити і обсушити.
До обсмаженої моркви з цибулею кидаємо помідори, а через п'ять хвилин вливаємо олію і закладаємо інші овочі. Протушиваем двадцять хвилин, знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Потім знову прогріваємо до кипіння, тушкуємо ще двадцять хвилин і знову охолодити.
Тепер додаємо за смаком сіль, перець, доводимо овочі до готовності ще приблизно десять хвилин, додаємо нарізаний часник і зелень, вливаємо оцет, і через дві хвилини розкладаємо по стерильним баночках . Укупориваем прокип'яченими кришками і визначаємо під теплу ковдру до охолодження, перевернувши банки догори дном.