Справжньою знахідкою для господинь є готові заправки для приготування перших страв. Досить відкрити заповітну баночку, додати її вміст у киплячий бульйон з картоплею і ароматне, апетитну страву на обід готовий. Але, звичайно ж, все це можливо за умови, що в сезон свіжих овочів ви не полінувалися і приділили деякий час на заготівлю таких заправок.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати на зиму заправу для розсольника.
Заправка для розсольнику з огірків на зиму - рецепт
Інгредієнти: огірки – 32 кг; помідори – 16 кг; морква – 11 кг; ріпчаста цибуля – 11 кг; крупа перлова – 05 кг; рослинна рафінована олія – 125 мл; вода – 125 мл; оцет 9% – 125 мл; сіль – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки. Приготування Огірки і помідори промиваємо в холодній воді і нарізаємо кубиками. Очищену моркву пропускаємо через крупну тертку, а ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо. В емальовану каструлю складаємо спочатку нарізані помідори, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо воду і рослинне масло і перемішуємо. Тепер закладаємо огірки, моркву, ріпчасту цибулю і промиту перлову крупу, знову перемішуємо і визначаємо на вогонь. Після закипання проварюємо масу на помірному вогні тридцять хвилин. За десять хвилин до кінця приготування вливаємо оцет.
Готову заготовку гарячої розкладаємо по попередньо простерилизованным баночках і закатуємо прокип'яченими кришечками. Даємо повністю охолонути під ковдрою дном догори і визначаємо на зберігання в темне місце.
Заправка для розсольнику на зиму без перловки
Інгредієнти: огірки – 22 кг; морква – 04 кг; ріпчаста цибуля – 04 кг; часник – 1 велика головка; рослинна рафінована олія – 200 мл; кріп – 1 пучок; петрушка – 1 пучок; оцет 9% – 90 мл; сіль – 15 ст. ложки; цукровий пісок – 25 ст. ложки. Приготування Огірки, очищену моркву і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, а часник чистимо і пропускаємо через прес. Промиту і просушену петрушку і кріп дрібно рубаємо. Визначаємо всі підготовлені овочі та зелень в емальовану каструлю, заправляємо рафінованим рослинним маслом, сіллю, цукровим піском і оцтом, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години.
Після закінчення часу визначаємо ємність з овочевою масою на вогонь, прогріваємо до кипіння і проварюємо десять хвилин. Тут же розливаємо заготовку за заздалегідь підготовленим і сухим стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришками, ховаємо під теплу ковдру до охолодження, а потім складаємо в комору до інших заготовок.
Заправка для розсольнику з рисом на зиму
Інгредієнти: огірки – 900 г; помідори – 700 г; морква – 600 г; ріпчаста цибуля – 600 г; болгарський солодкий перець – 500 г; крупа рисова – 175 г; кріп – 1 невеликий пучок; петрушка – 1 невеликий пучок; рослинна рафінована олія – 160 мл; вода – 300 мл; оцет 9% – 100 мл; сіль – 15 ст. ложки; цукровий пісок – 1 ст. ложки. Приготування Перед приготуванням заготовки промиємо всі овочі і зелень, моркву, цибулю і солодкий болгарський перець очистимо.
Тепер нарізаємо огірки, помідори, перець і цибулю кубиками, моркву пропускаємо через крупну тертку, а зелень дрібно рубаємо.
Змішуємо всі підготовлені компоненти в емальованій каструлі, всипаємо промиту рисову крупу, вливаємо воду і рослинну олію, приправляємо сіллю, цукровим піском і ставимо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, проварюємо до пом'якшення рису. Потім вливаємо оцет і кип'ятимо ще п'ять хвилин.
Готову заготовку розкладаємо по сухим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо на самостерилизацию під теплу ковдру до повного охолодження.