Вернуться назад Распечатать

Заправка для розсольнику на зиму

Заправка для розсольнику на зиму
Справжньою знахідкою для господинь є готові заправки для приготування перших страв. Досить відкрити заповітну баночку, додати її вміст у киплячий бульйон з картоплею і ароматне, апетитну страву на обід готовий. Але, звичайно ж, все це можливо за умови, що в сезон свіжих овочів ви не полінувалися і приділили деякий час на заготівлю таких заправок.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати на зиму заправу для розсольника.

Заправка для розсольнику з огірків на зиму - рецепт


Інгредієнти:

  • огірки – 32 кг;

  • помідори – 16 кг;

  • морква – 11 кг;

  • ріпчаста цибуля – 11 кг;

  • крупа перлова – 05 кг;

  • рослинна рафінована олія – 125 мл;

  • вода – 125 мл;

  • оцет 9% – 125 мл;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Огірки і помідори промиваємо в холодній воді і нарізаємо кубиками. Очищену моркву пропускаємо через крупну тертку, а ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо. В емальовану каструлю складаємо спочатку нарізані помідори, додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо воду і рослинне масло і перемішуємо. Тепер закладаємо огірки, моркву, ріпчасту цибулю і промиту перлову крупу, знову перемішуємо і визначаємо на вогонь. Після закипання проварюємо масу на помірному вогні тридцять хвилин. За десять хвилин до кінця приготування вливаємо оцет.
    Готову заготовку гарячої розкладаємо по попередньо простерилизованным баночках і закатуємо прокип'яченими кришечками. Даємо повністю охолонути під ковдрою дном догори і визначаємо на зберігання в темне місце.

    Заправка для розсольнику на зиму без перловки


    Інгредієнти:

  • огірки – 22 кг;

  • морква – 04 кг;

  • ріпчаста цибуля – 04 кг;

  • часник – 1 велика головка;

  • рослинна рафінована олія – 200 мл;

  • кріп – 1 пучок;

  • петрушка – 1 пучок;

  • оцет 9% – 90 мл;

  • сіль – 15 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 25 ст. ложки.


  • Приготування
    Огірки, очищену моркву і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, а часник чистимо і пропускаємо через прес. Промиту і просушену петрушку і кріп дрібно рубаємо. Визначаємо всі підготовлені овочі та зелень в емальовану каструлю, заправляємо рафінованим рослинним маслом, сіллю, цукровим піском і оцтом, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години.
    Після закінчення часу визначаємо ємність з овочевою масою на вогонь, прогріваємо до кипіння і проварюємо десять хвилин. Тут же розливаємо заготовку за заздалегідь підготовленим і сухим стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришками, ховаємо під теплу ковдру до охолодження, а потім складаємо в комору до інших заготовок.

    Заправка для розсольнику з рисом на зиму


    Інгредієнти:

  • огірки – 900 г;

  • помідори – 700 г;

  • морква – 600 г;

  • ріпчаста цибуля – 600 г;

  • болгарський солодкий перець – 500 г;

  • крупа рисова – 175 г;

  • кріп – 1 невеликий пучок;

  • петрушка – 1 невеликий пучок;

  • рослинна рафінована олія – 160 мл;

  • вода – 300 мл;

  • оцет 9% – 100 мл;

  • сіль – 15 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед приготуванням заготовки промиємо всі овочі і зелень, моркву, цибулю і солодкий болгарський перець очистимо.
    Заправка для розсольнику на зиму

    Тепер нарізаємо огірки, помідори, перець і цибулю кубиками, моркву пропускаємо через крупну тертку, а зелень дрібно рубаємо.
    Змішуємо всі підготовлені компоненти в емальованій каструлі, всипаємо промиту рисову крупу, вливаємо воду і рослинну олію, приправляємо сіллю, цукровим піском і ставимо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, проварюємо до пом'якшення рису. Потім вливаємо оцет і кип'ятимо ще п'ять хвилин.
    Готову заготовку розкладаємо по сухим стерильним баночках, укупориваем кришками і ставимо на самостерилизацию під теплу ковдру до повного охолодження.