Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варена аджика з хроном на зиму

Варена аджика з хроном на зиму

16-09-2015, 20:11
5 514
Варена аджика з хроном на зиму
За запропонованими нижче рецептами можна заготовити на зиму смачну варену аджику з хріном. Така заготівля прекрасно зберігається при кімнатній температурі і не вимагає наявності додаткового місця в холодильнику.

Варена аджика з хріном, помідорами і часником - рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • корінь хрону – 025 кг;

  • помідори – 25 кг;

  • часник – 5 головок;

  • гіркий перець – 025 кг;

  • червоний болгарський перець – 05 кг;

  • рослинна рафінована олія – 125 мл;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • сіль крупна, не йодована – 60 г;

  • оцет 6% – 200 мл


  • Приготування
    Вимиті помідори розрізаємо на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Таким же чином подрібнюємо попередньо вимиті і очищені від насіння і плодоніжок гострі і солодкі перці і корінь хрону. Не забуваємо надіти при роботі з гострим перцем гумові рукавички.
    Всі інгредієнти складаємо в емальовану ємність, додаємо рослинне масло, сіль та цукровий пісок, гарненько перемішуємо і визначаємо на вогонь. Проварюємо аджику протягом однієї години, в кінці додаємо видавлений через прес часник, вливаємо оцет і перемішуємо.
    Ще гарячою розкладаємо аджику за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закатуємо прокип'яченими кришками і ховаємо під теплу ковдру до повного охолодження.

    Варена аджика з хріном, морквою і яблуками - рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • солодкий болгарський перець – 1 кг;

  • морква – 1 кг;

  • яблука кисло-солодкі – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 1 кг;

  • гострий червоний перець – 3-4 шт.;

  • часник – 3-4 головки;

  • корінь хрону – 3-5 шт.;

  • сіль крупна, не йодована – 120-150 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • рослинна рафінована олія – 500 мл;

  • оцет 9% – 100 мл


  • Приготування
    Помідори, яблука, гіркі і солодкі перчики моєму, просушуємо, позбавляє від плодоніжок і насіння і розрізаємо на кілька частин. При роботі з гострим перцем обов'язково надягаємо гумові рукавички, щоб уникнути печіння пальців рук.
    Ріпчасту цибулю, моркву і корінь хрону очищаємо і при необхідності також подрібнюємо.
    Тепер подрібнюємо підготовлені овочі, скориставшись м'ясорубкою, визначаємо в емальовану ємність і ставимо на вогонь. Після закипання витримуємо масу під кришкою на помірному вогні, помішуючи, протягом шістдесяти хвилин. Потім додаємо сіль, цукровий пісок, олію і оцет, кидаємо попередньо очищений і видавлений через прес часник, проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо плиту.
    Розкладаємо гарячу аджику по заздалегідь приготовленим простерилизованным баночках і укупориваем стерильними кришками. Визначаємо під теплу ковдру до повного охолодження і ставимо на зберігання до інших заготовок.

    Смачна варена аджика з хріном і зеленню


    Інгредієнти:

  • помідори – 25 кг;

  • солодкий болгарський перець – 07 кг;

  • гострий червоний перець – 2-3 шт.;

  • часник – 3 головки;

  • корінь хрону – 3-5 шт.;

  • зелень петрушки – 05 пучка;

  • зелень кропу – 05 пучка;

  • зелень базиліка (за бажанням) – 05 пучка;

  • сіль крупна, не йодована – за смаком;

  • цукровий пісок – 50 г або по смаку;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • оцет 9% – 30 мл


  • Приготування
    Промиваємо і просушуємо помідори, перці моєму і позбавляємо
    Варена аджика з хроном на зиму
    від плодоніжок і насіння. Корінь хрону і часник очищаємо і при необхідності промиваємо. Всі овочі розрізаємо на частини, пропускаємо один або два рази через м'ясорубку і складаємо в емальовану каструлю.
    Прогріваємо масу до кипіння і проварюємо на повільному вогні тридцять хвилин, помішуючи. Потім додаємо попередньо очищений і пропущений через прес часник, дрібно нарубану зелень, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок, оцет і вливаємо олію. Можна також на цьому етапі приправити аджику різними спеціями. Даємо заготівлі прокипіти ще п'ять хвилин, тут же розкладаємо по стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришками і ховаємо до повного охолодження під теплу ковдру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
    Заправка для розсольнику на зиму
    Заправка для розсольнику на зиму
    Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її