» » Варена аджика з хроном на зиму

Варена аджика з хроном на зиму

Варена аджика з хроном на зиму
За запропонованими нижче рецептами можна заготовити на зиму смачну варену аджику з хріном. Така заготівля прекрасно зберігається при кімнатній температурі і не вимагає наявності додаткового місця в холодильнику.

Варена аджика з хріном, помідорами і часником - рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • корінь хрону – 025 кг;

  • помідори – 25 кг;

  • часник – 5 головок;

  • гіркий перець – 025 кг;

  • червоний болгарський перець – 05 кг;

  • рослинна рафінована олія – 125 мл;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • сіль крупна, не йодована – 60 г;

  • оцет 6% – 200 мл


  • Приготування
    Вимиті помідори розрізаємо на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Таким же чином подрібнюємо попередньо вимиті і очищені від насіння і плодоніжок гострі і солодкі перці і корінь хрону. Не забуваємо надіти при роботі з гострим перцем гумові рукавички.
    Всі інгредієнти складаємо в емальовану ємність, додаємо рослинне масло, сіль та цукровий пісок, гарненько перемішуємо і визначаємо на вогонь. Проварюємо аджику протягом однієї години, в кінці додаємо видавлений через прес часник, вливаємо оцет і перемішуємо.
    Ще гарячою розкладаємо аджику за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закатуємо прокип'яченими кришками і ховаємо під теплу ковдру до повного охолодження.

    Варена аджика з хріном, морквою і яблуками - рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • солодкий болгарський перець – 1 кг;

  • морква – 1 кг;

  • яблука кисло-солодкі – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 1 кг;

  • гострий червоний перець – 3-4 шт.;

  • часник – 3-4 головки;

  • корінь хрону – 3-5 шт.;

  • сіль крупна, не йодована – 120-150 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • рослинна рафінована олія – 500 мл;

  • оцет 9% – 100 мл


  • Приготування
    Помідори, яблука, гіркі і солодкі перчики моєму, просушуємо, позбавляє від плодоніжок і насіння і розрізаємо на кілька частин. При роботі з гострим перцем обов'язково надягаємо гумові рукавички, щоб уникнути печіння пальців рук.
    Ріпчасту цибулю, моркву і корінь хрону очищаємо і при необхідності також подрібнюємо.
    Тепер подрібнюємо підготовлені овочі, скориставшись м'ясорубкою, визначаємо в емальовану ємність і ставимо на вогонь. Після закипання витримуємо масу під кришкою на помірному вогні, помішуючи, протягом шістдесяти хвилин. Потім додаємо сіль, цукровий пісок, олію і оцет, кидаємо попередньо очищений і видавлений через прес часник, проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо плиту.
    Розкладаємо гарячу аджику по заздалегідь приготовленим простерилизованным баночках і укупориваем стерильними кришками. Визначаємо під теплу ковдру до повного охолодження і ставимо на зберігання до інших заготовок.

    Смачна варена аджика з хріном і зеленню


    Інгредієнти:

  • помідори – 25 кг;

  • солодкий болгарський перець – 07 кг;

  • гострий червоний перець – 2-3 шт.;

  • часник – 3 головки;

  • корінь хрону – 3-5 шт.;

  • зелень петрушки – 05 пучка;

  • зелень кропу – 05 пучка;

  • зелень базиліка (за бажанням) – 05 пучка;

  • сіль крупна, не йодована – за смаком;

  • цукровий пісок – 50 г або по смаку;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • оцет 9% – 30 мл


  • Приготування
    Промиваємо і просушуємо помідори, перці моєму і позбавляємо
    Варена аджика з хроном на зиму
    від плодоніжок і насіння. Корінь хрону і часник очищаємо і при необхідності промиваємо. Всі овочі розрізаємо на частини, пропускаємо один або два рази через м'ясорубку і складаємо в емальовану каструлю.
    Прогріваємо масу до кипіння і проварюємо на повільному вогні тридцять хвилин, помішуючи. Потім додаємо попередньо очищений і пропущений через прес часник, дрібно нарубану зелень, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок, оцет і вливаємо олію. Можна також на цьому етапі приправити аджику різними спеціями. Даємо заготівлі прокипіти ще п'ять хвилин, тут же розкладаємо по стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришками і ховаємо до повного охолодження під теплу ковдру.
    Додав: admin | 16-09-2015, 20:11
    Переглядів: 1817