Аджика з кабачків чудово доповнить будь-яку страву або стане основою смачного бутерброда зі свіжим шматочком хліба. Крім того, це дуже бюджетна заготовка, яка включає в себе тільки доступні і недорогі продукти.
Завдяки ніжній м'якоті кабачка закуска виходить дуже легкою, а часник і перець додає гостроти та пікантності.
Існує маса рецептів приготування кабачкової аджики. Ми пропонуємо вам варіанти приготування такої заготовки з томатною пастою.
Рецепт аджики з кабачків з томатною пастою
Інгредієнти: кабачки – 25 кг; часник очищений – 2/3 склянки; гострий перець – 1 шт.; рослинна рафінована олія – 200 мл; цукровий пісок – 120 г; сіль – 80 г; томатна паста – 255 г; оцет 9% – 50 мл Приготування Перед приготуванням аджики промиваємо кабачки, гострий перець і очищений часник. Позбавляємо кабачки від шкірки і при необхідності від серцевини з насінням, у перцю видаляємо плодоніжки і вичищаємо насіння.
Пропускаємо кабачки і перець через м'ясорубку, визначаємо масу в емальовану каструльку, додаємо рослинне рафінована олія, томатну пасту, сіль та цукровий пісок. Прогріваємо аджику до кипіння і варимо, помішуючи, на помірному вогні годину. За десять хвилин до кінця варіння вливаємо оцет, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо.
Розливаємо гарячу аджику за попередньо простерилизованным баночках , закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо до повного охолодження.
Кабачкова аджика на зиму з томатною пастою і морквою
Інгредієнти: кабачки – 3 кг; морква – 07 кг; часник очищений – 1 склянка; гострий перець – 1 шт.; рослинна рафінована олія – 250 мл; цукровий пісок – 120 г; сіль – 25 ст. ложки; томатна паста – 275 р. Приготування Кабачки, моркву і гострий перець промиваємо, очищаємо і нарізаємо довільно шматочками середнього розміру. Прокручуємо всі овочі через м'ясорубку, складаємо в емальовану каструлю відповідного розміру, додаємо рослинне масло, сіль, цукровий пісок і томатну пасту, перемішуємо і визначаємо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, проварюємо сорок хвилин, і даємо охолонути. Потім додаємо пропущений через прес часник, доводимо до кипіння, витримуємо десять хвилин і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закорковуємо прокип'яченими кришками і закутуємо грунтовно до повного охолодження.
Гостра аджика з кабачків з томатною пастою і болгарським перцем
Інгредієнти: кабачки – 3 кг; болгарський перець – 550 г; морква – 500 г; часник очищений – 1 склянка; червоний мелений перець – 40-50 г; рослинна рафінована олія – 200 мл; цукровий пісок – 120 г; сіль – 2 ст. ложки; томатна паста – 295 р. Приготування Першим ділом підготуємо всі овочі для подальшої переробки. Кабачки, моркву і перці промиємо і позбавимо від плодоніжок і насіння. Молоді кабачки просто нарізаємо довільними шматочками, а з більш зрілих видалимо серцевину.
Морква очистимо і також наріжемо. Пропускаємо овочі через м'ясорубку і складаємо в емальовану ємність. Додаємо рослинне масло, сіль, цукровий пісок, томатну пасту, перемішуємо і визначаємо на плиту на середній вогонь. Після закипання витримуємо аджику сорок хвилин, додаємо пропущений через прес часник, додаємо червоний мелений перець, перемішуємо і через десять хвилин кипіння розливаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках і укупориваем кришками. Ставимо під теплу ковдру кришками вниз на самостерилизацию до повного охолодження.
Остиглі баночки визначаємо в комору до інших заготовок.