Домашня аджика з помідор - рецепт
Домашня аджика , приготовлена з помідорів на зиму за простими рецептами, стане прекрасним доповненням будь-якого страви в міжсезоння і наповнить його яскравим смаком і річної свіжістю.
Інгредієнти:
помідори – 13 кг;
часник – 2 головки;
морква – 250 г;
червоний болгарський перець – 250 г;
гіркий перець – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 125 г;
цукровий пісок – 90 г;
сіль – 35 г;
оцет 9% – 60 мл;
рослинна олія – 60 мл
Приготування
Підготувавши всі овочі необхідні для аджики, займемося їх переробкою. Надягаємо гумові рукавички і промиваємо гіркі і солодкі перці. Потім позбавляємо їх від плодоніжок і насіннєвих коробок і при необхідності розрізаємо на кілька частин, щоб вони з легкістю пройшли у пропускний отвір м'ясорубки. Далі моєму томати, вирізаємо білу частину біля плодоніжки і ділимо плоди на кілька частин. Також очищаємо цибулю, часник і моркву і за необхідності також розрізаємо на частини.
Тепер всі підготовлені овочі, крім часнику, прокручуємо через м'ясорубку і визначаємо масу в емальовану ємність. Ставимо її на вогонь, підігріваємо до кипіння, помішуючи, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму і проварюємо овочеву масу тридцять хвилин. Після закінчення часу додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло і перемішуємо. Витримуємо на вогні ще тридцять хвилин.
За сім хвилин до закінчення процесу варіння додаємо оцет, пропущений через прес часник, перемішуємо.
По готовності визначаємо гарячу аджику в попередньо простерилізовані сухі баночки, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо чим-небудь теплим до повного охолодження.
Інгредієнти:
помідори – 15 кг;
часник – 45 головки;
корінь хрону – 175 г;
сіль – 15-20 г або по смаку;
цукровий пісок – 15-25 г або по смаку.
Приготування
При приготуванні аджики з помідор без варіння необхідно дуже відповідально підійти до підготовки овочів і посуду, щоб знизити ризик розвитку бактерій в готовому продукті, які прискорять псування заготовки.
Отже, ретельно промиваємо помідори, гарненько витираємо їх насухо або даємо повністю просохнути, розстеливши їх на рушник. Часник розбираємо на зубки, очищаємо, при необхідності промиваємо і також просушуємо. Корінь хрону позбавляємо від зовнішньої шкірки, промиваємо і також даємо просохнути. Перед подальшою переробкою овочі не повинні бути мокрими або вологими.
Далі розрізаємо навпіл помідори, витягаємо білу частину біля плодоніжки і пропускаємо через суху стерильну м'ясорубку, чергуючи з зубцями часнику. Тепер нам потрібно подрібнити хрін. Для цього пов'язуємо на виході м'ясорубки поліетиленовий пакет і, розрізавши попередньо корінь на невеликі фрагменти, пропускаємо їх через м'ясорубку. Перекручена маса, потрапляючи в пакет, залишає в ньому всі свої сльозоточиві ефірні масла.
Змішуємо помідори з часником і хроном в емальованій ємності, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок і гарненько перемішуємо до їх розчинення.
Розливаємо готову аджику по заздалегідь простерилизованным сухим баночках, прикриваємо прокип'яченими кришечками і визначаємо на зберігання в холодильник або льох.
Інгредієнти:
помідори – 2 кг;
часник – 7-8 головок;
червоний болгарський перець – 1 кг;
гострий перець – 2 шт. або по смаку;
сіль – 75 г або по смаку;
мелений чорний і запашний перець – за смаком;
сушений базилік – за смаком;
мелений пажитник – за смаком.
Приготування
Миємо та очищаємо перці і помідори. Не забуваємо, при роботі з гострим перцем, надіти гумові рукавички. Часник розбираємо на зубки і також чистимо. Подрібнюємо всі підготовлені овочі, крім часнику, пропустивши їх через м'ясорубку або перемолу в блендері, визначаємо в емальовану каструлю і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім кидаємо всі спеції, сіль і проварюємо ще п'ятнадцять хвилин. За п'ять хвилин до кінця варіння додаємо пропущений через прес часник.
Розливаємо готову аджику по стерильним ємкостей, укупориваем кришечками і закутуємо до повного охолодження.
Варена домашня аджика з помідорів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши всі овочі необхідні для аджики, займемося їх переробкою. Надягаємо гумові рукавички і промиваємо гіркі і солодкі перці. Потім позбавляємо їх від плодоніжок і насіннєвих коробок і при необхідності розрізаємо на кілька частин, щоб вони з легкістю пройшли у пропускний отвір м'ясорубки. Далі моєму томати, вирізаємо білу частину біля плодоніжки і ділимо плоди на кілька частин. Також очищаємо цибулю, часник і моркву і за необхідності також розрізаємо на частини.
Тепер всі підготовлені овочі, крім часнику, прокручуємо через м'ясорубку і визначаємо масу в емальовану ємність. Ставимо її на вогонь, підігріваємо до кипіння, помішуючи, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму і проварюємо овочеву масу тридцять хвилин. Після закінчення часу додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло і перемішуємо. Витримуємо на вогні ще тридцять хвилин.
За сім хвилин до закінчення процесу варіння додаємо оцет, пропущений через прес часник, перемішуємо.
По готовності визначаємо гарячу аджику в попередньо простерилізовані сухі баночки, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо чим-небудь теплим до повного охолодження.
Домашня аджика з помідор - рецепт без варіння
Інгредієнти:
Приготування
При приготуванні аджики з помідор без варіння необхідно дуже відповідально підійти до підготовки овочів і посуду, щоб знизити ризик розвитку бактерій в готовому продукті, які прискорять псування заготовки.
Отже, ретельно промиваємо помідори, гарненько витираємо їх насухо або даємо повністю просохнути, розстеливши їх на рушник. Часник розбираємо на зубки, очищаємо, при необхідності промиваємо і також просушуємо. Корінь хрону позбавляємо від зовнішньої шкірки, промиваємо і також даємо просохнути. Перед подальшою переробкою овочі не повинні бути мокрими або вологими.
Далі розрізаємо навпіл помідори, витягаємо білу частину біля плодоніжки і пропускаємо через суху стерильну м'ясорубку, чергуючи з зубцями часнику. Тепер нам потрібно подрібнити хрін. Для цього пов'язуємо на виході м'ясорубки поліетиленовий пакет і, розрізавши попередньо корінь на невеликі фрагменти, пропускаємо їх через м'ясорубку. Перекручена маса, потрапляючи в пакет, залишає в ньому всі свої сльозоточиві ефірні масла.
Змішуємо помідори з часником і хроном в емальованій ємності, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок і гарненько перемішуємо до їх розчинення.
Розливаємо готову аджику по заздалегідь простерилизованным сухим баночках, прикриваємо прокип'яченими кришечками і визначаємо на зберігання в холодильник або льох.
Як швидко і смачно приготувати домашню аджику з помідорів - простий рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Миємо та очищаємо перці і помідори. Не забуваємо, при роботі з гострим перцем, надіти гумові рукавички. Часник розбираємо на зубки і також чистимо. Подрібнюємо всі підготовлені овочі, крім часнику, пропустивши їх через м'ясорубку або перемолу в блендері, визначаємо в емальовану каструлю і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім кидаємо всі спеції, сіль і проварюємо ще п'ятнадцять хвилин. За п'ять хвилин до кінця варіння додаємо пропущений через прес часник.
Розливаємо готову аджику по стерильним ємкостей, укупориваем кришечками і закутуємо до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
Смачна аджика з помідорів на зиму
Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
Рецепти аджики з агрусу на зиму
Сьогодні багато хто любить експерименти з продуктами, поєднують, здавалося б, зовсім несумісні інгредієнти. До таких страв можна сміливо віднести
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
Аджика з кабачків з томатною пастою
Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити