Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Аджика з хріном і помідорами на зиму

Аджика з хріном і помідорами на зиму

2-11-2015, 19:50
1 045
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Аджика – найпопулярніший гострий соус , який подають до різних страв для додання пікантності. Незважаючи на свою простоту, існує безліч рецептів його приготування. Ми розповімо вам, як зробити аджику з помідорів з хріном.

Рецепт сирої аджики з помідорів з хріном


Інгредієнти:

  • гіркий перець – 10 шт.;

  • часник – 220 г;

  • стиглі помідори – 2 кг;

  • болгарський червоний перець – 1 кг;

  • хрін – 150 г;

  • цукор дрібний – 2 ст. ложки;

  • сіль дрібна – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Помідори ретельно миємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Пекучі перці обробляємо і відрізаємо кінчики. Корінці хрону промиваємо і зрізаємо всі темні місця. З часнику видаляємо лушпиння, а солодкі перці обполіскуємо і видаляємо насіння. Коли всі інгредієнти готові, перекручуємо їх по черзі через м'ясорубку в глибоку миску – помідори, перець різних видів, часник і корінь хрону. Додаємо дрібну сіль, цукровий пісок і ретельно розмішуємо масу. Тепер відставляємо аджику в бік і засікаємо 2-3 години. Після цього пробуємо масу на смак і при необхідності підсолюємо. Банки ретельно миємо, обов'язково стерилізуємо, насухо витираємо і охолоджуємо. Розкладаємо приправу по підготовленій посуді, закриваємо кришкою і прибираємо сиру аджику з помідорів з хроном на зберігання в будь темне місце.

    Аджика з зелених помідорів з хріном


    Інгредієнти:

  • зелені помідори – 1 кг;

  • корінь хрону – 60 г;

  • часник – 1 головка;

  • сіль – 3 ч. ложки;

  • цукор – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Помідори промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку. Корінці хрону і часник обробляємо, також подрібнюємо і змішуємо все в глибокій мисці. Ретельно перемішуємо, підсолюємо масу і кидаємо цукровий пісок. Розливаємо готову аджику з сухим стерилізованим баночках, закатуємо кришками і зберігати соус в холодильнику.

    Аджика з хріном і помідорами на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори червоні – 2 кг;

  • перець червоний болгарський 1 кг;

  • перець гострий гіркий – 300 г;

  • часник – 200 г;

  • корінь хрону – 300 г;

  • оцет 9 % – 1 ст.;

  • сіль – 1 ст.


  • Приготування
    Помідори промиваємо, витираємо насухо рушником і перекручуємо через м'ясорубку. Обидва види перців обробляємо, видаляємо насіння і подрібнюємо овочі тим же способом, що і томати. Часник з хріном чистимо і перекручуємо через м'ясорубку. Далі з'єднуємо всі перемелені інгредієнти в глибокій мисці, додаємо за смаком сіль і вливаємо трохи оцту. Зайву рідину обережно зливаємо і розкладаємо готову аджику по стерилізованим баночках. Закрити капроновими кришками і зберігати соус на самій нижній полиці холодильника.

    Варена аджика з хріном і помідорами


    Інгредієнти:

  • перець болгарський – 1 кг;

  • яблука – 1 кг;

  • морква – 1 кг;

  • цибулина – 1 кг;

  • перець чилі – 2 шт.;

  • часник – 100 г;

  • корінь хрону – 3 шт.;

  • помідори – 2 кг;

  • сіль – 05 ст.;

  • цукор – 1 ст.;

  • масло рослинне – 500 мл;

  • оцет – 05 ст.


  • Приготування
    Аджика з хріном і помідорами на зиму

    Всі овочі й солодкі яблука промиваємо й обсушуємо. Помідори подрібнюємо через м'ясорубку. Корінь хрону обробляємо і натираємо на тертці. Інші овочі просто дрібненько шаткуємо ножем. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і рубаємо кубиками. Томатну пасту викладаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім додаємо всі підготовлені овочі і свіжі яблука. Приправляємо аджику цукром, сіллю і вливаємо необхідну кількість рослинного масла. Проварюємо всі разом на слабенькому вогні близько години, а за 5 хвилин до закінчення, додаємо часник і трохи оцту. Після цього розкладаємо аджику з сухим чистим баночках, закутуємо їх ковдрою, а після остигання переставляємо в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика без варіння на зиму
    Аджика без варіння на зиму
    Справжню кавказьку аджику не піддають тепловій обробці, адже в ній досить консервуючих компонентів. Але в даній статті ми пропонуємо не зовсім
    Сира аджика з хріном - рецепт
    Сира аджика з хріном - рецепт
    Серед такого достатку варіантів різної консервації, досвідчені господині знаходять час і бажання закрити пару баночок ароматного соусу. Так як
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
    Варена аджика на зиму
    Варена аджика на зиму
    Сьогодні в магазинах представлений неймовірний асортимент соусів на будь-який смак. Набагато краще і корисніше замінити покупний продукт домашнім.
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити