Аджика з хріном і помідорами на зиму
Аджика – найпопулярніший гострий соус , який подають до різних страв для додання пікантності. Незважаючи на свою простоту, існує безліч рецептів його приготування. Ми розповімо вам, як зробити аджику з помідорів з хріном.
Інгредієнти:
гіркий перець – 10 шт.;
часник – 220 г;
стиглі помідори – 2 кг;
болгарський червоний перець – 1 кг;
хрін – 150 г;
цукор дрібний – 2 ст. ложки;
сіль дрібна – 3 ст. ложки.
Приготування
Помідори ретельно миємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Пекучі перці обробляємо і відрізаємо кінчики. Корінці хрону промиваємо і зрізаємо всі темні місця. З часнику видаляємо лушпиння, а солодкі перці обполіскуємо і видаляємо насіння. Коли всі інгредієнти готові, перекручуємо їх по черзі через м'ясорубку в глибоку миску – помідори, перець різних видів, часник і корінь хрону. Додаємо дрібну сіль, цукровий пісок і ретельно розмішуємо масу. Тепер відставляємо аджику в бік і засікаємо 2-3 години. Після цього пробуємо масу на смак і при необхідності підсолюємо. Банки ретельно миємо, обов'язково стерилізуємо, насухо витираємо і охолоджуємо. Розкладаємо приправу по підготовленій посуді, закриваємо кришкою і прибираємо сиру аджику з помідорів з хроном на зберігання в будь темне місце.
Інгредієнти:
зелені помідори – 1 кг;
корінь хрону – 60 г;
часник – 1 головка;
сіль – 3 ч. ложки;
цукор – 1 ч. ложка.
Приготування
Помідори промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку. Корінці хрону і часник обробляємо, також подрібнюємо і змішуємо все в глибокій мисці. Ретельно перемішуємо, підсолюємо масу і кидаємо цукровий пісок. Розливаємо готову аджику з сухим стерилізованим баночках, закатуємо кришками і зберігати соус в холодильнику.
Інгредієнти:
помідори червоні – 2 кг;
перець червоний болгарський 1 кг;
перець гострий гіркий – 300 г;
часник – 200 г;
корінь хрону – 300 г;
оцет 9 % – 1 ст.;
сіль – 1 ст.
Приготування
Помідори промиваємо, витираємо насухо рушником і перекручуємо через м'ясорубку. Обидва види перців обробляємо, видаляємо насіння і подрібнюємо овочі тим же способом, що і томати. Часник з хріном чистимо і перекручуємо через м'ясорубку. Далі з'єднуємо всі перемелені інгредієнти в глибокій мисці, додаємо за смаком сіль і вливаємо трохи оцту. Зайву рідину обережно зливаємо і розкладаємо готову аджику по стерилізованим баночках. Закрити капроновими кришками і зберігати соус на самій нижній полиці холодильника.
Інгредієнти:
перець болгарський – 1 кг;
яблука – 1 кг;
морква – 1 кг;
цибулина – 1 кг;
перець чилі – 2 шт.;
часник – 100 г;
корінь хрону – 3 шт.;
помідори – 2 кг;
сіль – 05 ст.;
цукор – 1 ст.;
масло рослинне – 500 мл;
оцет – 05 ст.
Приготування
Всі овочі й солодкі яблука промиваємо й обсушуємо. Помідори подрібнюємо через м'ясорубку. Корінь хрону обробляємо і натираємо на тертці. Інші овочі просто дрібненько шаткуємо ножем. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і рубаємо кубиками. Томатну пасту викладаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім додаємо всі підготовлені овочі і свіжі яблука. Приправляємо аджику цукром, сіллю і вливаємо необхідну кількість рослинного масла. Проварюємо всі разом на слабенькому вогні близько години, а за 5 хвилин до закінчення, додаємо часник і трохи оцту. Після цього розкладаємо аджику з сухим чистим баночках, закутуємо їх ковдрою, а після остигання переставляємо в холодильник.
Рецепт сирої аджики з помідорів з хріном
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ретельно миємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Пекучі перці обробляємо і відрізаємо кінчики. Корінці хрону промиваємо і зрізаємо всі темні місця. З часнику видаляємо лушпиння, а солодкі перці обполіскуємо і видаляємо насіння. Коли всі інгредієнти готові, перекручуємо їх по черзі через м'ясорубку в глибоку миску – помідори, перець різних видів, часник і корінь хрону. Додаємо дрібну сіль, цукровий пісок і ретельно розмішуємо масу. Тепер відставляємо аджику в бік і засікаємо 2-3 години. Після цього пробуємо масу на смак і при необхідності підсолюємо. Банки ретельно миємо, обов'язково стерилізуємо, насухо витираємо і охолоджуємо. Розкладаємо приправу по підготовленій посуді, закриваємо кришкою і прибираємо сиру аджику з помідорів з хроном на зберігання в будь темне місце.
Аджика з зелених помідорів з хріном
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку. Корінці хрону і часник обробляємо, також подрібнюємо і змішуємо все в глибокій мисці. Ретельно перемішуємо, підсолюємо масу і кидаємо цукровий пісок. Розливаємо готову аджику з сухим стерилізованим баночках, закатуємо кришками і зберігати соус в холодильнику.
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, витираємо насухо рушником і перекручуємо через м'ясорубку. Обидва види перців обробляємо, видаляємо насіння і подрібнюємо овочі тим же способом, що і томати. Часник з хріном чистимо і перекручуємо через м'ясорубку. Далі з'єднуємо всі перемелені інгредієнти в глибокій мисці, додаємо за смаком сіль і вливаємо трохи оцту. Зайву рідину обережно зливаємо і розкладаємо готову аджику по стерилізованим баночках. Закрити капроновими кришками і зберігати соус на самій нижній полиці холодильника.
Варена аджика з хріном і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі й солодкі яблука промиваємо й обсушуємо. Помідори подрібнюємо через м'ясорубку. Корінь хрону обробляємо і натираємо на тертці. Інші овочі просто дрібненько шаткуємо ножем. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і рубаємо кубиками. Томатну пасту викладаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім додаємо всі підготовлені овочі і свіжі яблука. Приправляємо аджику цукром, сіллю і вливаємо необхідну кількість рослинного масла. Проварюємо всі разом на слабенькому вогні близько години, а за 5 хвилин до закінчення, додаємо часник і трохи оцту. Після цього розкладаємо аджику з сухим чистим баночках, закутуємо їх ковдрою, а після остигання переставляємо в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика без варіння на зиму
Справжню кавказьку аджику не піддають тепловій обробці, адже в ній досить консервуючих компонентів. Але в даній статті ми пропонуємо не зовсім
Сира аджика з хріном - рецепт
Серед такого достатку варіантів різної консервації, досвідчені господині знаходять час і бажання закрити пару баночок ароматного соусу. Так як
Смачна аджика з помідорів на зиму
Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
Варена аджика на зиму
Сьогодні в магазинах представлений неймовірний асортимент соусів на будь-який смак. Набагато краще і корисніше замінити покупний продукт домашнім.
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити