Аджика без варіння на зиму
Гостренькі аджика прекрасно підійде до будь-якого гарніру, до рибних і м'ясних страв. Вона відмінно замінить різні соуси, кетчупи і томатні пасти, які можуть знадобитися взимку, а якщо зробити аджику без варіння, то в ній зберігаються всі вітаміни.
Інгредієнти:
стиглі помідори – 4 кг;
болгарський перець – 2 кг;
стручковий перець – 3 шт.;
часник – 200 г;
аспірин – 3 шт.;
оцет 9 % - 200 мл;
спеції.
Приготування
Всі овочі добре промиваємо, трохи просушуємо, а потім помідори і солодкий перець чистимо і подрібнюємо. Стручковий перець чилі обробляємо, виймаємо все насіння і перекручуємо через м'ясорубку. З'єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, кидаємо подрібнений часничок і вливаємо трохи столового оцту. Таблетки аспірину раздавливаем товкачиком, кидаємо в сиру аджику і приправляємо спеціями. Гарненько все перемішуємо ложкою, даємо їй настоятися протягом години, накривши зверху марлею, щоб маса могла «дихати» і у неї не потрапляло сміття. Після цього аджику гарненько перемішуємо, акуратно викладаємо в сухі підготовлені баночки і закручуємо їх кришками. Прибираємо консервацію в прохолодне місце і прибираємо аджику з аспірином в холодильник або в підвал.
Інгредієнти:
солодкий червоний перець – 500 г;
гіркий перець – 150 г;
часник – 300 г;
морква – 300 г;
яблука – 300 г;
помідори – 400 р;
паста томатна – 2 ст. ложки;
гірчиця – 100 г;
столовий оцет – 220 мл;
спеції.
Приготування
Болгарський і стручковий перець обробляємо і промиваємо. Часник чистимо від лушпиння, а моркву миємо й обсушуємо. З помідорів знімаємо шкірку, а яблука нарізаємо скибочками. Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо через м'ясорубку, додаємо томатну пасту, кладемо гірчицю, вливаємо трохи оцту і кидаємо спеції за смаком. Ретельно розмішуємо отриману масу, розкладаємо по чистим сухим баночках, закручуємо кришками і прибираємо аджику в холодильник. Її можна відразу подавати до страв, але чим довше вона постоїть, тим багатше та насиченим вийде на смак.
Інгредієнти:
пекучий зелений перець – 3 кг;
часник – 250 г;
мелені зерна коріандру – 1 ч. ложка;
свіжа кінза – 2 пучка;
свіжий селера – 2 пучка;
кріп свіжий – 1 пучок;
спеції;
столовий оцет – 30 мл
Приготування
Перець гарненько промиваємо, обробляємо і пропускаємо через м'ясорубку. Часник чистимо і разом з рубаною зеленню і коріандром подрібнюємо в блендері. З'єднуємо отриману масу з перцем, додаємо за смаком сіль, спеції і вливаємо трохи столового оцту. Все ретельно перемішуємо, розкладаємо аджику за заздалегідь підготовленим баночках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
стиглі помідори – 2 кг;
слива – 500 г;
перець болгарський – 500 г;
цибулина – 500 г;
перець чилі – 5 стручків;
морква – 1 шт.;
оцет столовий – 2 ст. ложки;
спеції;
масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування
Сливу ретельно промиваємо, обсушуємо на рушник, акуратно видаляємо кісточки, а з стиглих томатів знімаємо шкірку. Болгарський перець обполіскуємо, обробляємо і подрібнюємо. Потім всі інгредієнти, перекручуємо через м'ясорубку, щоб отримати однорідне овочеве пюре. Після цього вливаємо олію, і все ретельно перемішуємо. У самому кінці додаємо трохи столового оцту, розкладаємо аджику по банках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику або льосі. Подаємо її до будь-якої страви, щоб надати йому пікантності та оригінальності.
Аджика на зиму з помідорів з аспірином без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі добре промиваємо, трохи просушуємо, а потім помідори і солодкий перець чистимо і подрібнюємо. Стручковий перець чилі обробляємо, виймаємо все насіння і перекручуємо через м'ясорубку. З'єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, кидаємо подрібнений часничок і вливаємо трохи столового оцту. Таблетки аспірину раздавливаем товкачиком, кидаємо в сиру аджику і приправляємо спеціями. Гарненько все перемішуємо ложкою, даємо їй настоятися протягом години, накривши зверху марлею, щоб маса могла «дихати» і у неї не потрапляло сміття. Після цього аджику гарненько перемішуємо, акуратно викладаємо в сухі підготовлені баночки і закручуємо їх кришками. Прибираємо консервацію в прохолодне місце і прибираємо аджику з аспірином в холодильник або в підвал.
Аджика з яблуками без варіння на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський і стручковий перець обробляємо і промиваємо. Часник чистимо від лушпиння, а моркву миємо й обсушуємо. З помідорів знімаємо шкірку, а яблука нарізаємо скибочками. Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо через м'ясорубку, додаємо томатну пасту, кладемо гірчицю, вливаємо трохи оцту і кидаємо спеції за смаком. Ретельно розмішуємо отриману масу, розкладаємо по чистим сухим баночках, закручуємо кришками і прибираємо аджику в холодильник. Її можна відразу подавати до страв, але чим довше вона постоїть, тим багатше та насиченим вийде на смак.
Зелена аджика на зиму без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Перець гарненько промиваємо, обробляємо і пропускаємо через м'ясорубку. Часник чистимо і разом з рубаною зеленню і коріандром подрібнюємо в блендері. З'єднуємо отриману масу з перцем, додаємо за смаком сіль, спеції і вливаємо трохи столового оцту. Все ретельно перемішуємо, розкладаємо аджику за заздалегідь підготовленим баночках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику.
Аджика з сливи на зиму без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Сливу ретельно промиваємо, обсушуємо на рушник, акуратно видаляємо кісточки, а з стиглих томатів знімаємо шкірку. Болгарський перець обполіскуємо, обробляємо і подрібнюємо. Потім всі інгредієнти, перекручуємо через м'ясорубку, щоб отримати однорідне овочеве пюре. Після цього вливаємо олію, і все ретельно перемішуємо. У самому кінці додаємо трохи столового оцту, розкладаємо аджику по банках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику або льосі. Подаємо її до будь-якої страви, щоб надати йому пікантності та оригінальності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зелена аджика на зиму - рецепт
Смачна, ароматна, неймовірно аджика пекуча у вас вийде, якщо скористаєтеся деякими нашими порадами. Зробити такий соус самостійно зовсім не складно,
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
Сира аджика з хріном - рецепт
Серед такого достатку варіантів різної консервації, досвідчені господині знаходять час і бажання закрити пару баночок ароматного соусу. Так як
Варена аджика на зиму
Сьогодні в магазинах представлений неймовірний асортимент соусів на будь-який смак. Набагато краще і корисніше замінити покупний продукт домашнім.
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з