Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зелена аджика на зиму - рецепт

Зелена аджика на зиму - рецепт

2-11-2015, 19:54
796
Зелена аджика на зиму - рецепт
Аджика – приголомшлива ароматна приправа, розпалює апетит і надає пікантну нотку самим різноманітним стравам. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом зеленої аджики.

Рецепт зеленої грузинської аджики


Інгредієнти:

  • кінза – 400 г;

  • селера – 400 г;

  • петрушка – 400 г;

  • пекучий перець – 300 г;

  • часник – 4 головки;

  • сіль дрібна – 80 г;

  • м'ята – 1 пучок;

  • волоські горіхи – 150 р.


  • Приготування
    Зелень ретельно перебираємо, обробляємо і замочуємо в холодній воді на 15 хвилин. Після цього розкладаємо її на сухе рушник і залишаємо на деякий час, щоб повністю позбавитися від зайвої вологи. Цим часом чистимо часник, а перці обполіскуємо і очищаємо від насіння. Далі, всі інгредієнти складаємо в чашу блендера, додати волоські горіхи подрібнюємо. Отриману зелену масу приправляємо спеціями на ваш смак, розкладаємо аджику в чисті банки і зберігаємо в холодильнику.

    Аджика із зелених помідор без варіння


    Інгредієнти:

  • помідори зелені – 5 шт.;

  • солодкий зелений перець – 700 г;

  • пекучий перець – 1 стручок;

  • часник – 2 зубчики;

  • петрушка – 1 пучок;

  • кінза – 1 пучок;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • мелений коріандр – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • хмелі-сунелі – 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Всі овочі і зелень гарненько промиваємо і обробляємо: відрізуємо плодоніжки, видаляємо стеблинки і позбавляє від насіння. Далі нарізаємо помідори з перцем на шматочки і викладаємо в чашу комбайна. Додаємо підготовлену зелень, часник подрібнюємо до однорідного стану. Потім приправляємо готову аджику спеціями, приправами, вливаємо трохи олії і гарненько перемішуємо. Після цього розкладаємо її по стерилізованим баночках і зберігаємо в холодильнику.

    Рецепт зеленої аджики на зиму


    Інгредієнти:

  • зелені помідори – 6 кг;

  • часник – 600 г;
  • Зелена аджика на зиму - рецепт

  • зелений солодкий перець – 2 кг;

  • гострий перець – 4 стручка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль велика – 5 ст. ложок;

  • оцет – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Отже, спочатку необхідно підготувати банки і простерилізувати їх на пару. Всі овочі промиваємо, очищаємо від насіння і обрізаємо хвостики на перці. Для того щоб аджика вийшла не водянистою помідори розрізаємо на половинки і складаємо на 15 години в будь-який посуд, а потім перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо подрібнений в блендері часник, перець, додаємо сіль, цукор і вливаємо необхідну кількість оцту. Все добре перемішуємо і розкладаємо готову аджику в стерилізовані банки. Закатуємо бляшаними кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика без варіння на зиму
    Аджика без варіння на зиму
    Справжню кавказьку аджику не піддають тепловій обробці, адже в ній досить консервуючих компонентів. Але в даній статті ми пропонуємо не зовсім
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
    Варена аджика на зиму
    Варена аджика на зиму
    Сьогодні в магазинах представлений неймовірний асортимент соусів на будь-який смак. Набагато краще і корисніше замінити покупний продукт домашнім.
    Рецепти аджики з агрусу на зиму
    Рецепти аджики з агрусу на зиму
    Сьогодні багато хто любить експерименти з продуктами, поєднують, здавалося б, зовсім несумісні інгредієнти. До таких страв можна сміливо віднести
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Зелена аджика
    Зелена аджика
    Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з