Вернуться назад Распечатать

Зелена аджика на зиму - рецепт

Зелена аджика на зиму - рецепт
Аджика – приголомшлива ароматна приправа, розпалює апетит і надає пікантну нотку самим різноманітним стравам. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом зеленої аджики.

Рецепт зеленої грузинської аджики


Інгредієнти:

  • кінза – 400 г;

  • селера – 400 г;

  • петрушка – 400 г;

  • пекучий перець – 300 г;

  • часник – 4 головки;

  • сіль дрібна – 80 г;

  • м'ята – 1 пучок;

  • волоські горіхи – 150 р.


  • Приготування
    Зелень ретельно перебираємо, обробляємо і замочуємо в холодній воді на 15 хвилин. Після цього розкладаємо її на сухе рушник і залишаємо на деякий час, щоб повністю позбавитися від зайвої вологи. Цим часом чистимо часник, а перці обполіскуємо і очищаємо від насіння. Далі, всі інгредієнти складаємо в чашу блендера, додати волоські горіхи подрібнюємо. Отриману зелену масу приправляємо спеціями на ваш смак, розкладаємо аджику в чисті банки і зберігаємо в холодильнику.

    Аджика із зелених помідор без варіння


    Інгредієнти:

  • помідори зелені – 5 шт.;

  • солодкий зелений перець – 700 г;

  • пекучий перець – 1 стручок;

  • часник – 2 зубчики;

  • петрушка – 1 пучок;

  • кінза – 1 пучок;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • мелений коріандр – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • хмелі-сунелі – 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Всі овочі і зелень гарненько промиваємо і обробляємо: відрізуємо плодоніжки, видаляємо стеблинки і позбавляє від насіння. Далі нарізаємо помідори з перцем на шматочки і викладаємо в чашу комбайна. Додаємо підготовлену зелень, часник подрібнюємо до однорідного стану. Потім приправляємо готову аджику спеціями, приправами, вливаємо трохи олії і гарненько перемішуємо. Після цього розкладаємо її по стерилізованим баночках і зберігаємо в холодильнику.

    Рецепт зеленої аджики на зиму


    Інгредієнти:

  • зелені помідори – 6 кг;

  • часник – 600 г;
  • Зелена аджика на зиму - рецепт

  • зелений солодкий перець – 2 кг;

  • гострий перець – 4 стручка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль велика – 5 ст. ложок;

  • оцет – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Отже, спочатку необхідно підготувати банки і простерилізувати їх на пару. Всі овочі промиваємо, очищаємо від насіння і обрізаємо хвостики на перці. Для того щоб аджика вийшла не водянистою помідори розрізаємо на половинки і складаємо на 15 години в будь-який посуд, а потім перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо подрібнений в блендері часник, перець, додаємо сіль, цукор і вливаємо необхідну кількість оцту. Все добре перемішуємо і розкладаємо готову аджику в стерилізовані банки. Закатуємо бляшаними кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.