Аджика – приголомшлива ароматна приправа, розпалює апетит і надає пікантну нотку самим різноманітним стравам. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом зеленої аджики.
Рецепт зеленої грузинської аджики
Інгредієнти: кінза – 400 г; селера – 400 г; петрушка – 400 г; пекучий перець – 300 г; часник – 4 головки; сіль дрібна – 80 г; м'ята – 1 пучок; волоські горіхи – 150 р. Приготування Зелень ретельно перебираємо, обробляємо і замочуємо в холодній воді на 15 хвилин. Після цього розкладаємо її на сухе рушник і залишаємо на деякий час, щоб повністю позбавитися від зайвої вологи. Цим часом чистимо часник, а перці обполіскуємо і очищаємо від насіння. Далі, всі інгредієнти складаємо в чашу блендера, додати волоські горіхи подрібнюємо. Отриману зелену масу приправляємо спеціями на ваш смак, розкладаємо аджику в чисті банки і зберігаємо в холодильнику.
Аджика із зелених помідор без варіння
Інгредієнти: помідори зелені – 5 шт.; солодкий зелений перець – 700 г; пекучий перець – 1 стручок; часник – 2 зубчики; петрушка – 1 пучок; кінза – 1 пучок; масло рослинне – 4 ст. ложки; мелений коріандр – 2 ст. ложки; спеції; хмелі-сунелі – 3 ч. ложки. Приготування Всі овочі і зелень гарненько промиваємо і обробляємо: відрізуємо плодоніжки, видаляємо стеблинки і позбавляє від насіння. Далі нарізаємо помідори з перцем на шматочки і викладаємо в чашу комбайна. Додаємо підготовлену зелень, часник подрібнюємо до однорідного стану. Потім приправляємо готову аджику спеціями, приправами, вливаємо трохи олії і гарненько перемішуємо. Після цього розкладаємо її по стерилізованим баночках і зберігаємо в холодильнику.
Рецепт зеленої аджики на зиму
Інгредієнти: зелені помідори – 6 кг; часник – 600 г; зелений солодкий перець – 2 кг; гострий перець – 4 стручка; цукор – 2 ст. ложки; сіль велика – 5 ст. ложок; оцет – 5 ст. ложок. Приготування Отже, спочатку необхідно підготувати банки і простерилізувати їх на пару. Всі овочі промиваємо, очищаємо від насіння і обрізаємо хвостики на перці. Для того щоб аджика вийшла не водянистою помідори розрізаємо на половинки і складаємо на 15 години в будь-який посуд, а потім перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо подрібнений в блендері часник, перець, додаємо сіль, цукор і вливаємо необхідну кількість оцту. Все добре перемішуємо і розкладаємо готову аджику в стерилізовані банки. Закатуємо бляшаними кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.