Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варена аджика на зиму

Варена аджика на зиму

2-11-2015, 19:49
1 389
Варена аджика на зиму
Аджика – гострий соус , який поліпшить будь-яке рибне, м'ясне та овочеве страва, а також додасть йому пікантності та оригінальності. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати варену аджику на зиму.

Рецепт вареної аджики з помідорів на зиму


Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 5 шт.;

  • слива – 1 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • перець болгарський – 5 шт.;

  • спеції;

  • цукор дрібний – 2 ст. ложки;

  • оцет – 100 мл;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Отже, сливу промиваємо і виймаємо кісточки. Болгарська перець обробляємо, акуратно видаляємо хвостики і серцевинки. Помідори обполіскуємо, розрізаємо навпіл і натираємо м'якоть ну крупну тертку. Потім очищену цибулю, сливи і обидва види перців перекручуємо через м'ясорубку в глибоку каструлю і ставимо варитися на слабенький вогонь. Через 30 хвилин додаємо сіль, цукор за смаком, вливаємо трохи оцту, додаємо спеції і видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику. Все ретельно перемішуємо, кип'ятимо 3 хвилинки і знімаємо варену аджику з вогню. Відразу ж розкладаємо її за підготовленим заздалегідь баночках, закриваємо кришками і зберігати закуску після охолодження в холодильнику.

    Гостра варена аджика на зиму


    Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1 кг;

  • помідори – 2 кг;

  • часник – 200 г;

  • гострий перець – 250 г;

  • олія – 05 склянки;

  • оцет – 50 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку промиваємо і обробляємо всі овочі: помідори, перець і часник перекручуємо через м'ясорубку і переливаємо отриману масу в глибоку каструлю. Ставимо овочеву масу на слабенький вогонь і проварюємо 35 хвилин, регулярно помішуючи. Не гаючи часу, готуємо цукор, сіль, спеції і подрібнюємо ножем свіжу зелень. Після закінчення часу наливаємо у аджику рослинне масло, оцет, додаємо зелень, спеції, солимо і сахарим за смаком. Проварюємо масу ще 10 хвилин, а потім розкладаємо по стерильним баночках, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо. Потім переставляємо аджику в будь прохолодне місце і зберігаємо всю зиму.

    Варена аджика з яблуками на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 10 шт.;

  • морква – 10 шт.;

  • перець червоний – 5 шт.;

  • зелені яблука – 8 шт.;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • перець чилі – 5 шт.;

  • оцет – 70 мл;

  • сіль дрібна – 2 ст. ложки;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування
    Всі овочі, крім часнику, ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо. Потім викладаємо в чашу блендера, додаємо подрібнені яблука і збиваємо до однорідного стану. Готове овочеве пюре переливаємо в каструлю і доводимо до закипання, помішуючи. Після цього вогонь зменшуємо і проварюємо аджику близько години. Потім вливаємо столовий оцет, олію, кидаємо цукор і сіль. Гарненько перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин, а потім знімаємо посуд з вогню. Часник чистимо, подрібнюємо, додаємо в гарячу суміш, розмішуємо і залишаємо при кімнатній температурі. Тим часом стерилізуємо банки з кришками, вставляємо воронки і розливаємо готову аджику. Закочує банки і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

    Рецепт вареної аджики з хроном на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори стиглі – 2 кг;

  • болгарський перець – 1 кг;

  • часник – 300 г;
  • Варена аджика на зиму

  • пекучий перець – 200 р;

  • свіжий корінь хрону – 400 р;

  • оцет – 1 ст.;

  • сіль – 05 ст.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо, обробляємо, пропускаємо через м'ясорубку і ставимо на слабкий вогонь. Проварюємо масу 20 хвилин, вливаємо оцет, солимо за смаком, кип'ятимо і розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим баночках. Закриваємо кришками, прибираємо після охолодження в холодильник і подаємо в якості закуски до гарнірів або м'ясних страв.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зелена аджика на зиму - рецепт
    Зелена аджика на зиму - рецепт
    Смачна, ароматна, неймовірно аджика пекуча у вас вийде, якщо скористаєтеся деякими нашими порадами. Зробити такий соус самостійно зовсім не складно,
    Аджика без варіння на зиму
    Аджика без варіння на зиму
    Справжню кавказьку аджику не піддають тепловій обробці, адже в ній досить консервуючих компонентів. Але в даній статті ми пропонуємо не зовсім
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити