Аджика – гострий соус , який поліпшить будь-яке рибне, м'ясне та овочеве страва, а також додасть йому пікантності та оригінальності. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати варену аджику на зиму.
Рецепт вареної аджики з помідорів на зиму
Інгредієнти: стиглі помідори – 5 шт.; слива – 1 кг; цибулина – 2 шт.; перець болгарський – 5 шт.; спеції; цукор дрібний – 2 ст. ложки; оцет – 100 мл; сіль – 2 ч. ложки; часник – 3 зубчики. Приготування Отже, сливу промиваємо і виймаємо кісточки. Болгарська перець обробляємо, акуратно видаляємо хвостики і серцевинки. Помідори обполіскуємо, розрізаємо навпіл і натираємо м'якоть ну крупну тертку. Потім очищену цибулю, сливи і обидва види перців перекручуємо через м'ясорубку в глибоку каструлю і ставимо варитися на слабенький вогонь. Через 30 хвилин додаємо сіль, цукор за смаком, вливаємо трохи оцту, додаємо спеції і видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику. Все ретельно перемішуємо, кип'ятимо 3 хвилинки і знімаємо варену аджику з вогню. Відразу ж розкладаємо її за підготовленим заздалегідь баночках, закриваємо кришками і зберігати закуску після охолодження в холодильнику.
Гостра варена аджика на зиму
Інгредієнти: болгарський перець – 1 кг; помідори – 2 кг; часник – 200 г; гострий перець – 250 г; олія – 05 склянки; оцет – 50 мл; цукор – 2 ст. ложки; сіль; свіжа зелень – за смаком. Приготування Спочатку промиваємо і обробляємо всі овочі: помідори, перець і часник перекручуємо через м'ясорубку і переливаємо отриману масу в глибоку каструлю. Ставимо овочеву масу на слабенький вогонь і проварюємо 35 хвилин, регулярно помішуючи. Не гаючи часу, готуємо цукор, сіль, спеції і подрібнюємо ножем свіжу зелень. Після закінчення часу наливаємо у аджику рослинне масло, оцет, додаємо зелень, спеції, солимо і сахарим за смаком. Проварюємо масу ще 10 хвилин, а потім розкладаємо по стерильним баночках, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо. Потім переставляємо аджику в будь прохолодне місце і зберігаємо всю зиму.
Варена аджика з яблуками на зиму
Інгредієнти: помідори – 10 шт.; морква – 10 шт.; перець червоний – 5 шт.; зелені яблука – 8 шт.; масло рослинне – 200 мл; перець чилі – 5 шт.; оцет – 70 мл; сіль дрібна – 2 ст. ложки; часник – 4 зубчики. Приготування Всі овочі, крім часнику, ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо. Потім викладаємо в чашу блендера, додаємо подрібнені яблука і збиваємо до однорідного стану. Готове овочеве пюре переливаємо в каструлю і доводимо до закипання, помішуючи. Після цього вогонь зменшуємо і проварюємо аджику близько години. Потім вливаємо столовий оцет, олію, кидаємо цукор і сіль. Гарненько перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин, а потім знімаємо посуд з вогню. Часник чистимо, подрібнюємо, додаємо в гарячу суміш, розмішуємо і залишаємо при кімнатній температурі. Тим часом стерилізуємо банки з кришками, вставляємо воронки і розливаємо готову аджику. Закочує банки і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Рецепт вареної аджики з хроном на зиму
Інгредієнти: помідори стиглі – 2 кг; болгарський перець – 1 кг; часник – 300 г; пекучий перець – 200 р; свіжий корінь хрону – 400 р; оцет – 1 ст.; сіль – 05 ст. Приготування Всі овочі промиваємо, обробляємо, пропускаємо через м'ясорубку і ставимо на слабкий вогонь. Проварюємо масу 20 хвилин, вливаємо оцет, солимо за смаком, кип'ятимо і розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим баночках. Закриваємо кришками, прибираємо після охолодження в холодильник і подаємо в якості закуски до гарнірів або м'ясних страв.