Вернуться назад Распечатать

Варена аджика на зиму

Варена аджика на зиму
Аджика – гострий соус , який поліпшить будь-яке рибне, м'ясне та овочеве страва, а також додасть йому пікантності та оригінальності. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати варену аджику на зиму.

Рецепт вареної аджики з помідорів на зиму


Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 5 шт.;

  • слива – 1 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • перець болгарський – 5 шт.;

  • спеції;

  • цукор дрібний – 2 ст. ложки;

  • оцет – 100 мл;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Отже, сливу промиваємо і виймаємо кісточки. Болгарська перець обробляємо, акуратно видаляємо хвостики і серцевинки. Помідори обполіскуємо, розрізаємо навпіл і натираємо м'якоть ну крупну тертку. Потім очищену цибулю, сливи і обидва види перців перекручуємо через м'ясорубку в глибоку каструлю і ставимо варитися на слабенький вогонь. Через 30 хвилин додаємо сіль, цукор за смаком, вливаємо трохи оцту, додаємо спеції і видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику. Все ретельно перемішуємо, кип'ятимо 3 хвилинки і знімаємо варену аджику з вогню. Відразу ж розкладаємо її за підготовленим заздалегідь баночках, закриваємо кришками і зберігати закуску після охолодження в холодильнику.

    Гостра варена аджика на зиму


    Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1 кг;

  • помідори – 2 кг;

  • часник – 200 г;

  • гострий перець – 250 г;

  • олія – 05 склянки;

  • оцет – 50 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку промиваємо і обробляємо всі овочі: помідори, перець і часник перекручуємо через м'ясорубку і переливаємо отриману масу в глибоку каструлю. Ставимо овочеву масу на слабенький вогонь і проварюємо 35 хвилин, регулярно помішуючи. Не гаючи часу, готуємо цукор, сіль, спеції і подрібнюємо ножем свіжу зелень. Після закінчення часу наливаємо у аджику рослинне масло, оцет, додаємо зелень, спеції, солимо і сахарим за смаком. Проварюємо масу ще 10 хвилин, а потім розкладаємо по стерильним баночках, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо. Потім переставляємо аджику в будь прохолодне місце і зберігаємо всю зиму.

    Варена аджика з яблуками на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 10 шт.;

  • морква – 10 шт.;

  • перець червоний – 5 шт.;

  • зелені яблука – 8 шт.;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • перець чилі – 5 шт.;

  • оцет – 70 мл;

  • сіль дрібна – 2 ст. ложки;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування
    Всі овочі, крім часнику, ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо. Потім викладаємо в чашу блендера, додаємо подрібнені яблука і збиваємо до однорідного стану. Готове овочеве пюре переливаємо в каструлю і доводимо до закипання, помішуючи. Після цього вогонь зменшуємо і проварюємо аджику близько години. Потім вливаємо столовий оцет, олію, кидаємо цукор і сіль. Гарненько перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин, а потім знімаємо посуд з вогню. Часник чистимо, подрібнюємо, додаємо в гарячу суміш, розмішуємо і залишаємо при кімнатній температурі. Тим часом стерилізуємо банки з кришками, вставляємо воронки і розливаємо готову аджику. Закочує банки і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

    Рецепт вареної аджики з хроном на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори стиглі – 2 кг;

  • болгарський перець – 1 кг;

  • часник – 300 г;
  • Варена аджика на зиму

  • пекучий перець – 200 р;

  • свіжий корінь хрону – 400 р;

  • оцет – 1 ст.;

  • сіль – 05 ст.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо, обробляємо, пропускаємо через м'ясорубку і ставимо на слабкий вогонь. Проварюємо масу 20 хвилин, вливаємо оцет, солимо за смаком, кип'ятимо і розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим баночках. Закриваємо кришками, прибираємо після охолодження в холодильник і подаємо в якості закуски до гарнірів або м'ясних страв.