Сира аджика з хріном - рецепт
Всім, хто хоч раз стикався з консервацією, відомо, що для того, щоб заготовки стояли тривалий час, продукти повинні пройти термічну обробку. В іншому випадку, банки «вибухнуть», і заготовки пропадуть. Але і тут є невеликі виключення – це «вітаміни» з ягід, які закриваються з великою кількістю цукру, і аджика, в яку крім стандартних інгредієнтів, входить також корінь хрону . Саме завдяки останньому компоненту в даній заготівлі не поширюються бактерії, які викликають бродіння, і вона може стояти тривалий час, але обов'язково в холодному місці. Як приготувати сиру аджику з хріном, читайте нижче.
Інгредієнти:
помідори червоних сортів – 2 кг;
часник – 200 г;
цукровий пісок – 150 г;
гострий перець – 2 шт.;
перець солодкий червоний – 15 шт.;
хрін (корінь) – 370 г;
сіль – 60 г;
оцет – 200 мл
Приготування
З помідорів знімаємо шкірку, обдавши овочі попередньо окропом. Корінь хрону нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець чистимо від насіння і теж ріжемо шматочками. Очищаємо часник, з гіркого перцю зрізаємо плодоніжку, насіння також можна вичистити, а можна і залишити. Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо на м'ясорубці. В отриману суміш кладемо цукор, сіль, вливаємо оцет, потім перемішуємо і залишаємо годин на 12. Після цього розкладаємо отриману аджику з чистим стерилізованим баночках, закриваємо їх кришками (можна звичайними капроновими) і відправляємо в холодильник. Там вона може зберігатися до самого Нового року.
Інгредієнти:
помідори червоні – 5 кг;
гострий перець – 2 шт.;
солодкий болгарський перець – 1 кг;
часник – 150 г;
хрін (корінь) – 200 г;
сіль – 110 р.
Приготування
Перець (гіркий і солодкий) чистимо, видаляємо плодоніжки і серцевинки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками, очищаємо часник. Помідори також нарізаємо довільно. Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо сіль і перемішуємо. Розкладаємо сиру аджику по пляшках або банках і відправляємо в холодильник на зберігання.
Інгредієнти:
помідори – 25 кг;
солодкий перець – 600 г;
гіркий перець – 150 г;
часник – 150 г;
корінь хрону – 200 г;
сіль – 05 склянки;
цукровий пісок – 1 склянка;
яблучний оцет – 1 склянку.
Приготування
Помідори, очищений перець, корінь хрону і часник нарізаємо довільними шматочками і перекручуємо на м'ясорубці. Або ж використовуємо для подрібнення кухонний комбайн. Отриману овочеву масу перемішуємо, додаємо цукор, сіль, вливаємо яблучний оцет і перемішуємо. Розливаємо аджику з чистим стерилізованим банкам і тут же ставимо на зберігання в холодне місце.
Інгредієнти:
помідори – 2 кг;
болгарський перець – 10 шт.;
гострий перець – 5 шт.;
часник – 8 головок;
корінь хрону – 120 г;
зелень петрушки – 350 г;
зелень кропу – 150 г;
сіль – 35 р.
Приготування
Овочі миємо, чистимо й нарізаємо довільними шматочками. Зелень кропу і петрушки дрібненько кришимо. Всі підготовлені продукти подрібнюємо за допомогою блендера, кухонного комбайна або звичайною м'ясорубки. Додаємо подрібнену зелень, сіль і гарненько розмішуємо. Розкладаємо аджику по підготовленим стерилізованим банкам і закрити капроновими кришками. Відразу ж прибираємо на зберігання в холодне місце.
Рада, який стосується всіх рецептів із приготування аджики.
Помідори краще брати червоні і м'ясисті. Тоді аджика вийде більш густий і смачною. Відмінно для цих цілей підходять помідори сорту «Сливка», вони плотненькие, м'ясисті і при переробці не дають непотрібну нам рідина. Всім вдалої консервації і приємного апетиту!
Рецепт сирої аджики з помідорів з хріном
Інгредієнти:
Приготування
З помідорів знімаємо шкірку, обдавши овочі попередньо окропом. Корінь хрону нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець чистимо від насіння і теж ріжемо шматочками. Очищаємо часник, з гіркого перцю зрізаємо плодоніжку, насіння також можна вичистити, а можна і залишити. Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо на м'ясорубці. В отриману суміш кладемо цукор, сіль, вливаємо оцет, потім перемішуємо і залишаємо годин на 12. Після цього розкладаємо отриману аджику з чистим стерилізованим баночках, закриваємо їх кришками (можна звичайними капроновими) і відправляємо в холодильник. Там вона може зберігатися до самого Нового року.
Аджика сира з хріном без оцту
Інгредієнти:
Приготування
Перець (гіркий і солодкий) чистимо, видаляємо плодоніжки і серцевинки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками, очищаємо часник. Помідори також нарізаємо довільно. Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо сіль і перемішуємо. Розкладаємо сиру аджику по пляшках або банках і відправляємо в холодильник на зберігання.
Сира аджика з хроном на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори, очищений перець, корінь хрону і часник нарізаємо довільними шматочками і перекручуємо на м'ясорубці. Або ж використовуємо для подрібнення кухонний комбайн. Отриману овочеву масу перемішуємо, додаємо цукор, сіль, вливаємо яблучний оцет і перемішуємо. Розливаємо аджику з чистим стерилізованим банкам і тут же ставимо на зберігання в холодне місце.
Сира аджика з хріном і часником
Інгредієнти:
Приготування
Овочі миємо, чистимо й нарізаємо довільними шматочками. Зелень кропу і петрушки дрібненько кришимо. Всі підготовлені продукти подрібнюємо за допомогою блендера, кухонного комбайна або звичайною м'ясорубки. Додаємо подрібнену зелень, сіль і гарненько розмішуємо. Розкладаємо аджику по підготовленим стерилізованим банкам і закрити капроновими кришками. Відразу ж прибираємо на зберігання в холодне місце.
Рада, який стосується всіх рецептів із приготування аджики.
Помідори краще брати червоні і м'ясисті. Тоді аджика вийде більш густий і смачною. Відмінно для цих цілей підходять помідори сорту «Сливка», вони плотненькие, м'ясисті і при переробці не дають непотрібну нам рідина. Всім вдалої консервації і приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Аджика без варіння на зиму
Справжню кавказьку аджику не піддають тепловій обробці, адже в ній досить консервуючих компонентів. Але в даній статті ми пропонуємо не зовсім
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
Смачна аджика з помідорів на зиму
Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити