Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сира аджика з хріном - рецепт

Сира аджика з хріном - рецепт

2-11-2015, 19:50
8 732
Сира аджика з хріном - рецепт
Всім, хто хоч раз стикався з консервацією, відомо, що для того, щоб заготовки стояли тривалий час, продукти повинні пройти термічну обробку. В іншому випадку, банки «вибухнуть», і заготовки пропадуть. Але і тут є невеликі виключення – це «вітаміни» з ягід, які закриваються з великою кількістю цукру, і аджика, в яку крім стандартних інгредієнтів, входить також корінь хрону . Саме завдяки останньому компоненту в даній заготівлі не поширюються бактерії, які викликають бродіння, і вона може стояти тривалий час, але обов'язково в холодному місці. Як приготувати сиру аджику з хріном, читайте нижче.

Рецепт сирої аджики з помідорів з хріном


Інгредієнти:

  • помідори червоних сортів – 2 кг;

  • часник – 200 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • гострий перець – 2 шт.;

  • перець солодкий червоний – 15 шт.;

  • хрін (корінь) – 370 г;

  • сіль – 60 г;

  • оцет – 200 мл


  • Приготування
    З помідорів знімаємо шкірку, обдавши овочі попередньо окропом. Корінь хрону нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець чистимо від насіння і теж ріжемо шматочками. Очищаємо часник, з гіркого перцю зрізаємо плодоніжку, насіння також можна вичистити, а можна і залишити. Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо на м'ясорубці. В отриману суміш кладемо цукор, сіль, вливаємо оцет, потім перемішуємо і залишаємо годин на 12. Після цього розкладаємо отриману аджику з чистим стерилізованим баночках, закриваємо їх кришками (можна звичайними капроновими) і відправляємо в холодильник. Там вона може зберігатися до самого Нового року.

    Аджика сира з хріном без оцту


    Інгредієнти:

  • помідори червоні – 5 кг;

  • гострий перець – 2 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 1 кг;

  • часник – 150 г;

  • хрін (корінь) – 200 г;

  • сіль – 110 р.


  • Приготування
    Перець (гіркий і солодкий) чистимо, видаляємо плодоніжки і серцевинки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками, очищаємо часник. Помідори також нарізаємо довільно. Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо сіль і перемішуємо. Розкладаємо сиру аджику по пляшках або банках і відправляємо в холодильник на зберігання.

    Сира аджика з хроном на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 25 кг;

  • солодкий перець – 600 г;

  • гіркий перець – 150 г;

  • часник – 150 г;

  • корінь хрону – 200 г;

  • сіль – 05 склянки;

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • яблучний оцет – 1 склянку.


  • Приготування
    Помідори, очищений перець, корінь хрону і часник нарізаємо довільними шматочками і перекручуємо на м'ясорубці. Або ж використовуємо для подрібнення кухонний комбайн. Отриману овочеву масу перемішуємо, додаємо цукор, сіль, вливаємо яблучний оцет і перемішуємо. Розливаємо аджику з чистим стерилізованим банкам і тут же ставимо на зберігання в холодне місце.

    Сира аджика з хріном і часником


    Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • болгарський перець – 10 шт.;

  • гострий перець – 5 шт.;

  • часник – 8 головок;

  • корінь хрону – 120 г;

  • зелень петрушки – 350 г;

  • зелень кропу – 150 г;

  • сіль – 35 р.


  • Приготування
    Овочі миємо, чистимо й нарізаємо довільними шматочками. Зелень кропу і петрушки дрібненько кришимо. Всі
    Сира аджика з хріном - рецепт
    підготовлені продукти подрібнюємо за допомогою блендера, кухонного комбайна або звичайною м'ясорубки. Додаємо подрібнену зелень, сіль і гарненько розмішуємо. Розкладаємо аджику по підготовленим стерилізованим банкам і закрити капроновими кришками. Відразу ж прибираємо на зберігання в холодне місце.
    Рада, який стосується всіх рецептів із приготування аджики.
    Помідори краще брати червоні і м'ясисті. Тоді аджика вийде більш густий і смачною. Відмінно для цих цілей підходять помідори сорту «Сливка», вони плотненькие, м'ясисті і при переробці не дають непотрібну нам рідина. Всім вдалої консервації і приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика без варіння на зиму
    Аджика без варіння на зиму
    Справжню кавказьку аджику не піддають тепловій обробці, адже в ній досить консервуючих компонентів. Але в даній статті ми пропонуємо не зовсім
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити