Всім, хто хоч раз стикався з консервацією, відомо, що для того, щоб заготовки стояли тривалий час, продукти повинні пройти термічну обробку. В іншому випадку, банки «вибухнуть», і заготовки пропадуть. Але і тут є невеликі виключення – це «вітаміни» з ягід, які закриваються з великою кількістю цукру, і аджика, в яку крім стандартних інгредієнтів, входить також корінь хрону . Саме завдяки останньому компоненту в даній заготівлі не поширюються бактерії, які викликають бродіння, і вона може стояти тривалий час, але обов'язково в холодному місці. Як приготувати сиру аджику з хріном, читайте нижче.
Рецепт сирої аджики з помідорів з хріном
Інгредієнти: помідори червоних сортів – 2 кг; часник – 200 г; цукровий пісок – 150 г; гострий перець – 2 шт.; перець солодкий червоний – 15 шт.; хрін (корінь) – 370 г; сіль – 60 г; оцет – 200 мл Приготування З помідорів знімаємо шкірку, обдавши овочі попередньо окропом. Корінь хрону нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець чистимо від насіння і теж ріжемо шматочками. Очищаємо часник, з гіркого перцю зрізаємо плодоніжку, насіння також можна вичистити, а можна і залишити. Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо на м'ясорубці. В отриману суміш кладемо цукор, сіль, вливаємо оцет, потім перемішуємо і залишаємо годин на 12. Після цього розкладаємо отриману аджику з чистим стерилізованим баночках, закриваємо їх кришками (можна звичайними капроновими) і відправляємо в холодильник. Там вона може зберігатися до самого Нового року.
Аджика сира з хріном без оцту
Інгредієнти: помідори червоні – 5 кг; гострий перець – 2 шт.; солодкий болгарський перець – 1 кг; часник – 150 г; хрін (корінь) – 200 г; сіль – 110 р. Приготування Перець (гіркий і солодкий) чистимо, видаляємо плодоніжки і серцевинки. Корінь хрону очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками, очищаємо часник. Помідори також нарізаємо довільно. Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо сіль і перемішуємо. Розкладаємо сиру аджику по пляшках або банках і відправляємо в холодильник на зберігання.
Сира аджика з хроном на зиму
Інгредієнти: помідори – 25 кг; солодкий перець – 600 г; гіркий перець – 150 г; часник – 150 г; корінь хрону – 200 г; сіль – 05 склянки; цукровий пісок – 1 склянка; яблучний оцет – 1 склянку. Приготування Помідори, очищений перець, корінь хрону і часник нарізаємо довільними шматочками і перекручуємо на м'ясорубці. Або ж використовуємо для подрібнення кухонний комбайн. Отриману овочеву масу перемішуємо, додаємо цукор, сіль, вливаємо яблучний оцет і перемішуємо. Розливаємо аджику з чистим стерилізованим банкам і тут же ставимо на зберігання в холодне місце.
Сира аджика з хріном і часником
Інгредієнти: помідори – 2 кг; болгарський перець – 10 шт.; гострий перець – 5 шт.; часник – 8 головок; корінь хрону – 120 г; зелень петрушки – 350 г; зелень кропу – 150 г; сіль – 35 р. Приготування Овочі миємо, чистимо й нарізаємо довільними шматочками. Зелень кропу і петрушки дрібненько кришимо. Всі
підготовлені продукти подрібнюємо за допомогою блендера, кухонного комбайна або звичайною м'ясорубки. Додаємо подрібнену зелень, сіль і гарненько розмішуємо. Розкладаємо аджику по підготовленим стерилізованим банкам і закрити капроновими кришками. Відразу ж прибираємо на зберігання в холодне місце.
Рада, який стосується всіх рецептів із приготування аджики. Помідори краще брати червоні і м'ясисті. Тоді аджика вийде більш густий і смачною. Відмінно для цих цілей підходять помідори сорту «Сливка», вони плотненькие, м'ясисті і при переробці не дають непотрібну нам рідина. Всім вдалої консервації і приємного апетиту!