Вернуться назад Распечатать

Аджика без варіння на зиму

Аджика без варіння на зиму
Гостренькі аджика прекрасно підійде до будь-якого гарніру, до рибних і м'ясних страв. Вона відмінно замінить різні соуси, кетчупи і томатні пасти, які можуть знадобитися взимку, а якщо зробити аджику без варіння, то в ній зберігаються всі вітаміни.

Аджика на зиму з помідорів з аспірином без варіння


Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 4 кг;

  • болгарський перець – 2 кг;

  • стручковий перець – 3 шт.;

  • часник – 200 г;

  • аспірин – 3 шт.;

  • оцет 9 % - 200 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі добре промиваємо, трохи просушуємо, а потім помідори і солодкий перець чистимо і подрібнюємо. Стручковий перець чилі обробляємо, виймаємо все насіння і перекручуємо через м'ясорубку. З'єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, кидаємо подрібнений часничок і вливаємо трохи столового оцту. Таблетки аспірину раздавливаем товкачиком, кидаємо в сиру аджику і приправляємо спеціями. Гарненько все перемішуємо ложкою, даємо їй настоятися протягом години, накривши зверху марлею, щоб маса могла «дихати» і у неї не потрапляло сміття. Після цього аджику гарненько перемішуємо, акуратно викладаємо в сухі підготовлені баночки і закручуємо їх кришками. Прибираємо консервацію в прохолодне місце і прибираємо аджику з аспірином в холодильник або в підвал.

    Аджика з яблуками без варіння на зиму


    Інгредієнти:

  • солодкий червоний перець – 500 г;

  • гіркий перець – 150 г;

  • часник – 300 г;

  • морква – 300 г;

  • яблука – 300 г;

  • помідори – 400 р;

  • паста томатна – 2 ст. ложки;

  • гірчиця – 100 г;

  • столовий оцет – 220 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Болгарський і стручковий перець обробляємо і промиваємо. Часник чистимо від лушпиння, а моркву миємо й обсушуємо. З помідорів знімаємо шкірку, а яблука нарізаємо скибочками. Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо через м'ясорубку, додаємо томатну пасту, кладемо гірчицю, вливаємо трохи оцту і кидаємо спеції за смаком. Ретельно розмішуємо отриману масу, розкладаємо по чистим сухим баночках, закручуємо кришками і прибираємо аджику в холодильник. Її можна відразу подавати до страв, але чим довше вона постоїть, тим багатше та насиченим вийде на смак.

    Зелена аджика на зиму без варіння


    Інгредієнти:

  • пекучий зелений перець – 3 кг;

  • часник – 250 г;

  • мелені зерна коріандру – 1 ч. ложка;

  • свіжа кінза – 2 пучка;

  • свіжий селера – 2 пучка;

  • кріп свіжий – 1 пучок;

  • спеції;

  • столовий оцет – 30 мл


  • Приготування
    Перець гарненько промиваємо, обробляємо і пропускаємо через м'ясорубку. Часник чистимо і разом з рубаною зеленню і коріандром подрібнюємо в блендері. З'єднуємо отриману масу з перцем, додаємо за смаком сіль, спеції і вливаємо трохи столового оцту. Все ретельно перемішуємо, розкладаємо аджику за заздалегідь підготовленим баночках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику.

    Аджика з сливи на зиму без варіння


    Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 2 кг;

  • слива – 500 г;

  • перець болгарський – 500 г;

  • цибулина – 500 г;

  • перець чилі – 5 стручків;

  • морква – 1 шт.;

  • оцет столовий – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.
  • Аджика без варіння на зиму


    Приготування
    Сливу ретельно промиваємо, обсушуємо на рушник, акуратно видаляємо кісточки, а з стиглих томатів знімаємо шкірку. Болгарський перець обполіскуємо, обробляємо і подрібнюємо. Потім всі інгредієнти, перекручуємо через м'ясорубку, щоб отримати однорідне овочеве пюре. Після цього вливаємо олію, і все ретельно перемішуємо. У самому кінці додаємо трохи столового оцту, розкладаємо аджику по банках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику або льосі. Подаємо її до будь-якої страви, щоб надати йому пікантності та оригінальності.