Вернуться назад Распечатать

Домашня аджика з помідор - рецепт

Домашня аджика з помідор - рецепт
Домашня аджика , приготовлена з помідорів на зиму за простими рецептами, стане прекрасним доповненням будь-якого страви в міжсезоння і наповнить його яскравим смаком і річної свіжістю.

Варена домашня аджика з помідорів на зиму


Інгредієнти:

  • помідори – 13 кг;

  • часник – 2 головки;

  • морква – 250 г;

  • червоний болгарський перець – 250 г;

  • гіркий перець – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 125 г;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • сіль – 35 г;

  • оцет 9% – 60 мл;

  • рослинна олія – 60 мл


  • Приготування
    Підготувавши всі овочі необхідні для аджики, займемося їх переробкою. Надягаємо гумові рукавички і промиваємо гіркі і солодкі перці. Потім позбавляємо їх від плодоніжок і насіннєвих коробок і при необхідності розрізаємо на кілька частин, щоб вони з легкістю пройшли у пропускний отвір м'ясорубки. Далі моєму томати, вирізаємо білу частину біля плодоніжки і ділимо плоди на кілька частин. Також очищаємо цибулю, часник і моркву і за необхідності також розрізаємо на частини.
    Тепер всі підготовлені овочі, крім часнику, прокручуємо через м'ясорубку і визначаємо масу в емальовану ємність. Ставимо її на вогонь, підігріваємо до кипіння, помішуючи, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму і проварюємо овочеву масу тридцять хвилин. Після закінчення часу додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло і перемішуємо. Витримуємо на вогні ще тридцять хвилин.
    За сім хвилин до закінчення процесу варіння додаємо оцет, пропущений через прес часник, перемішуємо.
    По готовності визначаємо гарячу аджику в попередньо простерилізовані сухі баночки, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо чим-небудь теплим до повного охолодження.

    Домашня аджика з помідор - рецепт без варіння


    Інгредієнти:

  • помідори – 15 кг;

  • часник – 45 головки;

  • корінь хрону – 175 г;

  • сіль – 15-20 г або по смаку;

  • цукровий пісок – 15-25 г або по смаку.


  • Приготування
    При приготуванні аджики з помідор без варіння необхідно дуже відповідально підійти до підготовки овочів і посуду, щоб знизити ризик розвитку бактерій в готовому продукті, які прискорять псування заготовки.
    Отже, ретельно промиваємо помідори, гарненько витираємо їх насухо або даємо повністю просохнути, розстеливши їх на рушник. Часник розбираємо на зубки, очищаємо, при необхідності промиваємо і також просушуємо. Корінь хрону позбавляємо від зовнішньої шкірки, промиваємо і також даємо просохнути. Перед подальшою переробкою овочі не повинні бути мокрими або вологими.
    Далі розрізаємо навпіл помідори, витягаємо білу частину біля плодоніжки і пропускаємо через суху стерильну м'ясорубку, чергуючи з зубцями часнику. Тепер нам потрібно подрібнити хрін. Для цього пов'язуємо на виході м'ясорубки поліетиленовий пакет і, розрізавши попередньо корінь на невеликі фрагменти, пропускаємо їх через м'ясорубку. Перекручена маса, потрапляючи в пакет, залишає в ньому всі свої сльозоточиві ефірні масла.
    Змішуємо помідори з часником і хроном в емальованій ємності, додаємо за смаком сіль, цукровий пісок і гарненько перемішуємо до їх розчинення.
    Розливаємо готову аджику по заздалегідь простерилизованным сухим баночках, прикриваємо прокип'яченими кришечками і визначаємо на зберігання в холодильник або льох.

    Як швидко і смачно приготувати домашню аджику з помідорів - простий рецепт?


    Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • часник – 7-8 головок;

  • червоний болгарський перець – 1 кг;

  • гострий перець – 2 шт. або по смаку;

  • сіль – 75 г або по смаку;

  • мелений чорний і запашний перець – за смаком;

  • сушений базилік – за смаком;

  • мелений пажитник – за смаком.
  • Домашня аджика з помідор - рецепт


    Приготування
    Миємо та очищаємо перці і помідори. Не забуваємо, при роботі з гострим перцем, надіти гумові рукавички. Часник розбираємо на зубки і також чистимо. Подрібнюємо всі підготовлені овочі, крім часнику, пропустивши їх через м'ясорубку або перемолу в блендері, визначаємо в емальовану каструлю і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім кидаємо всі спеції, сіль і проварюємо ще п'ятнадцять хвилин. За п'ять хвилин до кінця варіння додаємо пропущений через прес часник.
    Розливаємо готову аджику по стерильним ємкостей, укупориваем кришечками і закутуємо до повного охолодження.