Період заготовок стрімко підходить до завершення. Тому варто поквапитися і запастися ще кількома баночками смачною аджики з помідор. Взимку ця чудова заготівля наповнить ваші звичні страви новими фарбами, підніме апетит і стане джерелом багатьох необхідних вітамінів.
Рецепт смачною аджики з помідорів на зиму
Інгредієнти: помідори – 24 кг; часник – 7-10 головок; морква – 1 кг; червоний болгарський перець – 09 кг; гіркий перець – 2-3 шт.; яблука – 1 кг; цукровий пісок – 40 г або по смаку; сіль – 30 г або по смаку; рослинне масло – 240 мл Приготування Рецепт цієї аджики відрізняється відсутністю у складі інгредієнтів оцту і індивідуальним підходом до алгоритму приготування. Овочі закладаються по черзі, завдяки чому досягається той самий неповторний смак і заготівля зберігається без проблем навіть при кімнатній температурі.
Отже, для початку промиваємо помідори, пропускаємо через м'ясорубку і визначаємо масу в каструлю відповідного розміру. Розміщуємо ємність на вогні, підігріваємо помідорну масу до кипіння і проварюємо тридцять хвилин.
Поки варяться томати, чистимо попередньо вимиті яблука, виймаємо серцевину і також подрібнюємо в м'ясорубці. Аналогічним чином подрібнюємо очищену моркву. Закладаємо морквяно-яблучну масу до помідорів після закінчення відведених для них тридцяти хвилин.
Тепер промиваємо солодкі болгарські і гіркі перчини, позбавляє їх від плодоніжок і насіннєвих коробок і разом з очищеним часником також подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Закладаємо їх через тридцять хвилин після додавання яблук з морквою і знову варимо тридцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо рослинне масло, сіль та цукровий пісок і проварюємо ще п'ятнадцять хвилин. Тут же розподіляємо гарячу аджику по стерильним банкам і закатуємо прокип'яченими кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути під теплою ковдрою кришками вниз, і прибираємо в комору на зберігання.
Смачна варена гостра аджика з помідорів на зиму
Інгредієнти: помідори – 2 кг; часник – 3-4 головки; корінь хрону – 100 г; червоний болгарський перець – 420 г; гострий перець – 5-7 шт.; сіль – 20 г або по смаку; оцет 9% – 35 мл Приготування Помідори і очищений корінь хрону гарненько промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Тепер надягаємо гумові рукавички, миємо та очищаємо від насіннєвих коробок і плодоніжок болгарські та гострі перці.
Пропускаємо підготовлені овочеві плоди через м'ясорубку, закладаємо в емальовану каструлю і визначаємо на вогонь. Присмачую заготівлю сіллю і даємо прокипіти на помірному вогні тридцять-сорок хвилин. Потім додаємо пропущений через прес попередньо очищений часник, вливаємо оцет, проварюємо пару хвилин і тут же розкладаємо аджику з сухим стерильним баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Грунтовно закутуємо заготівлю теплою ковдрою, перевернувши банки догори дном, і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо баночки на зберігання в підвал або комору.
Проста смачна аджика з помідорів на зиму
Інгредієнти: помідори – 1 кг; часник – 3-4 головки; червоний болгарський перець – 550 г; гострий перець – 1-2 шт. або по смаку; сіль – 30-40 г або по смаку; мелений чорний і запашний перець – за смаком; базилік сушений – за смаком; пажитник мелений – за смаком. Приготування Промиті помідори, солодкі й гострі перці, з яких попередньо витягаємо насінні коробки і плодоніжки, перемелюємо за допомогою блендера або м'ясорубки і складаємо в каструлю. Визначаємо ємність на вогонь, підігріваємо до кипіння і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо видавлений через прес часник, сіль, мелений чорний і запашний перець, а також приправляємо аджику сушеним базиліком і гуньбою. Даємо масі прокипіти ще десять хвилин, розкладаємо по сухим, заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути, перед цим обгорнувши її грунтовно, і визначаємо на зберігання в темне місце.