Вернуться назад Распечатать

Смачна аджика з помідорів на зиму

Смачна аджика з помідорів на зиму
Період заготовок стрімко підходить до завершення. Тому варто поквапитися і запастися ще кількома баночками смачною аджики з помідор. Взимку ця чудова заготівля наповнить ваші звичні страви новими фарбами, підніме апетит і стане джерелом багатьох необхідних вітамінів.

Рецепт смачною аджики з помідорів на зиму


Інгредієнти:

  • помідори – 24 кг;

  • часник – 7-10 головок;

  • морква – 1 кг;

  • червоний болгарський перець – 09 кг;

  • гіркий перець – 2-3 шт.;

  • яблука – 1 кг;

  • цукровий пісок – 40 г або по смаку;

  • сіль – 30 г або по смаку;

  • рослинне масло – 240 мл


  • Приготування
    Рецепт цієї аджики відрізняється відсутністю у складі інгредієнтів оцту і індивідуальним підходом до алгоритму приготування. Овочі закладаються по черзі, завдяки чому досягається той самий неповторний смак і заготівля зберігається без проблем навіть при кімнатній температурі.
    Отже, для початку промиваємо помідори, пропускаємо через м'ясорубку і визначаємо масу в каструлю відповідного розміру. Розміщуємо ємність на вогні, підігріваємо помідорну масу до кипіння і проварюємо тридцять хвилин.
    Поки варяться томати, чистимо попередньо вимиті яблука, виймаємо серцевину і також подрібнюємо в м'ясорубці. Аналогічним чином подрібнюємо очищену моркву. Закладаємо морквяно-яблучну масу до помідорів після закінчення відведених для них тридцяти хвилин.
    Тепер промиваємо солодкі болгарські і гіркі перчини, позбавляє їх від плодоніжок і насіннєвих коробок і разом з очищеним часником також подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Закладаємо їх через тридцять хвилин після додавання яблук з морквою і знову варимо тридцять хвилин.
    Після закінчення часу додаємо рослинне масло, сіль та цукровий пісок і проварюємо ще п'ятнадцять хвилин. Тут же розподіляємо гарячу аджику по стерильним банкам і закатуємо прокип'яченими кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути під теплою ковдрою кришками вниз, і прибираємо в комору на зберігання.

    Смачна варена гостра аджика з помідорів на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • часник – 3-4 головки;

  • корінь хрону – 100 г;

  • червоний болгарський перець – 420 г;

  • гострий перець – 5-7 шт.;

  • сіль – 20 г або по смаку;

  • оцет 9% – 35 мл


  • Приготування
    Помідори і очищений корінь хрону гарненько промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Тепер надягаємо гумові рукавички, миємо та очищаємо від насіннєвих коробок і плодоніжок болгарські та гострі перці.
    Пропускаємо підготовлені овочеві плоди через м'ясорубку, закладаємо в емальовану каструлю і визначаємо на вогонь. Присмачую заготівлю сіллю і даємо прокипіти на помірному вогні тридцять-сорок хвилин. Потім додаємо пропущений через прес попередньо очищений часник, вливаємо оцет, проварюємо пару хвилин і тут же розкладаємо аджику з сухим стерильним баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Грунтовно закутуємо заготівлю теплою ковдрою, перевернувши банки догори дном, і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо баночки на зберігання в підвал або комору.

    Проста смачна аджика з помідорів на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;

  • часник – 3-4 головки;

  • червоний болгарський перець – 550 г;

  • гострий перець – 1-2 шт. або по смаку;

  • сіль – 30-40 г або по смаку;

  • мелений чорний і запашний перець – за смаком;

  • базилік сушений – за смаком;

  • пажитник мелений – за смаком.
  • Смачна аджика з помідорів на зиму


    Приготування
    Промиті помідори, солодкі й гострі перці, з яких попередньо витягаємо насінні коробки і плодоніжки, перемелюємо за допомогою блендера або м'ясорубки і складаємо в каструлю. Визначаємо ємність на вогонь, підігріваємо до кипіння і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо видавлений через прес часник, сіль, мелений чорний і запашний перець, а також приправляємо аджику сушеним базиліком і гуньбою. Даємо масі прокипіти ще десять хвилин, розкладаємо по сухим, заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути, перед цим обгорнувши її грунтовно, і визначаємо на зберігання в темне місце.