Баклажани як гриби на зиму
Запропоновані нижче рецепти допоможуть вам по-новому поглянути на смак овоча під назвою баклажан. Особливо такі заготовки до душі любителям грибів, так як баклажани, приготовані таким чином вже дуже на них схожі.
Інгредієнти:
баклажани – 4 кг;
часник – 2 головки;
рослинна рафінована олія – 750 мл;
оцет 9% – 300 мл;
сіль – 200-250 м;
вода фільтрована – 5 л;
великий пучок свіжої зелені кропу.
Приготування
Вимиті баклажанові плоди позбавляємо від плодоніжок і шкірки і шаткуємо кубиками розміром приблизно півтора-два сантиметри. У велику ємність наливаємо воду, підігріваємо до кипіння, розчиняємо в ній сіль і вливаємо оцет, а потім закладаємо підготовлені раніше баклажани. Даємо вмісту знову закипіти, витримуємо на вогні чотири-п'ять хвилин, а потім відкидаємо на великий друшляк. Залишаємо до повного охолодження і стікання приблизно на один-два години.
Тим часом чистимо і дуже дрібно шаткуємо часник і попередньо промиту і просушену зелень кропу і відміряє потрібну кількість рослинного масла без запаху.
По охолодженню перекладаємо баклажанові скибочки по містку миску, заправляємо олією, часником і кропом, акуратно перемішуємо, розкладаємо по чистим і сухим баночках і злегка утрамбовуємо. Прикриваємо ємності бляшаними кришками, розміщуємо в посудині з холодною водою по плічка і визначаємо на вогонь. Стерилізуємо заготівлю після закипання води протягом тридцяти хвилин півлітрові баночки і сорока п'яти хвилин літрові ємності.
Потім укупориваем банки кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути в такому положенні.
Інгредієнти:
баклажани – 3 кг;
часник – 2 головки;
ріпчаста цибуля – 175 г;
листя лавра – 6 шт.;
горошини запашного перцю – 15 шт.;
бутони гвоздики – 7 шт.;
перець гострий (за бажанням) – за смаком;
вода фільтрована – 5 л;
Для маринаду:
вода – 2 л;
оцет 9% – 150 мл;
сіль – 150 г;
цукровий пісок – 100 р.
Приготування
Баклажанові плоди промиваємо, зрізаємо з них шкіру і плодоніжки, а м'якоть подрібнюємо, як і в попередньому рецепті, скибочками величиною від півтора до двох сантиметрів. Відварюємо їх в киплячій фільтрованій воді протягом трьох хвилин і відкидаємо на друшляк.
Поки баклажани стікають, очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і дрібненькими кубиками часник. Потім розкладаємо шарами баклажани по чистим і сухим баночках, чергуючи з часником і цибулею, а також приправляючи спеціями.
Для маринаду в двох літрах підігрітою до кипіння води розчиняємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Заливаємо отриманої гарячою сумішшю баклажани зі спеціями в банках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з гарячою водою на стерилізацію. Витримуємо півлітрові баночки п'ятнадцять, а літрові тридцять хвилин. Потім укупориваем банки кришками і даємо заготівлі охолонути в перевернутому вигляді.
Інгредієнти:
баклажани – 2-22 кг;
цибуля ріпчаста 175 г;
часник – 7-9 зубців;
лаврові листочки;
сіль;
свіжа зелень петрушки або селери;
рослинна рафінована олія;
Для маринаду:
вода фільтрована – 160 мл;
масло рослинне – 160 мл;
оцет 9% – 160 мл
Приготування
Вимиті баклажани обов'язково позбавляємо від плодоніжок, а за бажанням від шкірки. Потім шаткуємо плоди кубиками від півтора до двох сантиметрів і викладаємо в емальований ємність. Щедро пересипаємо їх сіллю і даємо постояти протягом години для позбавлення від гіркоти, відділення соку і всмоктування солі.
Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю, подрібнюємо часник і свіжу зелень петрушки або селери.
Промиваємо баклажанові скибочки від солі, відкидаємо на друшляк і даємо гарненько стекти. Потім закладаємо їх у прогріте на сковороді або в сотейнику рослинне масло і витримуємо до легкого підрум'янення.
Заповнюємо обсмаженими баклажанами чисті, сухі банки, залишаючи трохи місця. Зверху кладемо цибулю і часник, лаврове листя і нарубану зелень (можна замінити сушеної). Прогріваємо воду до кипіння, вливаємо оцет і рослинне масло, перемішуємо, даємо знову закипіти, і тут же розливаємо по банках, заповнюючи їх доверху. Стерилізуємо півлітрові ємності десять, а літрові п'ятнадцять хвилин.
Як приготувати солоні баклажани як гриби на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті баклажанові плоди позбавляємо від плодоніжок і шкірки і шаткуємо кубиками розміром приблизно півтора-два сантиметри. У велику ємність наливаємо воду, підігріваємо до кипіння, розчиняємо в ній сіль і вливаємо оцет, а потім закладаємо підготовлені раніше баклажани. Даємо вмісту знову закипіти, витримуємо на вогні чотири-п'ять хвилин, а потім відкидаємо на великий друшляк. Залишаємо до повного охолодження і стікання приблизно на один-два години.
Тим часом чистимо і дуже дрібно шаткуємо часник і попередньо промиту і просушену зелень кропу і відміряє потрібну кількість рослинного масла без запаху.
По охолодженню перекладаємо баклажанові скибочки по містку миску, заправляємо олією, часником і кропом, акуратно перемішуємо, розкладаємо по чистим і сухим баночках і злегка утрамбовуємо. Прикриваємо ємності бляшаними кришками, розміщуємо в посудині з холодною водою по плічка і визначаємо на вогонь. Стерилізуємо заготівлю після закипання води протягом тридцяти хвилин півлітрові баночки і сорока п'яти хвилин літрові ємності.
Потім укупориваем банки кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути в такому положенні.
Мариновані баклажани як пряні гриби - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Баклажанові плоди промиваємо, зрізаємо з них шкіру і плодоніжки, а м'якоть подрібнюємо, як і в попередньому рецепті, скибочками величиною від півтора до двох сантиметрів. Відварюємо їх в киплячій фільтрованій воді протягом трьох хвилин і відкидаємо на друшляк.
Поки баклажани стікають, очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і дрібненькими кубиками часник. Потім розкладаємо шарами баклажани по чистим і сухим баночках, чергуючи з часником і цибулею, а також приправляючи спеціями.
Для маринаду в двох літрах підігрітою до кипіння води розчиняємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Заливаємо отриманої гарячою сумішшю баклажани зі спеціями в банках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з гарячою водою на стерилізацію. Витримуємо півлітрові баночки п'ятнадцять, а літрові тридцять хвилин. Потім укупориваем банки кришками і даємо заготівлі охолонути в перевернутому вигляді.
Баклажани смажені гриби під - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Вимиті баклажани обов'язково позбавляємо від плодоніжок, а за бажанням від шкірки. Потім шаткуємо плоди кубиками від півтора до двох сантиметрів і викладаємо в емальований ємність. Щедро пересипаємо їх сіллю і даємо постояти протягом години для позбавлення від гіркоти, відділення соку і всмоктування солі.
Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю, подрібнюємо часник і свіжу зелень петрушки або селери.
Промиваємо баклажанові скибочки від солі, відкидаємо на друшляк і даємо гарненько стекти. Потім закладаємо їх у прогріте на сковороді або в сотейнику рослинне масло і витримуємо до легкого підрум'янення.
Заповнюємо обсмаженими баклажанами чисті, сухі банки, залишаючи трохи місця. Зверху кладемо цибулю і часник, лаврове листя і нарубану зелень (можна замінити сушеної). Прогріваємо воду до кипіння, вливаємо оцет і рослинне масло, перемішуємо, даємо знову закипіти, і тут же розливаємо по банках, заповнюючи їх доверху. Стерилізуємо півлітрові ємності десять, а літрові п'ятнадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами