Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани як гриби на зиму

Баклажани як гриби на зиму

26-11-2015, 18:57
1 920
Баклажани як гриби на зиму
Запропоновані нижче рецепти допоможуть вам по-новому поглянути на смак овоча під назвою баклажан. Особливо такі заготовки до душі любителям грибів, так як баклажани, приготовані таким чином вже дуже на них схожі.

Як приготувати солоні баклажани як гриби на зиму?


Інгредієнти:

  • баклажани – 4 кг;

  • часник – 2 головки;

  • рослинна рафінована олія – 750 мл;

  • оцет 9% – 300 мл;

  • сіль – 200-250 м;

  • вода фільтрована – 5 л;

  • великий пучок свіжої зелені кропу.


  • Приготування
    Вимиті баклажанові плоди позбавляємо від плодоніжок і шкірки і шаткуємо кубиками розміром приблизно півтора-два сантиметри. У велику ємність наливаємо воду, підігріваємо до кипіння, розчиняємо в ній сіль і вливаємо оцет, а потім закладаємо підготовлені раніше баклажани. Даємо вмісту знову закипіти, витримуємо на вогні чотири-п'ять хвилин, а потім відкидаємо на великий друшляк. Залишаємо до повного охолодження і стікання приблизно на один-два години.
    Тим часом чистимо і дуже дрібно шаткуємо часник і попередньо промиту і просушену зелень кропу і відміряє потрібну кількість рослинного масла без запаху.
    По охолодженню перекладаємо баклажанові скибочки по містку миску, заправляємо олією, часником і кропом, акуратно перемішуємо, розкладаємо по чистим і сухим баночках і злегка утрамбовуємо. Прикриваємо ємності бляшаними кришками, розміщуємо в посудині з холодною водою по плічка і визначаємо на вогонь. Стерилізуємо заготівлю після закипання води протягом тридцяти хвилин півлітрові баночки і сорока п'яти хвилин літрові ємності.
    Потім укупориваем банки кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути в такому положенні.

    Мариновані баклажани як пряні гриби - рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг;

  • часник – 2 головки;

  • ріпчаста цибуля – 175 г;

  • листя лавра – 6 шт.;

  • горошини запашного перцю – 15 шт.;

  • бутони гвоздики – 7 шт.;

  • перець гострий (за бажанням) – за смаком;

  • вода фільтрована – 5 л;


  • Для маринаду:

  • вода – 2 л;

  • оцет 9% – 150 мл;

  • сіль – 150 г;

  • цукровий пісок – 100 р.


  • Приготування
    Баклажанові плоди промиваємо, зрізаємо з них шкіру і плодоніжки, а м'якоть подрібнюємо, як і в попередньому рецепті, скибочками величиною від півтора до двох сантиметрів. Відварюємо їх в киплячій фільтрованій воді протягом трьох хвилин і відкидаємо на друшляк.
    Поки баклажани стікають, очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і дрібненькими кубиками часник. Потім розкладаємо шарами баклажани по чистим і сухим баночках, чергуючи з часником і цибулею, а також приправляючи спеціями.
    Для маринаду в двох літрах підігрітою до кипіння води розчиняємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Заливаємо отриманої гарячою сумішшю баклажани зі спеціями в банках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з гарячою водою на стерилізацію. Витримуємо півлітрові баночки п'ятнадцять, а літрові тридцять хвилин. Потім укупориваем банки кришками і даємо заготівлі охолонути в перевернутому вигляді.

    Баклажани смажені гриби під - рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани – 2-22 кг;

  • цибуля ріпчаста 175 г;

  • часник – 7-9 зубців;

  • лаврові листочки;

  • сіль;

  • свіжа зелень петрушки або селери;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 160 мл;

  • масло рослинне – 160 мл;

  • оцет 9% – 160 мл


  • Приготування
    Вимиті баклажани обов'язково позбавляємо від плодоніжок, а за бажанням від шкірки. Потім шаткуємо плоди кубиками від півтора до двох сантиметрів і викладаємо в емальований ємність. Щедро пересипаємо їх сіллю і даємо постояти протягом години для позбавлення від гіркоти, відділення соку і всмоктування солі.
    Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю,
    Баклажани як гриби на зиму
    подрібнюємо часник і свіжу зелень петрушки або селери.
    Промиваємо баклажанові скибочки від солі, відкидаємо на друшляк і даємо гарненько стекти. Потім закладаємо їх у прогріте на сковороді або в сотейнику рослинне масло і витримуємо до легкого підрум'янення.
    Заповнюємо обсмаженими баклажанами чисті, сухі банки, залишаючи трохи місця. Зверху кладемо цибулю і часник, лаврове листя і нарубану зелень (можна замінити сушеної). Прогріваємо воду до кипіння, вливаємо оцет і рослинне масло, перемішуємо, даємо знову закипіти, і тут же розливаємо по банках, заповнюючи їх доверху. Стерилізуємо півлітрові ємності десять, а літрові п'ятнадцять хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ в банках на зиму - рецепти
    Борщ в банках на зиму - рецепти
    Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
    Гогошари з медом на зиму
    Гогошари з медом на зиму
    Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
    Соте з кабачків і баклажанів
    Соте з кабачків і баклажанів
    Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
    Мариновані баклажани
    Мариновані баклажани
    Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами